Oudot uutiset

Varkaat saivat Yhdysvalloissa saaliikseen laatikollisen ihmisen päitä

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa ryöstösaaliista, joka sisälsi laatikollisen ihmisen päitä.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään erikoisesta ryöstösaaliista: Varkaiden mukaan lähti Yhdysvaltojen Denverissä laatikollinen ihmisen päitä.

Lisäksi kerromme ikävästä laskuvirheestä, joka johti kohtalokkaaseen kofeiiinin yliannostukseen, kun personal trainer mittasi jauhetta vahingossa kuolettavan määrän.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Kuorma-autosta varastettiin laatikollinen ihmisen päitä

Denverin poliisilaitos Yhdysvalloissa on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan viime keskiviikon ja torstain välisenä aikana lääketieteelliseen tutkimukseen tarkoitettua materiaalia varastettiin kuljetusyhtiön kuorma-autosta.

Auto oli ollut parkkeerattuna denveriläisellä asuinalueella muutaman vuorokauden, mutta poliisi ei paljasta, miksi se oli ollut paikallaan kyseisessä lokaatiossa tai kuka autosta oli ollut tuona aikana vastuussa. Kun murto vihdoin havaittiin, huomattiin varkaan/varkaiden saaneen käsiinsä melko makaaberin ryöstösaaliin. Kuormasta oli nimittäin kadonnut nokkakärryt ja laatikollinen ihmisen päitä.

Päät oli tarkoitettu lääketieteelliseen tutkimukseen ja opetukseen, johon ne oli virallisesti luovutettu Science Care -järjestön toimesta. Laatikossa oli järjestön nimi ja ihmisperäisestä näytteestä kertova ”Exempt Human Specimen” teksti. Poliisi ei suostu arvailemaan, oliko varkaalla tarkoituksena viedä juuri kyseinen laatikko päineen kaikkineen vai oliko anastus sattumanvarainen. Jos kyse oli jälkimmäisestä vaihtoehdosta, niin varkaita on odottanut melkoinen yllätys!

Pidätyksiä ei ole vielä tehty eikä poliisilla ilmeisesti ole paljonkaan johtolankoja, sillä se on pyytänyt yleisöltä apuja. Jos joku sattuu löytämään ihmisen päitä täynnä olevan kuljetuslaatikon, niin häntä kehotetaan ottamaan välittömästi yhteys viranomaisiin.

Mikä nyt varmaan on sanomattakin selvää!?

Personal trainer mittasi jauheen väärin, nautti vahingossa 200 kahvikupillisen verran kofeiinia ja menehtyi yliannostukseen

Walesilainen personal trainer Tom Mansfield kuoli hiljattain julkaistun oikeustieteellisen raportin mukaan yliannostukseen nautittuaan kofeiinijauhetta kerrallaan noin 200 kahvikupillisen verran. BBC:n mukaan hirveä onnettomuus tapahtui tammikuun 5. päivänä vuonna 2021.

29-vuotias Mansfield oli ostanut 100 gramman painoisen pussin kofeiinijauhetta lisäravinteita myyvältä Blackburn Distributions -yritykseltä. Suositeltu kerta-annos jauhetta on 60-300 mg, mutta miehen käyttämässä paketissa ei ollut mukana mittakauhaa. Niinpä Mansfield turvautui omaan digitaaliseen keittiövaakaansa, joka oli valmiiksi kalibroitu 2 grammaan.

Advertisement

Kuolinsyyntutkijan mukaan Mansfieldin laskutoimitus oli mennyt mönkään, sillä hän oli ottanut jauhetta noin 5 grammaa eli monikymmenkertaisen määrän suositeltuun verrattuna. Mies oli sekoittanut jauheen veteen ja ottanut juomasta pienen hörpyn ennen koko satsin kumoamista.

Hyvin pian Mansfield oli alkanut pidellä rintaansa ja valittaa sydämensä hakkaavan epänormaalin kiivaasti. Vain minuutteja myöhemmin hänen suustaan alkoi tulla vaahtoa. Ambulanssi oli paikalla nopeasti, mutta elvytysyrityksistä huolimatta Mansfield julistettiin sairaalassa kuolleeksi.

Oikeuslääketieteellisen raportin mukaan Mansfieldin veren kofeiinipitoisuus oli kuollessa 392 mg/l, kun normaalin kahvikupillisen jälkeen kofeiinia on veressä 2–4 milligrammaa litraa kohden. Mansfieldin kehossa ollut kofeiinimäärä vastasi siis noin 200 kupillista kahvia.

Sittemmin kofeiinijauhetta myyvä yritys on lisännyt tuotteisiinsa mittakauhat, sillä Mansfieldin kuolema olisi helposti ollut vältettävissä, jos hänellä olisi sellainen ollut käytössä. Kyseessä oli kuitenkin hirvittävä onnettomuus ja vahinko, joten oikeusjuttua ei ole nostettu.

Lue myös:

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat