Oudot uutiset

Kleptomaanikissa toi kotiin vesipiipun, valkoista jauhetta sisältävän pussin ja pitsisiä alusvaatteita

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan kleptomaanikissasta, joka piinaa naapurustoaan toistuvilla varkauksilla.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan uusiseelantilaisesta kleptomaanikissasta, jonka ryöstely on saanut sen verran vakavia piirteitä, että paikallinen poliisikin on kiinnostunut.

Lisäksi kerromme uskomattoman tarinan tekohampaista, jotka 11 vuotta sitten katosivat känniörvellyksen yhteydessä, mutta päätyivät kaatopaikan kautta ja DNA-testin avulla takaisin omistajalleen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Kleptomaaninen kissa kantaa kotiin naapureiden omaisuutta – poliisi kiinnostui huumeiden käyttöön liittyvästä esineestä

Uuden-Seelannin Christchurchissa asustava Keith-kissa on naapurustossaan tunnettu pitkäkyntinen. Keithille varastelu on pakkomielteistä ja sillä on jopa tiettyjä suosikkiesineitä, joita se raahaa kotiin toistuvasti. Tuorein ryöstösaalis on kuitenkin jopa Keithin mittarilla pohjanoteeraus, sillä nyt se ruvennut tuomaan kotiin huumeita.

Omistajat Ginny ja David Rumbold kertovat Stuff -uutissivustolle, että Keithin viehtymys varasteluun alkoi kolmisen vuotta sitten, kun se rupesi ryöväämään rintaliivejä naapureiden pyykkinaruilta. Rintsikoiden lisäksi se kantoi kotiin eläviä ankeriaita läheisestä joesta. Sittemmin Rumboldit ovat oppineet, että aamulla he voivat odottaa näkevänsä pihassaan aivan mitä tahansa: työkaluja, uimapukuja, pyykkinaruja vaatteineen ja pyykkipoikineen, verhoja ja lenkkareita.

Keith-kissasta on nyt tullut entistäkin röyhkeämpi, sillä hiljattain oli anastanut vesipiipun, jota voidaan käyttää esimerkiksi kannabiksen polttamiseen, sekä tunnistamatonta valkoista jauhetta sisältävän pussin. Lisäksi Keith oli jättänyt takapihan aidalle pitsiset alushousut.

Yritän ehdottaa Keithille, että timantit ja käteinen kävisivät paremmin, mutta ainakaan vielä niin ei ole tapahtunut”, kertoo Ginny Rumbold nauraen. Rumboldit pitävät etupihallaan muovista laatikkoa, johon he panevat Keithin anastamia esineitä, jotta naapurit voivat tulla hakemaan omansa pois. Keithin taipumukset tiedetään, joten paikalliset osaavat tulla oikeaan paikkaan etsimään mystisesti kadonnutta omaisuuttaan. Valitettavasti yritykset varastetun tavaran palauttamisesta eivät ole estäneet eivätkä edes hidastaneet Keith-kissaa, sillä ilmeisesti se kiintyy anastamiinsa tavaroihin. Minkä se on kerran vienyt, tulee se viemään uudelleen.

Erityisen paikan viisivuotiaan Keithin sydämestä ovat vieneet erään paikallisen työmiehen teräskärkiset turvakengät. Mies jättää likaiset kenkänsä aina työpäivän jälkeen kuistille ja toistuvien varkauksien jälkeen hän on ruvennut laittamaan niiden sisälle 2,5 kilon painoiset levypainot. Mutta luuliko mies tosiaan, että painot olisivat Keithille este!? Se raahaa kengät edelleen kotiin; yksi kerrallaan.

Naapuruston ihmiset ovat Keithin kleptomaniasta siltikin enemmän huvittuneita kuin ärsyyntyneitä. Keithin viimeisin ryöstösaalis on kuitenkin herättänyt kiinnostuksen myös poliisissa. ”Olemme huolestuneita Keithin äskettäisestä löydöksestä: välineestä, jota käytetään kannabiksen polttamiseen. Aiomme takavarikoida esineen ja samalla myös haastatella Keithiä. Haluamme tietää, mistä se on saanut vesipiipun tassuihinsa”, kertoo Christchurchin poliisin tiedottaja.

Advertisement

Jotenkin tuntuu siltä, ettei Keithin veroinen paatunut rikollinen tunnusta mitään.

Brittituristi sai 11 vuotta sitten hukkaamansa tekohampaat takaisin

Kuva: Diana Polekhina | Unsplash (kuvan mies ja tekohampaat eivät liity tapaukseen)

Manchesterissa, Englannissa, asuva Paul Bishop oli 11 vuotta sitten lomailemassa Espanjassa. Eräs kostea ilta meni vähän överiksi ja Paul päätyi oksentamaan katuroskikseen. Siinä rytäkässä hän hukkasi tekohampaansa, jotka nyt kaikkien näiden vuosien jälkeen ilmestyivät yllättäen postissa kotiovelle.

Nyt 63-vuotias Bishop kertoo BBC:n haastattelussa, että oli viettänyt iltaa Benidormissa, juhlimisesta tunnetussa lomakohteessa Välimeren rannalla. Yhden pitkäksi venähtäneen baari-illan jälkeen Bishop oli ruvennut voimaan pahoin, minkä hän itse veikkaa johtuneen ylettömästä määrästä siideriä. ”Kaksin käsin kiskottu siideri päätti tulla ylös ja katuroskis oli ihan vieressä”, kertoo Bishop, jonka muistikuvat tuosta illasta ovat sattuneesta syystä hieman hatarat. Kun porukka oli jatkanut seuraavaan baariin, oli yksi Bishopin ystävistä tiedustellut, että missähän miehen hampaat mahtavat olla. Bishop palasi kaivelemaan roskista, johon oli juuri antanut ylen, mutta turhaan – tekareita ei löytynyt.

Ymmärrettävästi Bishop oli täysin äimistynyt, kun hän hiljattain avasi postiaan ja näki kauan sitten kadottamansa tekohampaat edessään. Tarina on kyllä melkoinen.

Tekohampaat olivat jokin aika sitten löytyneet espanjalaiselta kaatopaikalta, josta ne oli toimitettu poliisille. Jostain syystä tekohampaista oli otettu näytteitä, joista oli sitten löytynyt DNA:ta. DNA-analyysin tulokset lisättiin kansainväliseen tietokantaan, josta sitten löytyi osuma. Brittiläisen palvelun kautta espanjalaiset viranomaiset onnistuivat saamaan selville Bishopin nimen ja osoitteen. Tekohampaat lähetettiin omistajalleen.

Kun Bishop avasi postipaketin ja näki sen sisällön, kuvitteli hän jonkun pilailevan. Lomareissulla oksennetut tekohampaat ovat vuosia olleet kaveriporukassa yleinen naurunaihe. Mutta käsittämättömien käänteiden jälkeen Bishop oli todellakin saanut takaisin kadonneet tekarinsa. Suuhun ne eivät varmasti enää päädy, mutta kansainvälisen kuuluisuuden myötä mies harkitsee pilke silmäkulmassa perustavansa kotikaupunkiinsa tekohampaille pyhitetyn museon.

Advertisement

Lue myös:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat