Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Kun äänestäminen menee synnytyksen edelle

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla yhdysvaltalaisen naisen, jonka oli päästävä äänestämään. Vaikka synnytys oli jo käynnistynyt.

Listafriikin oudoimmat uutiset kertoo tällä viikolla naisesta, joka vaati päästä äänestämään presidentinvaaleissa, vaikka synnytys oli jo käynnistynyt.

Oudoimmat uutiset tulee ulos tällä viikolla poikkeuksellisesti jo perjantaina, sillä huomenna Listafriikki virittäytyy Halloweenin tunnelmaan ja tiedossa on aiheeseen sopiva lista kyseisenä päivänä tapahtuneista murhista…

Mutta ennen sitä kerromme uutisissa hengenvaarallisesta kylmäallergiasta, dinosaurusten lisääntymisestä ja kulkukissalle suuressa katedraalissa järjestetystä muistotilaisuudesta.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

Advertisement

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Mikä on sinun tekosyysi?

Kenellekään ei varmaan ole jäänyt epäselväksi, että elämme jännittäviä aikoja, kun rapakon takana ratkaistaan ensi viikolla, kuka toimii Yhdysvaltain presidenttinä seuraavat neljä vuotta. 

Monesti netissä törmää kuviin, joissa joku äiti hoitaa viittä lastaan, tekee menestyvää uraa ja kuntoilee päivittäin; kuvissa lukee ”Mikä on sinun tekosyysi?”. Eräs floridalainen nainen toimi tällä viikolla hyvänä esimerkkinä tuosta kysymyksestä, joskin tässä kohtaa kyseessä ei ollut liikunta vaan äänestäminen presidentinvaaleissa. 

Nainen halusi ehdottomasti käydä suorittamassa kansalaisvelvollisuutensa, vaikka oli viimeisillään raskaana. Ja viimeisillään tarkoitti hänen kohdallaan sitä, että hän oli synnyttämässä ja matkalla sairaalaan. Aviomies ajoi kuuliaisesti äänestyspaikalle ja virkailijat hetken tilannetta kummasteltuaan veivät lipukkeen naiselle autoon täytettäväksi.

Äänestys sujui ”kivuttomasti”, vaikka nainen hengittelikin melko voimakkaasti lipukkeen täytön ajan, kertoi äänestystä valvonut virkailija Briceno Gonzalez. Kun ääni oli annettu, pariskunta lähti kiireen vilkkaa kohti sairaalaa. Gonzalez kollegoineen aikoo lähettää naiselle ja tämän vastasyntyneelle vauvalle ”Ensimmäinen äänestys” -bodyn ja ”Tulevaisuuden äänestäjä” -tarroja.

Advertisement

Tappavan kylmä kylpyhuone

Yhdysvalloissa asuva 34-vuotias mies oli lähellä kuolla astuessaan ulos suihkukopista. Liukastuiko hän ja löi päänsä? Ei suinkaan. Hänelle tuli kylmä.

Tiedäthän sen ikävän fiiliksen, kun lämpimästä suihkusta ei haluaisi poistua, koska kaikki tuntuu kylmältä sen jälkeen. Ero on erityisen suuri sellaisissa paikoissa (lue: muualla kuin Suomessa), joissa rakennukset eivät ole niin hyvin eristettyjä. Harvalle meistä se kuitenkin on hengenvaarallista.  

Tämän kyseisen miehen elimistö oli kehittänyt allergian kylmää kohtaan, kun hän oli muuttanut lähellä päiväntasaaja sijaitsevasta trooppisesta Mikronesiasta Coloradoon. Kummallisen allergian, kylmäurtikarian, tyypillisin oire on kutiava ja turpoava nokkosihottuma, mutta joskus hyvin harvoin se voi aiheuttaa hengenvaarallisen, hengitystiet tukkivan, reaktion.

Miehelle oli aiemminkin tullut pientä ihottumaa kylmästä säästä, mutta tällä kertaa reaktio oli iskenyt voimakkaana koko vartaloon ja hän luhistui kylpyhuoneen lattialle. Onneksi perhe oli paikalla ja mies saatiin nopeasti hoitoon. 

Sairaalasta lähtiessä lääkärit ohjeistivat miestä välttämään kylmää ja pitämään adrenaalikynä aina talvisin mukana. Ja kotona suihkun oven vieressä.

Advertisement

Kissan muistotilaisuus suorana netissä

Lontoolainen Southwarkin katedraali järjesti muistotilaisuuden rakastetulle kulkukissalle, joka oli kahdentoista vuoden ajan pitänyt majaansa kirkon mailla.

Katedraalin kirkkoherra Andrew Nunn halusi pitää Doorkins Magnificat -nimen saaneelle kissalle erityisen jumalanpalveluksen kiitoksena yhteisistä vuosista. Kissa oli vuonna 2008 eksynyt katedraaliin sisälle ja päättänyt jäädä sinne asumaan. Se oli tuttu kaveri kaikille kirkossa käyneille ja rakastettu seurakuntalaisten keskuudessa – lisäksi sillä oli suuri määrä seuraajia Twitterissä. Siksipä Nunn halusi jakaa muistotilaisuuden muiden kanssa, ja tämän hetkisen tavan vuoksi seurakunta kokoontui virtuaalisesti nettiin seuraamaan ja heittämään hyvästit Doorkins Magnificatille.

Doorkins pääsi elämänsä aikana viihdyttämään korkea-arvoisia vieraita, joista kohokohta oli varmasti kuningatar Elisabet II:n vierailu katedraalissa vuonna 2012. Doorkinsia eivät siniveriset juuri kiinnostaneet, sillä se oli vilkaissut kuningatarta kerran ja käynyt nukkumaan. Kuningatarta sen puoleen kissan asustelu katedraalissa oli huvittanut suuresti. 

Vihdoin se on selvillä – näin dinosaurukset lisääntyivät

Jos sinua on aina mietityttänyt (ja miksei olisi), miten dinosaurukset ovat aikoinaan lisääntyneet, niin tuskasi on ohi – hiljattain löytynyt fossiili paljastaa salaisuuden! Listafriikki paneutui jo aiemmin tällä viikolla eläinten erikoiseen seksielämään, niin jatketaan uutisissakin vielä tämän aiheen parissa.

Useimmilla linnuilla ja matelijoilla on kloaakki, eli yksi ruumiinaukko, johon sekä suoli, virtsatiet että sukupuolielinten tiehyet avautuvat. Koska dinosaurukset ovat läheistä sukua näille ryhmille, on tutkijoita, ja toki muitakin kloaakkien ystäviä, askarruttanut, mahtoiko dinosauruksilla olla kyseinen elin. Lentävillä dinosauruslajeilla se tiedetään olleen, mutta nyt on saatu vastaus myös maan pinnalla eläneiden dinosaurusten osalta, kun Pohjois-Kiinasta löytyneelle yli 100 miljoonaa vuotta sitten eläneelle Psittacosaurus-suvun fossiilille tehtiin tarkempia tutkimuksia. Ja se vastaus on ”kyllä”. Fanfaareja, kiitos!

Advertisement

Kloaakin olemmassaolo on ollut arvoitus, sillä dinosauruksista ei juuri ole säilynyt pehmytkudosta, vaan ainoastaan luita. Siksi tämä kyseinen fossiili on ollut paleontologeille kultaakin kalliimpi. Kloaakista oli jäljellä lähinnä vain ulkoiset osat, joten kaikkia sen toimintoja ei ole voitu selvittää, mutta koska se muistuttaa paljon nykyisten krokotiilieläinten vastaavaa ruumiinosaa, on siitä voitu tehdä sivistyneitä arvioita.

Todennäköisesti dinosaurukset eivät hoitaneet hommia hankaamalla kloaakkejaan yhteen, kuten suurin osa linnuista tekee, vaan dinosaurusuroksilla oli ”vatsapuolella lihaksikas, lisääntymiseen käytettävä elin”, kuten krokotiileilla. Tutkitun fossiilin sukupuolta ei kuitenkaan pystytty määrittämään, sillä kaikki siihen vaaditut oleelliset osat eivät olleet säilyneet.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat