Oudot uutiset

Orava säilöi lava-autoon neljässä päivässä 160 litraa pähkinöitä

Julkaistu

Miltä näyttää, kun orava säilöö autoon 160 litraa pähkinöitä?

Listafriikin oudoimmissa uutisissa saadaan vihdoin vastaus ikiaikaiseen arvoitukseen: Paljonko yksi orava ehtii neljän päivän aikana säilömään mustajalopähkinöitä lava-autoon?

Lisäksi kerromme liettualaismiehestä, joka vieroitti itsensä alkoholista syömällä nauloja ja ruuveja. Kovia kipuja aiheuttaneet metalliesineet piti – luonnollisesti – poistaa kirurgisesti.

Uutisissa myös erikoiset häät, jotka koronarajoitusten vuoksi pidettiin Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla, sekä humalassa eksynyt turkkilaismies, joka osallistui tietämättään itsensä etsintään.

Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

Advertisement

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Orava säilöi lava-autoon neljässä päivässä 160 litraa pähkinöitä


Kun Fargossa, Yhdysvalloissa, asuva Bill Fischer palasi neljän päivän työmatkalta kotiin, osasi hän odottaa pähkinöitä autossaan. Jo vuodesta 2013 lähtien oravat ovat syksyisin valinneet juuri hänen Chevrolet Avalanche -lava-autonsa pähkinöiden säilömispaikaksi, mutta tänä vuonna määrä oli ennätyksellinen.

Suunnilleen limen kokoisia mustajalopähkinöitä oli tungettu jokaiseen mahdolliseen ja vähän mahdottomaankin paikkaan autossa, muun muassa moottoritilaan. Fischer korjasi autostaan pähkinäsatoa seitsemän suuren saavillisen verran – yhteensä 160 litraa. Aiempina vuosina pähkinöitä oli säilötty autoon enimmilläänkin viiden saavillisen verran, joten tämänvuotinen orava oli ollut erityisen ahkera.

Vuosien kokemuksella Fischer tietää, milloin auto on syytä tarkastaa pähkinöiden varalta. Hän on myös oppinut, että ennen siivousoperaatioon ryhtymistä on parasta odottaa, että kaikki naapurin pähkinäpuusta maahan tippuneet pähkinät ovat kadonneet. Jostain syystä juuri Fischerin lava-auto on oraville mieleinen säilö, sillä vaikka pihapiirissä on monia autoja ja kyseinen ajoneuvo olisi tarkoituksella parkkeerattu kauemmas kadun varteen, valikoituu se aina pähkinöiden piilopaikaksi.

Advertisement

Fischer ei osaa sanoa, onko pähkinöiden säilöjä jokaisella kerralla sama yksilö, mutta aina kun siivous on käynnissä, seuraa yksi orava puun oksalla tarkkaavaisesti miehen toimia. Ja miksi ei seuraisi: onhan orava säilönyt pähkinät itselleen talvea varten. Pähkinöistä ei kuitenkaan sille ole mitään iloa, sillä Fischer on jakanut sadon kaikille niille, jotka haluavat käsin (tai käpälin) kerättyjä pähkinöitä.

Vaikka Fischer yritti olla mahdollisimman huolellinen ja poistaa jokaisen pähkinän, ei hän onnistunut pääsemään kaikkiin käsiksi, vaikka joutui irrottamaan pähkinöitä täyteen ahdetut lokasuojatkin. Nyt ajaessa hän kuulee pähkinöiden pyörivän jossain auton sisuksissa ja joskus tiukassa mutkassa yksi yksittäinen pähkinä saattaa putkahtaa tuulilasille jostain korin uumenista.

Lääkärit poistivat miehen sisältä yli kilon verran metallia

Jos Yhdysvalloissa on tyhjätty autosta pähkinöitä, niin Liettuassa lääkärit ovat poistaneet ihmisen sisältä metallia.

Tuskallisista vatsakivuista kärsinyt liettualainen mies kiidätettiin hiljattain ambulanssilla Klaipedan yliopistolliseen sairaalaan, jossa hänen mahastaan poistettiin yli kilo nauloja, ruuveja ja muita pieniä metalliesineitä.

”Pieni” on suhteellinen käsite, sillä kolmetuntisessa leikkauksessa mukana olleen kirurgin Sarunas Dailidenasin mukaan osa nauloista oli jopa 10 senttimetrin mittaisia. Dailidenas kertoi paikalliselle medialle tapauksen olleen hyvin ”ainutlaatuinen”. LRT-uutistoimiston liettuankielisestä artikkelista voit käydä katsomassa lääkäreiden ottaman ja potilaan luvalla julkaistun kuvan tämän sisuksista kaivetuista esineistä.

Mies oli noin kuukausi sitten lopettanut ongelmaksi muodostuneen alkoholin juomisen ja ruvennut sen vuoksi nielemään metalliesineitä. Viikkojen aikana ”nautitut” esineet eivät onneksi olleet ehtineet tekemään peruuttamatonta tuhoa ja potilaan tila on hätäleikkauksen jälkeen vakaa. Hän on kuitenkin edelleen sairaalassa tarkkailtavana.

Advertisement

Liettualaismiehen elimistö ei ollut metallille vastaanottavainen, mutta toisin oli jo edesmenneen ranskalaisen Michel Lotiton kohdalla. Arvioiden mukaan Lotito söi elämänsä aikana noin 9000 kiloa metallia; muun muassa 18 polkupyörää, kuusi kattokruunua ja seitsemän televisiota. Hänestä voi lukea enemmän aiemmalta listalta: 10 hullua maailmanennätystä, joita kukaan ei halua rikkoa.

Yhdysvaltalainen pariskunta järjesti häät Kanadan rajalla, jotta perhe pääsi osallistumaan seremoniaan

 Cadyvillessä, Yhdysvalloissa, asuvat Karen Mahoney ja Brian Ray olivat aiemmin tänä vuonna päättäneet mennä naimisiin syyskuussa toivoen, että Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen raja olisi jo syksyllä auki. Mahoneyn vanhemmat ja 96-vuotias isoäiti asuvat Kanadassa ja hääpari tietenkin toivoi koko perheen pystyvän osallistumaan tärkeään päivään.

Raja ei kuitenkaan edelleenkään ole auki ja liikenne maiden välillä on sallittua vain tiukkojen ehtojen puitteissa. Mahoney ja Ray eivät halunneet siirtää naimisiinmenoa, mutta eivät toisaalta halunneet ottaa riskiä erityisesti Mahoneyn iäkkään isoäidin kohdalla, vaikka kaikki perheenjäsenet ovatkin täysin rokotettuja.

Muutaman kymmenen kilometrin päässä Kanadan rajasta asuva pariskunta ei jäänyt toimettomaksi, vaan he ottivat yhteyttä tuttuun rajavartiaan ja esittivät tälle ehdotuksensa: Voitaisiinko heidät vihkiä maiden rajalla, jolloin myös Kanadassa asuva perhe pääsisi osallistumaan?

Ystävä ei itse ollut töissä, mutta ilmoitti kollegoilleen, että tällainen tilaisuus on suunnitelmissa, jotta kukaan ei menisi turhaan kyselemään ja keskeyttämään seremoniaa. Syyskuun 24. päivänä järjestetyn vihkimisen sääntöihin kuului, että kaikki osallistujat pysyvät omalla puolella rajaa eikä maasta toiseen siirry myöskään mitään esineitä.

Paikaksi valikoitui Jamieson Line -rajanylityspaikan lähistöllä sijaitseva niitty, jossa ei ole koko matkalta portteja tai aitoja, joten juhlaväki sai otettua myös yhteiskuvia.

Advertisement

Mahoneyn isä kertoi medialle, että perhe olisi tietenkin halunnut olla juhlimassa rajan toisella puolella ja hän itse olisi toivonut voivansa taluttaa tyttärensä alttarille, mutta tässä maailman tilanteessa nämä häät olivat parhaat mahdolliset. Päivä oli ikimuistoinen sekä hääparille että vieraille – riippumatta siitä, missä maassa kukakin vihkimisen aikana seisoi.

Seuraavana päivänä häitä juhlittiin New Yorkissa alkuperäisen suunnitelman mukaan suuremmalla porukalla. ”Sain mennä kahtena päivänä peräkkäin naimisiin maailman kauneimman naisen kanssa”, kertoi onnesta soikeana ollut sulhanen.

Kadonneeksi ilmoitettu mies osallistui itsensä etsintään

Turkkilainen Beyhan Mutlu oli kavereidensa kanssa juopottelemassa tämän viikon tiistaina, mutta kun miestä ei näkynyt majapaikassa aamulla, ilmoitettiin hänet kadonneeksi.

Rakennustöissä Cayyakassa, Bursan maakunnassa, ollut viisikymppinen Mutlu oli omien sanojen mukaan hän lähtenyt kosteasta illanvietosta kahden aikaan aamuyöllä, kävellyt tuttuun mökkikylään, jossa keikkatyöläiset majoittuvat, ja nukahtanut yhteen mökeistä. Aamulla hän oli kömpinyt ylös ja ulos ja ihmetellyt, oliko jossain lähistöllä sattunut liikenneonnettomuus, kun alueella kävi kova kuhina.

Hän törmäsi etsintäpartioon, joka kertoi yöllä kadonneesta miehestä. Mutlu päätti liittyä joukkoon etsimään kadonnutta. Jossain vaiheessa hän pani merkille, että pelastustyöntekijät huhuilivat kadonnutta Beyhan Mutlua nimeltä. ”Minä olen täällä”, vastasi etsintäpartiossa mukana ollut Mutlu nolona. Poliisit jututtivat miestä pikaisesti ennen kuin antoivat hänelle kyydin kotiin.

Vaikka mies itse sanoo nukkuneensa muutaman tunnin mökissä, epäilevät hänen ystävänsä ja virkavalta, että mies oli eksynyt humalapäissään metsään. Tiedossa ei ole, tuleeko Mutlulle tapahtuneesta seuraamuksia, mutta ainakin hän median tietojen mukaan pyysi virkavallalta vain lievää rangaistusta, jottei hänen isänsä olisi kovin vihainen.

Advertisement

Mutlun tapaus ei ole ainutlaatuinen, sillä esimerkiksi Islannissa vuonna 2012 nainen etsi itseään tuntikausia ennen kuin tajusi olevansa kanjoniin kadonnut turisti.

🤷‍♀️ Tuliko kenellekään muulle paha mieli talveksi pähkinöitä keränneen oravan puolesta!? Surkuttele Listafriikin kanssa kommenttikentissä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme.

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suosituimmat