Oudot uutiset

Lääkärin mukaan ihminen voi piereskellä itsensä sokeaksi – anteeksi mitä!?

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään siitä, kun erään lääkärin mukaan ihmisen on mahdollista piereskellä itsensä sokeaksi.

Listafriikin oudoimmat uutiset ovat tänään todellakin oudot. Eräs lääkäri nimittäin väittää, että ihmisen on mahdollista piereskellä itsensä sokeaksi. Se on käsittämätöntä ja epätodennäköistä, mutta ilmeisesti ei mahdotonta!

Lisäksi kerromme karmealla tavalla pieleen menneestä vuohen uhrauksesta, kun humalainen pappi viilsi vahingossa ihmisen kaulan auki. Lopuksi vielä hauska pelastusoperaatio, jossa nousuveden armoille jäänyt pelokas koira saatiin houkuteltua turvaan dronesta riippuvan makkaran avulla.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Tunnettu lääkäri väittää: Ihminen voi piereskellä itsensä sokeaksi


Plastiikkakirurgi Anthony Youn on päivätyönsä ohella suosittu YouTube- ja TikTok-tähti. Eräs hänen seuraajansa kertoi kerran ”pieraisseensa niin voimalla, että menetti näkönsä kolmeksi minuutiksi”. Kaikkia muita nauratti, paitsi lääketieteen tohtori Younia.

Yhdysvaltojen Detroitissa asuva ja työskentelevä Youn kertoi tämän uskomattomalta kuulostavan tarinan olevan mahdollista. ”Se on hyvin epätodennäköistä, mutta jos ilmavaivat ovat todella pistävän hajuisia, voivat ne sisältää normaalia suuremman määrän rikkivetyä”, selittää Youn videollaan. Mädältä kananmunalta haiseva rikkivety on suurelta osin vastuussa suolistokaasujen pahasta hajusta.

Tutkimusten mukaan rikkivety alentaa tehokkaasti verenpainetta. Youn selittää, että jos kyseinen aine laskee silmän verkkokalvon keskusvaltimoon kohdistuvaa painetta liiaksi, voi ”hiljainen tappaja” teoriassa aiheuttaa sokeutumisen.

Nyt ei kuitenkaan kannata antaa pelolle valtaa, sillä skenaario on, kuten tohtori Younkin sanoo, erittäin epätodennäköinen. Jotta rikkivedystä oikeasti olisi harmia, pitäisi sitä olla moninkertainen määrä verrattuna siihen, paljonko ihmisen normaali pieru sitä sisältää. Ja tietysti aineen pitäisi laskea verenpainetta juuri siinä oikeassa verisuonessa. Mutta on kai sitä hullumpiakin asioita maailmassa tapahtunut!?

Videon lopussa Youn vielä kehottaa pilke silmäkulmassa olemaan varovainen, jos kylvyssä on tapana tehdä paljon kuplia.

Advertisement

Vuohen uhraaminen pahasti pieleen: Humalainen pappi tappoi vahingossa miehen

Hindujen Makar Sankrati -sadonkorjuujuhlaa vietettiin ympäri Intiaa viime viikon lopulla. Vuosittainen festivaali aloittaa pidemmän, 45-päiväisen Magh Mela -juhlan, jota vietetään astrologisesti hyväenteisenä ajankohtana.

Makar Sankratin juhlintaan kuuluu Gangesissa kylpemistä, erityisiä juhla-aterioita ja runsaasti rukoilemista. Myös eläinuhrit ovat osa suurta juhlaa. Paikallisten medioiden mukaan juhlinta ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen eteläisessä Andhra Pradeshin osavaltiossa sijaitsevassa Valasapallen kylässä.

Kun vuorossa oli vuohen uhraaminen, oli eläintä pitämässä 35-vuotias Suresh ja veitsen kanssa toimitukseen valmistautui pappi nimeltään Chalapathi. Temppelissä järjestetty uhraus meni kuitenkin karmealla tavalla pieleen, sillä vuohen sijaan pappi leikkasi epähuomiossa kaulan auki Sureshilta. Mies kiidätettiin hoitoon, mutta verenvuoto oli niin runsasta, että sairaalassa mitään ei ollut tehtävissä ja hänet julistettiin kuolleeksi.

Poliisi on pidättänyt Chalapathin, joka viranomaistietojen mukaan oli vahvasti päihtynyt ja osui siksi väärään kohteeseen.

Koira pelastettiin dronen ja makkaran avulla


Tämän viikon viimeisessä uutisessa mennään Hampshiren rannikolle, Kaakkois-Englantiin. Onnellisesti päättyneessä pelastustehtävässä Millie-koira saatiin houkuteltua nousuveden alta turvaan dronen ja makkaran avulla.

Havantin kaupungin mutaisella rannalla suuri joukko ihmisiä yritti houkutella Millietä pois uhkaavasti lähestyvän nousuveden armoilta. Paikalla oli jo poliisi, palolaitos ja rannikkovartiosto, mutta omistajaltaan karannut Millie ei suostunut liikkumaan. Pelastajien täytyi keksiä jotain nopeasti.

Advertisement

Rannalle oli hälytetty myös paikallinen Denmead Drone Search and Rescue -ryhmä, jonka erityisalaa etsintä- ja pelastusoperaatioissa ovat drone-lennokit. Ryhmän johtaja Chris Taylor kertoo, että eräs drone-lentäjä keksi hullun idean: laitetaan lennokkiin kiinni ruokaa.

Lennon laillisuus tarkastettiin ensin siviili-ilmailusta vastaavalta viranomaiselta ja sitten Taylor ryhmineen selvitti laitteidensa kantokyvyn. Laskelmien mukaan droneen voitaisiin liittää yksi makkara.

Eräs rannalla päivää viettämässä ollut paikallinen tarjosi makkarat ja paistoi ne valmiiksi, jotta ne saatiin kiinni lennokkeihin. Onneksi Millie oli nälkäinen, joten syötti toimi! Millie kiinnostui yläpuolellaan roikkuvasta namipalasta sen verran, että se lähti seuraamaan makkaraa kohti kuivempaa ja turvallisempaa maastoa.

Lopulta arka koira juoksi omistajansa Emma Oakesin syliin. ”Helpotus oli suunnaton”, kertoo Oakes. ”Millie tykkää ruoasta ja syö mitä tahansa, mutta makkarat ovat sen suosikkeja. Siksi riippuva makkara oli paras mahdollinen houkutin.”.

Lue myös:

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat