Oudot uutiset

Kiinalaismies yritti itsemurhaa – syynä syvä häpeä 29-vuotiaan pojan naimattomuudesta

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään kiinalaismiehestä, joka häpesi naimatonta poikaansa niin kovasti, että yritti siksi itsemurhaa.

Listafriikin oudoimmat uutiset suuntaa tänään muun muassa Kiinaan, jossa mies yritti itsemurhaa, koska häpesi niin kovasti naimatonta poikaansa.

Lisäksi kerromme saksalaisessa vankilassa käydystä käsirysystä, joka sai alkunsa perunamuusin heittelemisestä. Lopuksi vielä erikoinen tapa saada preeriapöllöt asettumaan uuteen elinympäristöön: muiden pöllöjen ääntely ja valekakka saavat pöllöt vakuuttuneiksi naapuruston sopivuudesta.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Kiinalaismies yritti itsemurhaa – syynä häpeä 29-vuotiaan pojan naimattomuudesta

Nimettömänä pysyvä kiinalaismies on paikallisen KNews-uutiskanavan mukaan sairaalahoidossa itsemurhayrityksen vuoksi. Viimeisessä viestissään hän kertoi tuntevansa suurta häpeää, koska hänen 29-vuotias poikansa ei ole vielä naimisissa.

Tammikuun 22. päivänä 55-vuotias mies ojensi viestin Shanghain rautatieaseman vartijoille ja kertoi ottaneensa yliannostuksen lääkkeitä. KNewsin haastattelemien vartijoiden mukaan mies oli tämän jälkeen pyörtynyt.

Aikuiselle pojalleen osoittamassaan itsemurhaviestissä mies kirjoitti ”elävänsä syvässä häpeässä”, koska tämä ei ollut vielä perustanut perhettä: ”Kylässämme kaikilla minun ikäisilläni ihmisillä on jo lastenlapsia, mutta sinä olet 29-vuotias, etkä ole vielä saavuttanut mitään.

Rautatieasemalle tuupertunut mies selvisi yrityksestään hengissä ja on nyt siis sairaalahoidossa. Tapaus on kuitenkin herättänyt Kiinassa paljon keskustelua siitä suunnattomasta paineesta, joka nuoriin kiinalaisiin kohdistuu. Hieman Twitteriä muistuttava mikroblogipalvelu Weibo on täyttynyt suurimmaksi osaksi nuoria tukevista kommenteista, mutta myös pettynyttä isää puoltavia kirjoituksia on ollut paljon.

Eräs käyttäjä kertoo samaistuneensa miehen ajatuksiin: ”Isän tehtävä on kasvattaa poikansa hyvin ja tarjota tälle tasokas koulutus, mutta näiden lisäksi isän velvollisuuksiin kuuluu poikansa saattaminen naimisiin ja oman yrityksen perustamiseen. Vasta sitten hänen maalliset tehtävänsä ovat suoritetut”.

Kiinassa ihmisten odotetaan menevän naimisiin ja perustavan perheen ennen kuin he täyttävät 30 vuotta. Ei ole mitenkään erikoista, että vanhemmat painostavat lapsiaan asettumaan aloilleen ja järjestävät sokkotreffejä sopivien kumppaniehdokkaiden kanssa. Nuorten miesten tärkein tehtävä on jatkaa sukulinjaa ja avioliitto on myös merkki henkilökohtaisesta menestyksestä.

Advertisement

Nuoret naiset taas… Jos nainen ei ole naimisissa 27 ikävuoteen mennessä, viitataan häneen termillä sheng nu eli suoraan suomennettuna ”ylijäämätyttö”. Uraa luovat nuoret kaupunkilaisnaiset eivät liiemmin tästä hirvittävästä nimityksestä kuitenkaan välitä, sillä noin puolet Kiinan suurissa kaupungeissa asuvista nuorista naisista kertoo viime vuonna ilmestyneen raportin mukaan, että avioliitto ei kuulu heidän suunnitelmiinsa.

Jos sinulla tai läheiselläsi on itsetuhoisia ajatuksia tai paha olo, niin MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää vuorokauden ympäri numerossa 09 2525 0111 

Vangit saivat mojovat sakot aloitettuaan sodan – perunamuusisodan

Eteläisessä Saksassa sijaitsevassa Augsburgin vankilassa kahdelle naisvangille on langetettu tuntuvat sakot, koska he olivat ruvenneet leikkimään ruoalla. Kyseessä oli sotkuisesta perunamuusisodasta käyntiin lähtenyt kahakka.

Saksalaisen DPA-uutistoimiston mukaan sellikaverukset olivat riitaantuneet tuntemattomaksi jääneestä syystä ja ruvenneet heittelemään toistensa päälle perunamuusia. Sitten toinen naisista heitti koko lautasen, johon vastaanottaja vastasi samalla mitalla. Tilanne eskaloitui lopulta fyysiseksi rähinäksi, jossa kumpikin osapuoli loukkaantui.

Oikeus määräsi toisen naisista 2700 euron sakkoihin ja toiselle maksettavaa tuli 1800 euroa. Jos sakkoja ei makseta, naiset saavat tuomioihinsa 180 ja 120 päivää lisää istuttavaa. Seuraavaa muusipäivää odotellessa!

Preeriapöllöjä rohkaistaan asettumaan uuteen elinympäristöön valekakan avulla

Yhdysvaltojen Kaliforniassa asustavien preeriapöllöjen elinympäristö on haluttua seutua – ihmisten osalta. Alati kehittyvät ja laajentuvat alueet muun muassa osavaltion eteläosissa sekä pohjoisen Piilaaksossa vievät preeriapöllöiltä niiden asuttamat ruohotasangot.

Liittovaltion lain mukaan preeriapöllöjen tappaminen on kiellettyä, mutta niiden elinalueet eivät ole suojeltuja. Kun rakennuksia aletaan rakentaa, ajetaan pöllöt pois pesistään; mikä on käytännössä kuolemantuomio, koska häädön jälkeen niillä ei ole paikkaa mihin mennä.

Advertisement

Biologit ovat vuosien ajan yrittäneet siirtää pöllöjä suojelualueille, mutta siivekkäät eivät ole hyväksyneet uusia kotejaan. San Diego Zoo Wildlife Alliance -järjestön suojelubiologi Colleen Wisinski kertoo, että pöllöjen jättäminen uuteen, täydelliseen ympäristöön ei riitä; ne lähtevät lipettiin. Wisinski otti työryhmänsä kanssa kovat keinot käyttöön.

Alati vihaisilta näyttävät preeriapöllöt ovat erikoisia petolintuja, sillä ne ovat todellisia ekstrovertteja ja viihtyvät muiden pöllöjen lähellä. ”Ne pitävät tiiviistä naapurustosta, pesivät toisiaan lähellä olevissa maakuopissa ja rakastavat seuraa”, kertoo Wisinski. Parvilinnuksi preeriapöllöäkään ei voida kutsua, mutta tietynlaisessa kommuunissa asuminen tarjoaa suojaa kojootteja ja haukkoja vastaan.

Wisinski kollegoineen käynnisti kokeen, jossa uusille elinalueille siirretyille pöllöille soitettiin muiden pöllöjen ääntelyä ja ympäristöön ruiskutettiin valeulostetta. ”Kakka” oli todellisuudessa valkoista maalia, mutta se riitti vakuuttamaan preeriapöllöt siitä, että alueella elää muitakin. Tutkimuksen alustavat tulokset ovat olleet lupaavia.

Wisinskin työryhmän mukaan vuosina 2017 ja 2018 siirretyt 47 preeriapöllöä sopeutuivat uusiin koteihinsa erinomaisesti ja niiden tiedetään seurannan ansiosta perustaneen menestyksekkäitä lisääntymisyhdyskuntia. Esimerkiksi kaikkein ensimmäisellä siirtopaikalla, San Diegon läheisyydessä sijaitsevalla suojelualueella, syntyi vuonna 2020 noin 50 poikasta.

Lue myös:

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat