Oudot uutiset

Aggressiiviset saukot hyökkivät lasten ja koirien kimppuun Alaskassa

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa mennään muun muassa Alaskaan, jossa aggressiiviset saukot terrorisoivat asukkaita.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan aggressiivisesta saukkojengistä, joka terrorisoi Yhdysvaltojen Alaskan osavaltiossa pääkaupunki Anchoragen asukkaita.

Lisäksi kerromme bosnialaismiehestä, joka kyllästyi vaimonsa valitukseen yksitoikkoisista maisemista ja rakensi pyörivän talon. Uutisissa myös pelastustehtävä kalifornialaisella rannalla – kalliolla roikkunut nainen paljastuikin leffan rekvisiitaksi.

Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Aggressiiviset saukot piinaavat Alaskassa

Alaskan osavaltiossa, Yhdysvalloissa, viranomaiset ovat varoittaneet pääkaupunki Anchoragen asukkaita aggressiivisista amerikansaukoista. Ainoastaan syyskuun aikana poliisille tuli kolme ilmoitusta saukkohykkäyksistä. Siksi ihmisiä on nyt käsketty olemaan erityisen valppaina jokien ja järvien rannoilla.

Ensimmäinen viranomaisten tietoon tullut uhri on yhdeksänvuotias Ayden Fernandez, joka oli kuvannut neljän saukon leikkejä lammen rannalla. Yhtäkkiä yksi saukoista erkani ryhmästä ja hyökkäsi kohti Aydenia. Poika kompastui ja kaatui yrittäessään karkuun, jolloin saukko hyppäsi hänen kimppuunsa.

Hänellä on kaksi kulmahampaan jälkeä takareidessään, yksi jälki kummassakin etureidessä, sekä syvä pistohaava jalkapöydässä”, kertoi Aydenin äiti Tiffany paikallismedialle. Poika vietiin ensiapuun, jossa haavat hoidettiin ja hänelle annettiin jäykkäkouristusrokote.

Myöhemmin raportoitiin kahdesta muustakin hyökkäyksestä. Ensimmäisessä amerikansaukko puri naista, joka yritti pelastaa koiraansa saukkojengin hampaista. Jälkimmäisessä hyökkäyksessä, joka tapahtui samana päivänä ja samalla järvellä, saukot kävivät erään toisen koiran kimppuun.

Tämän syksyiset saukkohyökkäykset eivät ole ainutlaatuisia tapauksia, sillä vuonna 2019 Anchoragessa saukot kävivät kahteen eri otteeseen koirien kimppuun. Saukot vetivät kummatkin koirat veden alle ja omistajien avustuksella ne saatiin rannalle. Molemmat hyökkäyksen kohteiksi joutuneet koirat selvisivät hengissä, mutta vammat vaativat useita tikkejä.

Advertisement

Vaikka varmaksi ei voida sanoa, ovatko ihmisiä ja heidän koiriaan terrorisoivat saukot joka kerta samoja, on paikallisiin villieläimiin erikoistunut biologi David Battle sitä mieltä, että kyseessä on sama neljän tai viiden saukon ryhmä. ”Tämä ei ole saukkojen normaalia käytöstä. Koska tapaukset ovat usein liittyneet koirien läsnäoloon, uskon aggressiivisuuden olevan puolustautumisreaktio”, kertoo Battle Live Science -tiedeuutissivustolle. Battle uskoo ryhmän koostuvan nuorista uroksista. Hyökkäysten vuoksi osavaltion viranomaiset etsivät kyseisiä saukkoja tarkoituksenaan lopettaa ne ja testata eläimet vesikauhun varalta.

Bosnialaismies rakensi tylsästä maisemasta valittaneelle vaimolleen pyörivän talon


Bosnialainen Vojin Kusic kyllästyi vuosia sitten vaimonsa jatkuvaan tarpeeseen uusia sisustusta. Vaimo valitti alati yksitoikkoisesta maisemasta, minkä vuoksi hän halusi muutosta edes sisällä. Kusic lupasi rakentaa pyörivän talon, jotta vaimo voisi liikutella sitä miten haluaa: katsella ensin vaikkapa auringonnousua peltojen takana ja sitten kadulla kävelijöitä liikkumatta itse mihinkään.

Pohjoisen maaseudulla lähellä Srbacin kaupunkia sijaitseva talo pyörii seitsemän metrin mittaisella akselilla, joka on täysin Kusicin itsensä suunnittelema ja toteuttama. ”Talo pyörii ympäri hitaimmalla asetuksella 24 tunnissa, mutta nopeimmillaan se tekee täyden kierroksen vain 22 sekunnissa”, kertoo 72-vuotias Kusic uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Kusic kertoi perheensä olleen hyvin köyhä, joten hänellä ei nuorena ollut varaa hankkia kunnon koulutusta. Niinpä hänen on ollut pakko opetella kaikki itsenäisesti. Pyörivä talo on siitä hyvä esimerkki. Keksintönä Kusic ei luomustaan pidä, vaan kertoo sen vaatineen vain tahdonvoimaa ja tietotaitoa. Niin ja tietenkin aikaa.

Projekti vei kokonaisuudessaan kuusi vuotta, ja Kusic joutui välillä sairaalaankin vakavan sydänsairauden vuoksi, mutta hän oli päättänyt saada talon valmiiksi: ”Käskin lääkäreitä antamaan minulle elinaikaa vähintään yksi vuosi, sillä tämä projekti oli suunniteltuna päässäni eikä kukaan muu olisi osannut viedä sitä loppuun”.

Advertisement

Kusicin vaimo ei halunnut kommentoida uutta taloa tai sen erikoista ominaisuutta, joten arvoitukseksi jää, onko hän ratkaisuun tyytyväinen.

Kallioseinämällä jumissa ollut nainen paljastuikin elokuvan rekvisiitaksi

Kalifornialaiselle rannalle hälytetyt palomiehet eivät joutuneetkaan pelastustehtäviin, sillä kallioseinämällä roikkunut nainen osoittautuikin mallinukeksi. Nukke oli jäänyt jyrkänteelle päiviä aikaisemmin, kun paikalla oli suoritettu elokuvan kuvauksia.

Useampi silminnäkijä soitti hätänumeroon Santa Barbarassa sijaitsevalta Hope Ranch -rannalta, kun tummahiuksinen nainen vaikutti olevan kallioseinämällä jumissa ilman kunnollisia kiipeilyvarusteita. Kun palomiehet saapuivat rannalle autoineen, lennokkeineen ja lämpökameroineen, kävi tilanteen todellinen laita nopeasti selväksi. ”Nainen” oli mallinukke, jota oli käytetty kuvauksissa rekvisiittana. Pelastuslaitokselta ei kuitenkaan moitittu hätänumeroon soittajia, vaan sen Twitter-julkaisussa sanotaan, että ”parempi soittaa kuin jättää soittamatta”.

Twitter-käyttäjien reaktio pelastuslaitoksen twiittiin oli odotettu: kaikki jäivät pohtimaan, päättyykö rannalla kuvattu elokuva cliffhangeriin.

Advertisement

Lue myös:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat