Oudot uutiset

Turistin kauhunhetket Turkissa: Merikilpikonna puri kiinni takapuoleen ja lähes hukutti

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan lomailijan kauhunhetkistä, kun merikilpikonna kävi hänen kimppuunsa ja yritti vetää pinnan alle.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään turkkilaiseen rantalomakohteeseen, jossa aggressiiviset merikilpikonnat ovat viime aikoina käyneet lomailijoiden kimppuun.

Viimeisimmässä tapauksessa, jota uutisemmekin koskee, kilppari puri tiukasti kiinni turistin takapuoleen ja yritti kiskoa järkyttynyttä naista pinnan alle. Onneksi rantavahdin nopea puuttuminen pelasti lomailijan hukkumiselta.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Merikilpikonna puri naista takapuoleen ja yritti vetää tämän pinnan alle

Mieti tilanne: Olet nauttimassa rantalomasta ja uiskentelet rantavedessä. Sitten tunnet kovaa kipua takalistossa ja jokin yrittää kiskoa sinua syvemmälle. Kävikö kimppuun hai? Tämä olisi varmaankin ensimmäinen ajatus, jos kyseisillä vesillä haita tavataan.

Näin myös 64-vuotias Lidia Bazarova ajatteli, kun hän joutui hyökkäyksen kohteeksi Turkin Antalyassa sijaitsevassa Güzeloban lomakohteessa. Bazarova polski reippaan kolmen metrin päässä rannasta, kun hän tunsi puraisun takapuolessaan ja jokin veti häntä pinnan alle. Mutta kyseessä ei ollut hai, vaan merikilpikonnien heimoon kuuluva valekarettikilpikonna.

Advertisement

Valekarettikilpikonna kasvaa keskimäärin hieman yli metrin mittaiseksi ja painaa reippaat 150 kiloa. Suurin koskaan tavattu yksilö on kuitenkin ollut yli kaksimetrinen ja se painoi lähes 550 kilogrammaa. Valekarettikilpikonna on sekasyöjä, joka repii ruokansa jopa 25-senttisillä vahvoilla leuoillaan. Niillä se kykenee helposti hajottamaan simpukoita ja muita kovakuorisia eläimiä.

Bazarova ei osaa sanoa, että kauanko hän kamppaili merikilpikonnan kanssa: ”Kauhoin hädissäni vettä, jotta pysyisin pinnalla”.

Bazarova muistaa, että kilpikonna päästi kerran irti, mutta palasi takaisin vain purrakseen kovempaa. Hän luuli hukkuvansa.

Naisen tuska tuli päätökseen, kun hengenpelastaja Mustafa Sari huomasi hädän ja riensi apuun. Sari pyrki karkottamaan merikilpikonnan huutamalla ja huitomalla, mikä onnistuneesti kiinnittikin hyökkääjän huomion. Kilppari päästi Bazarovan leuoistaan, joten järkyttynyt ja henkensä puolesta pelännyt nainen pääsi uimaan turvaan kuivalle maalle.

Valekarettikilpikonna jätti jälkensä myös urheaan rantavahtiin, sillä Sari sai ikävän puraisun olkapäähänsä.

Advertisement

Bazarovaa purtiin sormiin, lantiolle, jalkoihin ja takapuoleen. Istuminen ei useiden päivienkään jälkeen vielä onnistu.

Bazarova ei usko enää koskaan menevänsä uimaan mereen, sillä sen verran pelottava tuo kokemus oli. Vaikka hänen kipeät haavansa ja suuret mustelmansa eivät ole hengenvaarallisia, olisi välikohtaus voinut päättyä aivan toisin. Ilman hengenpelastaja Sarin apua Bazarova ei välttämättä olisi kertomassa tarinaansa.

Valekarettikilpikonnat ovat tarkkoja reviiristään ja niiden tiedetään puolustavan omaa aluettaan aggressiivisesti. Tässä hyökkäyksessä ei siis ollut kyse siitä, että merikilpikonna olisi yrittänyt syödä Bazarovan – todennäköisesti se luuli naisen olevan lajitoveri, joka oli röyhkeästi tunkeutunut sen aluevesille.

Güzeloban rantakohteeseen toivotaankin nyt varoituskylttejä, sillä hyökkäys ei ollut ensimmäinen laatuaan. Ainoastaan viimeisen parin viikon aikana alueella on tapahtunut 11 merikilpikonnan hyökkäystä.

Lue myös:

Advertisement

Suosituimmat