Oudot uutiset

Sellikaverin muistotatuointi hamsterista pelasti miehen teloitukselta Singaporessa

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan taruakin ihmeellisempi kertomus, jossa muistotatuointi hamsterista pelasti viattoman miehen hirttotuomiolta.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään tänään muun muassa Singaporeen, jossa hirttoa odottaneen miehen tuomio kumottiin, koska sellikaverilla oli hamsteristaan muistotatuointi.

Kerromme myös ilmastoaktivistista, joka levitti kakkua Mona Lisan suojalasiin. Onneksi kuitenkin vain lasiin. Uutisissa myös iloinen jälleennäkeminen, kun 30 vuotta kateissa ollut kilpikonna löytyi ullakolta.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Muistotatuointi hamsterista pelasti miehen teloitukselta

Tämä uutinen on niitä juttuja, joita ei voi keksiä. Vain todellinen elämä on näin kummallista. Ja samoin ajatteli myös singaporelainen oikeusistuin.

Vuonna 2015 Raj Kumar Aiyachami tuomittiin kuolemaan huumausaineiden välittämisestä. Hän odotti hirttoaan vuosien ajan kuolemaantuomittujen selliosastolla, mutta nyt tuomio on kumottu. Syystä että hän ystävystyi vankilassa henkilön kanssa, jolla oli muistotatuointi hamsteristaan.

Mennään kuitenkin ensin ajassa taaksepäin hetkeen, kun Aiyachami pidätettiin. Hän jäi syyskuun 21. päivänä vuonna 2015 kiinni ostettuaan lähes kaksi kilogrammaa kannabista. Oikeudenkäynnissä mies väitti kivenkovaan, että tarkoitus ei ollut missään vaiheessa hankkia kannabista, vaan butterfly-nimistä ainetta. Butterfly on kemikaaleilla terästettyä tupakkaa, joka saa aikaan kannabista jäljittelevän vaikutuksen. Oikeudelle selitys ei mennyt läpi ja Aiyachami sai teloitustuomion Singaporen erittäin ankarien huumelakien mukaisesti.

Vankilassa ollessaan Aiyachami tapasi Mark Kalaivanan Tamilarasanin, ja miehistä tuli myöhemmin sellikavereita ja lopulta ystäviä. Käydessään läpi elämäntarinoitaan ja tuomioitaan kaverukset tajusivat, että olivat ostaneet aikoinaan aineita samasta paikasta, samana päivänä ja samalta diileriltä.

Tamilarasan oli kuitenkin saanut kannabislastin sijaan paketillisen butterflyta. Tuo päivä oli kirkkaana mielessä, sillä juuri samana päivänä hänen rakas lemmikkihamsterinsa Pat oli kuollut. Hän oli ottanut päivästä jopa muistotatuoinnin. Vasemmassa keskisormessa luki ”RIP 21.9.15 PAT”.

Aiyachami ja Tamilarasan yhdistivät pisteet ja tulivat siihen lopputulokseen, että olivat tuona päivänä vuonna 2015 saaneet erehdyksessä toistensa tilaukset.

Advertisement

Asianajajiensa avustuksella kaksikko esitti uudet todisteet oikeudessa ja tällä kertaa tuomari Sundaresh Menon uskoi koko tarinan. Menonin mukaan tarina oli aivan liian uskomaton. Ja juuri siksi hän uskoi sen olevan totta. Menon vapautti Aiyachamin kuolemantuomiosta.

Päätöstä toki helpotti myös se, että Tamilarasan teki itsestään tutkinnan kohteen. Häntä ei oltu syytetty aiemmin huumausaineiden välittämisestä, eikä hänellä ollut mitään voitettavaa. Tuomari Menonin mukaan ainoa motiivi oli viattoman miehen pelastaminen hirttotuomiolta, vaikka samaan aikaan se saattoi tarkoittaa kyseisen tuomion lankeamista omalle kohdalle.

Sekä Aiyachamin että Tamilarasanin tulevaisuudet ovat auki. Butterflyn suhteen laki on epäselvä, joten vaikka Aiyachami välttää hirton, saattaa hän joutua istumaan vankilassa pitkän aikaa. Tamilarasan sen sijaan joutunee kovan paikan eteen, sillä Singaporessa huumerikoksiin ei suhtauduta keveästi.

Kadonnut lemmikkikilpikonna löytyi 30 vuotta myöhemmin ullakolta


Nathalye De Almeida oli kuullut äidiltään tarinoita Manuela-nimisestä lemmikkikilpikonnasta, joka tällä oli ollut lapsena. Manuela oli ollut äidin silmäterä, mutta se oli sydäntäsärkevästi kadonnut vuonna 1982, kun äiti oli ollut vain kahdeksanvuotias. Vuosikymmeniä myöhemmin Manuelan kohtalo raastoi edelleen Almeidan äitiä.

Perhe oli aikoinaan ajatellut, että Manuela oli vain karannut kotoa sähköremontin yhteydessä, mutta todellisuus oli aivan toinen.

Advertisement

Hypätään vuoteen 2013, jolloin Almeidan isoisä menehtyi. Perhe kokoontui Almeidan äidin lapsuudenkotiin käymään isoisän tavaroita läpi ja yksi isoimmista urakoista oli rojua täynnä olleen ullakon siivoaminen. Kun tavaraa kannettiin ullakolta ulos, löytyi eräästä vanhasta pahvilaatikosta käsittämätön yllätys: Manuela. Ja elossa!

Almeidan mukaan koko perhe oli sokissa; erityisesti hänen äitinsä. ”Äiti riensi paikalle itkien, sillä hän ei voinut uskoa sitä todeksi”, kertoo Almeida onnellisesta jälleennäkemisestä. Miten ihmeessä Manuela oli sitten selvinnyt ullakolla yli 30 vuotta? Perhe epäilee sen tulleen toimeen syömällä termiittien ja muiden hyönteisten toukkia.

Vaikka Manuelan löytymisestä on jo kulunut yhdeksän vuotta, ylitti se tällä viikolla uutiskynnyksen, koska nyt on tapahtunut yllättävä käänne. Aivan hiljattain Manuela, joka siis voi edelleen mainiosti, kävi eläinlääkärin tarkastuksessa. Kävi ilmi, että Manuela onkin koiras, ja tunnetaan siis tätä nykyä nimellä Manuel.

Kilpikonna muutti löytymisensä jälkeen asumaan Almeidan luo, jossa äiti käy viikottain paijaamassa ja syöttämässä sitä. Vaikka Manuel/Manuela oli kateissa yli 30 vuotta, oli se pitänyt paikkansa Almeidan äidin sydämessä.

Ilmastoprotesti: Mies sotki Mona Lisan kakulla


Pariisissa sijaitseva Louvre pitää sisällään valtavan määrän kuuluisia ja mittaamattoman arvokkaita taideteoksia. Tunnetuin niistä on kuitenkin Leonardo da Vincin maalaama Mona Lisa. Onneksi tuo öljyvärimaalaus on suojattu luodinkestävällä panssarilasilla, sillä vahingoittamisyrityksiä on vuosien mittaan ollut useita. Viimeisin niistä tapahtui sunnuntaina, kun eräs 36-vuotias mies sotki lasiin kakkua.

Advertisement

Mies pidätettiin ja on sittemmin viety psykiatriseen hoitolaitokseen. Vandaali oli pukeutunut vanhaksi naiseksi ja tullut taidemuseoon sisään pyörätuolissa. Yhtäkkiä hän oli ampaissut tuolista ylös ja yrittänyt lyödä suojalasin rikki. Kun tuo ei onnistunut, oli hän levittänyt kädessään olleen kakkupalan lasin pintaan ja heitellyt ruusuja ympäriinsä. Hyvin nopeasti vartijat saivat miehen kuitenkin taltutettua.

Paikallaolleiden muiden museovieraiden mukaan pahantekijä oli huutanut tehneensä kaiken Maa-planeetan vuoksi: ”Ihmiset tuhoavat maapallon! Kaikki taiteilijat, miettikää maapalloa! Sen takia tein tämän. Miettikää planeettaamme!”.

Onneksi maalaus säilyi vahingoittumattomana, vaikka panssarilasi ”pientä” siistimistä tarvitsikin.

Lue myös:

Suosituimmat