Oudot uutiset

Venäläisnainen rikkoi pääsiäispaaston liian houkuttelevan mainoksen vuoksi – vei McDonald’sin käräjille

Julkaistu

Uutisissa kerromme naisesta, joka nosti syytteen McDonald'sia vastaan, koska pikaruokalan mainos sai hänet rikkomaan pääsiäispaaston.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan paastonsa rikkoneesta venäläisnaisesta, joka nosti syytteen McDonald’sia vastaan, koska pikaruokalan mainos oli liian houkutteleva.

Lisäksi kerromme pelkoa herättäneestä sähköhammasharjasta, jota singaporelaisnainen luuli sihiseväksi kobraksi, sekä hauska tapa – vauvan kuvalla varustettu riisipussi – jolla läheiset pääsevät turvallisesti tutustumaan vastasyntyneeseen perheenjäseneen. Lopuksi vielä epäselvästi kirjoittava pankkiryöstäjä, jonka tihutyö meni puihin, kun pankkivirkailija ei saanut selvää käsialasta.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Nainen nosti syytteen, koska McDonald’sin houkutteleva mainos sai hänet rikkomaan kristillisen paaston

Venäläisnainen nosti syytteen McDonald’sia vastaan, koska hänen suuri paastonsa keskeytyi pikaruokaketjun liian houkuttelevan hampurilaismainoksen vuoksi. 

Kun näin mainostaulun, en voinut itselleni mitään”, kertoi Ksenia Ovchinnikova venäläismedian mukaan oikeudelle antamassaan lausunnossa. 

Hartaaksi ortodoksiksi tunnustautuva Ovchinnikova väittää veden herahtaneen kielelle tämän vuoden huhtikuussa, kun hän oli nähnyt mainoksen McDonald’sin juustohampurilaisesta ja kananugeteista. Houkutteleva kuva oli saanut hänet rikkomaan ei vain silloista pääsiäispaastoa, vaan myös 16 vuotta kestäneen paastoputken, jonka aikana hän oli tunnollisesti pysynyt erossa eläinperäisistä tuotteista pääsiäistä edeltäneenä aikana. ”Menin McDonals’siin ja ostin juustohampurilaisen”, paljasti Ovchinnikova. 

Omskissa asuva paastonrikkoja hakee jättiyritykseltä nyt 1000 ruplan eli hieman alle 12 euron moraalista vahingonkorvausta kuluttajansuojarikkomuksesta ja uskonnollisen vakaumuksen loukkaamisesta. 

Venäjän ortodoksinen kirkko on ottanut asiaan kantaa ja Moskovan patriarkaatin edustaja kertoi uutistoimisto Ria Novostille, että Ovchinnikovaa oli oikeusjutun nostamisen sijaan neuvottu osallistumaan synnintunnustukseen.

Advertisement

Oikeudenkäynnille ei vielä ole määrätty päivää. McDonald’sin näkemystä asiaan ei ole saatu. Ehkä se maksaa ”huiman” korvauksen kaikessa hiljaisuudessa.

Lue myös: Top 10 hulluimmat oikeusjutut, jotka kantaja on voittanut

Riisinen versio vastasyntyneestä vauvasta


Miten sukulaiset ja ystävät pääsevät pandemian aikana turvallisesti tutustumaan vastasyntyneisiin vauvoihin? Mallia voi ottaa vaikka Japanista, jossa läheisille lähetetään vauvan kasvokuvalla varustettu riisipussi.

Monet tuoreet vanhemmat ovat lähteneet mukaan tähän uuteen muoti-ilmiöön, jotta läheiset pääsevät edes jollain lailla tutustumaan pienokaiseen. Riisipusseja on saatavilla erilaisia malleja, mutta hyvin suosittu versio on peittoon kääritty pussukka, johon on printattu vauvan kasvot. Näin esimerkiksi isovanhemmat voivat kuvitella pitävänsä uutta tulokasta sylissään.

Idea on kuitenkin paljon vanhempi, kertoo Kome no Zoto Yoshimiya -riisikauppaa pitävä Naruo Ono: ”Sain idean jo 14 vuotta sitten, kun mietin oman vastasyntyneen poikani kohdalla, että miten kaukana asuvat sukulaiset pääsisivät parhaiten kokemaan vauvan ihanuuden”. 

Advertisement

Hauskinta konseptissa on se, että riisipussukasta tehdään saman painoinen kuin vauvasta. Osittain lahjan hinta määrittyy siis vauvan syntymäpainon mukaan. Monessa palvelua tarjoavassa yrityksessä gramma riisiä maksaa yhden jenin, joten 3,5-kiloisen kuvalla varustetun pussukan hinnaksi tulee 3500 jeniä eli noin 27 euroa. Siihen toki sitten tulee mahdolliset peitot ja muut härpäkkeet lisäksi.

Sihisevä kobra olikin sähköhammasharja

Eläintenpelastusyksikkö hälytettiin singaporelaiseen kotiin etsimään ja viemään pois sihisevä kobra. Myrkkykäärme osoittautui lopulta reistailevaksi sähköhammasharjaksi.

Eläinsuojeluyhdistys ACRES kertoo saaneensa soiton huolestuneelta, Jurong West -alueella asuvalta Xi Yanilta, joka vannoi kuulevansa kobran sihinää makuuhuoneessaan. Nainen lähetti ryhmälle vielä ääniviestinkin, johon hän oli tallentanut vaarallisen käärmeen ääntä. ACRESin edustajat päättelivät äänen perusteella, että kyseessä on myrkyllinen sylkevämalaijinkobra.

Pelastajat haravoivat pelokkaan Xi Yanin kotia lähes tunnin ajan, kunnes Muhamad Safari Bin Masnor paikallisti ”kobran”. Käärme olikin lajiltaan Oral B -sähköhammasharja. Kun välinettä napsuteltiin päälle ja pois päältä, katosi myös kobran sihinä.

Xi Yan kertoi medialle, että sähköhammasharja oli varmaankin vaurioitunut, kun sen akkuun oli päässyt vettä: ”Minun pitäisi varmaan ostaa uusi harja, sillä en halua kokea tällaista pelkoa ja häpeää enää koskaan”.

Epäselvä käsiala pilasi pankkiryöstäjän suunnitelmat


Maaliskuun 18. päivänä Alan Slattery marssi Englannin etelärannikolla sijaitsevassa Eastbournen kaupungissa paikalliseen pankkiin ryöstöaikeissa. Slattery ojensi pankkivirkailijalle käsin kirjoitetun viestin, mutta siihen tämän 67-vuotiaan eläkeläisen suunnitelma tyssäsi: virkailija ei saanut mitään selvää hänen käsialastaan.

Advertisement

Kun Slatteryltä tiedusteltiin, että mitähän hänen raapustamansa harakanvarpaat tarkoittavat, kääntyi mies kannoillaan ja poistui pankista sanaakaan sanomatta. Sussexin poliisin mukaan pankissa onnistuttiin hieman myöhemmin ratkaisemaan Slatteryn ojentaman lappusen teksti, jolloin miehen tarkoitusperä oli selvinnyt. Lapussa luki: ”Suojapleksi ei pysty pysäyttämään sitä, mitä minulla on hallussani, joten ojenna kaikki kympit ja kaksikymppiset. Ajattele muita asiakkaita.”.

Tajuttuaan tilanteen vakavuuden Nationwide Building Society -pankin työntekijät hälyttivät paikalle virkavallan, joka vei Slatteryn viestin tarkempaan analyysiin ja otti haltuunsa myös valvontakameran tallentamaa kuvaa välikohtauksesta. Tai melkein välikohtauksesta. Kukaan ei kuitenkaan tunnistanut miestä, eikä tämän nimestäkään ollut tuossa vaiheessa tietoa.

Alan Slattery oli kuitenkin päättänyt ryöstää pankin, joten muutamien kirjoitusharjoitusten jälkeen hän kokeili onneaan uudemman kerran, ja asteli maaliskuun 26. päivänä samaisen pankin toiseen konttoriin St. Leonardsin kaupungissa. Sillä kertaa ryöstöviesti oli kirjoitettu sen verran huolellisesti, että pankkivirkailija pelkäsi oman ja muiden turvallisuuden puolesta, ja lappasi setelit Slatteryn matkaan. Ryöstäjä sai saalikseen 2400 puntaa eli reilut 2800 euroa.

Poliisit tehostivat tutkintaansa ja saivat miehen kiikkiin, kun tämä oli samalla asialla kolmannen kerran huhtikuun 1. päivänä. Hastingsin kaupungin NatWest -pankissa Slatterylla oli jälleen mukanaan selkeällä käsialalla taiteiltu viesti, mutta virkailija pysyi kovana. Sana oli kiirinyt, joten hän uskalsi sanoa ryöstäjälle ”ei”. Slatterylla ei varmasti ollut yhdelläkään kerralla aikomusta käydä väkivaltaiseksi, sillä hän poistui jälleen mukisematta paikalta ketään vahingoittamatta. Se ei toki poista pelkoa, jota hän uhreilleen aiheutti.

Pian tämän jälkeen poliisit pidättivät Slatteryn läheltä tämän viimeisintä tiedettyä osoitetta. Mies tunnusti syyllisyytensä yhteen ryöstöön ja kahteen ryöstön yritykseen, ja sai heinäkuun 16. päivänä kuuden vuoden vankilatuomion. 

Advertisement

*

Nyt kun perjantai 13. päivää on vielä vähän aikaa jäljellä, niin käy lukemassa pari siihen liittyvää listaa (jos uskallat):

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat