Oudot uutiset

Kumpi voittaa, karhu vai vuohi? Kanadassa vastaus ei ollut ilmiselvä!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa raportoidaan Kanadassa tapahtuneesta yhteenotosta, jonka myötä selvisi, että kumpi voittaa, karhu vai vuohi.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa selviää tällä kertaa, että kumpiko voittaa, jos harmaakarhu ja lumivuohi ottavat yhteen. Vastaus on päinvastainen kuin voisi luulla; ainakin tässä yhdessä Kanadan Kalliovuorilla tapahtuneessa kamppailussa.

Kerromme myös bostonilaiskoulun opintoretkestä, jolla oppilaita kuljetettiin strippitangoin varustetussa bilebussissa. Lisäksi saamme muistutuksen siitä, miten jokin voi olla liian hyvää ollakseen totta, kun kerromme tien varressa vapaasti otettavissa olleesta autosta, jonka takakontista löytyi ruumis.

Uutiset päätetään erikoiseen tapahtumaan Intiasta – jälleen kerran – kun mies luuli kissan raapaisseen häntä yöllä, mutta kyse olikin luodista.

Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

Advertisement

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Kumpi voittaa, karhu vai vuohi?

Kuva: Darklich14 | CC BY 3.0 (kuvaa rajattu)

Ravintoketjun huipulla olevan karhun luulisi päihittävän kamppailussa oikeastaan minkä tahansa muun eläimen. Huippupedon ei uskoisi jäävän kakkoseksi varsinkaan silloin, jos kyse on sen saaliseläimestä.

Kanadan läntisessä Brittiläisen Kolumbian provinssissa on kuitenkin todettu käyneen juuri näin, kun Burgess Pass – vaellusreitin varrelta löytyi syyskuun alussa kuollut harmaakarhu. Naaraskarhun kuolinsyytä ei pystytty päällisin puolin selvittämään, joten sille tehtiin ruumiinavaus. Sen perusteella eläimen todettiin kuolleen luonnollisista syistä; tässä tapauksessa epäonnistuneesta lumivuohen saalistusyrityksestä, kertoo paikallinen villieläinbiologi David Laskin.

Lumivuohi on varsin yleinen harmaakarhun saaliseläin, mutta nyt kamppailu oli kääntynyt saalistettavan voitoksi. Pedon hampaat ja kynnet ovat toki tappavat, mutta lumivuohilla on omat aseensa, nimittäin teräväkärkiset sarvet, joilla ne puolustautuvat hanakasti kaikenlaisia hyökkääjiä vastaan.

Kun harmaakarhu iskee, hyökkää se lähinnä saaliin päähän ja niskaan. Lumivuohi taas puolustautuu sarvillaan”, selittää Laskin ja kertoo karhun vammojen olleen yhteneväiset harmaakarhun yleisen saalistuskäyttäytymisen ja lumivuohen puolustautumisen kanssa. Karhu oli kuollut kainaloihinsa ja kaulaansa saamiinsa vammoihin.

Advertisement

Kuollut karhu oli pienehkö, vain noin 70-kiloinen, ja suurimmat lumivuohikoiraat voivat olla jopa 125-kiloisia. Siltikin karhun olisi pitänyt kyetä kaatamaan vuohi, mutta tällä kertaa saalis osui sarvillaan juuri oikeaan paikkaan ja nousi ainakin hetkeksi Kalliovuorten kuninkaaksi.

Miehet ottivat ”ilmainen auto” -kyltillä varustetun ajoneuvon, jonka takakontista löytyi ruumis

Jos jokin asia vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, niin usein se ei ole totta. Tämän saivat tuta yhdysvaltalaismiehet, jotka löysivät vapaasti otettavissa olevan auton kadun varresta, mutta huomasivat myöhemmin, että sen takakontissa oli ruumis.

Byramin kaupungissa, Mississippin osavaltiossa, kaksi miestä löysi viime viikon sunnuntaina hylätyn auton, jossa oli ”free car” -kyltti. Vapaasti otettavissa olleessa ajoneuvossa oli tietenkin myös ovet auki ja avaimet odottivat sisällä. Mikä jättipotti! Sen enempää asiaa miettimättä miehet päättivät ottaa auton, sillä kyltti antoi siihen oikeuden.

Nimettöminä pysyneet miehet ajoivat autolla 50 kilometrin matkan erään sukulaisensa luo ja rupesivat sitten pihassa tekemään uudelle ajoneuvolleen tarkastusta. He tekivät järkyttävän löydön: takakontissa oli kuollut, alaston mies. Poliisi hälytettiin heti paikalle ja vainaja tunnistettiin myöhemmin 34-vuotiaaksi Anthony McCrillisiksi.

Silminnäkijähavaintojen mukaan auto oli ollut kadun varressa useita päiviä, mutta McCrillis oli nähty viimeksi hengissä perjantaina eli muutama päivä aiemmin. Alustavien tietojen mukaan auto oli McCrillisin nimissä.

Auto oli parkkeerattu lähelle Starz Auto Sales -romuttamoa, jonka työntekijät olivat pistäneet sen merkille. ”Näin auton kadun varressa vielä lauantainakin ja pidin sitä vähän erikoisena. Päättelin, että ehkä joku oli tuomassa sitä meille, mutta auto oli piiputtanut viime hetkellä”, kertoo romuttamolla työskentelevä Dan Peacock WLBT-uutiskanavan haastattelussa. ”En ikinä olisi voinut kuvitella tällaista tapahtuvaksi. Nyt toivon, että olisin mennyt lähemmin katsomaan, sillä ehkä olisin voinut auttaa”, hän jatkaa järkyttyneenä.

Advertisement

Asia etenee seuraavaksi kuolemansyyntutkijalle, mutta päällisin puolin ruumiissa ei ollut nähtävissä väkivallan merkkejä.

Bostonilaiset koululaiset opintoretkelle strippitangoilla varustetulla bilebussilla

Kuva: Tradalj | CC BY-SA 2.5 (kuvaa rajattu)

Bostonissa, Yhdysvalloissa, yhdettätoista luokkaa käyvät koululaiset reissasivat opintoretkellä erikoisella kyydillä, kun matkaa tehtiin neonvaloilla ja strippitangoilla varustetulla bilebussilla.

Vaikka syyskuun 17. päivänä tehty reissu oli sekä 16–17-vuotiaiden oppilaiden että opettajien mielestä hulvattoman hauska, kertoo se karua kieltä koko Yhdysvaltoja vaivaavasta kuljettajapulasta. ”Halusimme viettää oppilaiden kanssa hauskan päivän ja juuri sellaisen saimme, vaikka kuljetus ei todellakaan ollut suunnitellunlainen.”, kertoo opettaja Jim Mayers retkestä.

Kun alkuperäinen bussiyhtiö perui kuljetuksen, päättivät opettajat pitää oppilailleen antamastaan lupauksesta kiinni. ”Retkelle lähdetään sitten sillä, mitä on tarjolla, eikä oppilaita vaikuttanut haittaavaan tippaakaan”, kertoo Mayers Twitterissä. Valitettavasti hän on sittemmin poistanut kuvalla varustetun twiitin, sillä ei ollut arvannut sen nousevan viraaliksi. Julkaisu toi kuitenkin näkyvyyttä tärkeälle asialle ja isolle ongelmalle, sillä sen myötä lukuisat opettajat ympäri maata ovat kertoneet käyttäneensä retkillä ja muissa kuljetuksissa samanlaisia bilebusseja, koska muuta ei ole ollut saatavilla.

Eikä kyse ole ainoastaan kertaluonteisista tilausajoista: Massachusettsin osavaltiossa ollaan pinteessä, kun uusi lukuvuosi on alkanut, eikä koulubusseille löydy kuljettajia. Suuren NRT Bus -yhtiön toimitusjohtaja John McCarthy sanoo, ettei ammattitaitoisia kuskeja kasva puissa. McCarthyn mukaan yhtiöltä puuttuu lukuvuoden alkaessa noin 300 kuskia osittain siksi, että monet ovat huolissaan koronasta, sillä nuoret suhtautuvat rajoituksiin turhan huolettomasti.

Intialaismies luuli kissan raapivan – häntä olikin ammuttu

Intia tarjoilee lähes viikottain kaikkein uskomattominta materiaalia oudoimpiin uutisiin – niin myös tällä kertaa.

Nemi Chand heräsi syyskuun 16. päivänä keskellä yötä, koska tunsi kyljessään lievää kipua. Chand kuitenkin arveli kissansa olevan syyllinen ja raapaisseen häntä yön pimeydessä. Niinpä mies jätti asian sikseen ja jatkoi seitsemän tunnin ajan uniaan omien sanojensa mukaan ”epämukavasta tunteesta huolimatta”.

Advertisement

Asian todellinen laita paljastui vasta seuraavana aamuna, kun 35-vuotiaan Chandin kämppäkaveri löysi lattialta tyhjän hylsyn. Silloin kivusta kärsinyt mies tajusi, että ehkä kyljen haava ei olekaan kissan kynsien tekosia vaan ampumahaava. Sairaalassa röntgenkuvaus varmisti epäilykset oikeiksi ja luoti poistettiin viipymättä. Chandin onneksi luoti ei ollut tunkeutunut syvälle kehoon eikä se ollut osunut sisäelimiin tai suuriin verisuoniin; lähelle kylläkin. Hänen uskotaan toipuvan nopeasti täyteen kuntoon.

Chand oli tapahtumahetkellä keikkahommissa korjaamassa sähkölinjoja Malwaran kylässä, Rajasthanin osavaltiossa, ja jakoi huoneen kolmen työkaverinsa kanssa. Kukaan ei kuitenkaan kertomansa mukaan ollut kuullut yöllä mitään poikkeavaa laukauksesta puhumattakaan.

Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä.

🤷‍♀️ Tästä viimeisestä uutisesta… Jäikö ketään muuta mietityttämään, että hylsy löytyi miesten huoneesta, mutta kukaan ei tiedä mitään!? Vähän samanlaisia ampumisia on sattunut muuallakin maailmassa, mutta silloin luoti on tullut esimerkiksi ikkunasta sisään ja hylsyt on löydetty ulkoa. Niin, ja näissä tapauksissa luodeista saaneet ovat herättyään kyllä tajunneet nopeasti, mitä on tapahtunut 🤦‍♀️

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat