Oudot uutiset

Englantilaismies soitti päivystykseen yli 1200 kertaa tyydyttääkseen jalkafetissiään

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerromme tänään miehestä, joka jalkafetissinsä tyydyttääkseen soitti yli 1200 kertaa päivystykseen.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan englantilaisesta miehestä, joka tunnusti soittaneensa terveydenhuollon päivystysnumeroon yli 1200 kertaa tyydyttääkseen jalkafetissiään.

Lisäksi kerromme serbialaisesta erakosta, joka tuli esiin luolastaan ottaakseen koronarokotteen, sekä jääkaapin alle teipatuista seteleistä, jotka löytyivät netistä ostettua laitetta putsatessa. Lopuksi vielä päivitys vanhan tuttumme, Grönlannissa jäälautalle nukahtaneen Wally-mursun seikkailuihin Irlannissa.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Mies soitti päivystykseen yli 1200 kertaa tyydyttääkseen jalkafetissiään

Englantilainen Richard Cove on myöntänyt syyllisyytensä erikoiseen rikokseen: hän soitti kahden vuoden aikana terveydenhuollon päivystysnumeroon yli 1200 kertaa tyydyttääkseen jalkafetissiään. Ja sanottakoon heti tähän alkuun, että jalkafetississä ei ole mitään väärää, kunhan kaikki osapuolet ovat yhteisymmärryksessä – siitä ei kuitenkaan tässä tapauksessa ollut kyse.

Huhtikuusta 2019 aina huhtikuuhun 2021 saakka Worthingin kaupungista kotoisin oleva 45-vuotias Cove tekeytyi vanhemmaksi naiseksi ja soitti National Health Servicen päivystysnumeroon 1263 kertaa kertoakseen ensin omista, keksityistä jalkaongelmistaan ja siirtääkseen keskustelun pian työntekijän jalkoihin.

Sussexin poliisin mukaan miestä yritettiin jäljittää koko kahden vuoden ajan, sillä hyvin nopeasti oli käynyt ilmi, että joku pilaili jo valmiiksi kuormittuneen terveydenhuollon kanssa ja vei työntekijöiden arvokasta aikaa, joka olisi voitu käyttää oikeiden potilaiden auttamiseen. Cove oli kuitenkin ovela, sillä hän antoi puhelimessa aina keksittyjä henkilötietoja, mutta toisaalta juuri siksi hänen jäljilleen päästiinkin: kun terveydenhuollosta oltiin yhteydessä osoitteisiin ja puhelinnumeroihin, jotka jalkaongelmainen ”potilas” oli antanut, olivat oikeat omistajat täysin tietämättömiä.

Harmin ja puheluihin vastanneiden epämukavuuden lisäksi tekaistut soitot ja keksityt vaivat maksoivat rahaa: klinikalta tehtiin lukematon määrä turhia takaisinsoittoja ja muutamaan otteeseen Coven antamaan osoitteeseen oli jopa lähetetty ambulanssi. Jaloista kiihottunut mies aiheutti terveydenhuollolle noin 25 000 euron kustannukset. Cove jäi lopulta kiinni, kun puhelut kyettiin yhdistämään hänen omaan lankanumeroonsa. Hän kertoi kuulusteluissa jalkafetissistään ja paljasti puheluiden motiiviksi vain ja ainoastaan seksuaalisen nautinnon, jota hän oli saanut suurimmasta osasta puheluja.

Cove tunnusti syyllisyytensä viestintärauhan rikkomiseen ja odottaa nyt syyskuista tuomionlukua. Yhdistyneen kuningaskunnan lain mukaan rangaistus voi olla jopa 12 kuukautta ehdotonta vankeutta.

Advertisement

Serbialainen erakko lähti luolastaan koronarokotteelle

Lähes 20 vuotta Balkanvuorilla luolassa elänyt Panta Petrovic on tullut ihmisten ilmoille vain ottaakseen koronarokotteen. Eristäytyneisyydestään huolimatta hän luottaa lääketieteeseen ja kannustaa kaikkia piikille.

Vuosituhannen alussa maailman hektisyyteen ja kaikkea määräävään rahaan kyllästynyt Petrovic päätti jättää entisen elämänsä ja muutti vuorille luolaan asumaan. Nyt 70-vuotias Petrovic saa ravintonsa metsän kasveista ja sienistä sekä kalastamalla. Joskus hän vaeltaa kaupunkiin penkomaan roskatynnyreitä, jos mieli tekee jotain erityistä. Hän saa tukia, mutta rahat menevät eläinten – vuohien, kanojen, kissojen, koirien ja villisika Maran – ruokaan. Petrovic elää luolassa, jonka ainoa sisäänkäynti on jyrkän vuoren seinämällä, jota pitkin Petrovic nousee varsin ketterästi.

Petrovic on kertonut olleensa kahlittuna moderniin kaupunkielämään ja tunsi aina riitelevänsä jonkun kanssa; oli se sitten vaimo, naapurit tai poliisi. ”Täällä kukaan ei häiritse minua”, kertoo erakkoelämäänsä äärimmäisen tyytyväinen mies hymy huulillaan AFP-uutistoimistolle. Hän lahjoitti aikoinaan kaiken omaisuutensa entiselle kotikaupungilleen Pirotille, ja rahoilla on rakennettu kolme pientä siltaa. Nyt hän pärjää vähällä; kotiluolasta löytyy muutama työkalu, kattila, puinen pöytä ja pari jakkaraa, sängyn virkaa toimittava heinäkasa sekä ruostunut kylpyamme, jota Petrovic käyttää vessana.

Jokin aika sitten hän teki harvinaisen päiväretken Pirotiin. Silloin Petrovicille selvisi, että meneillään on pandemia. Vaikka mies asuu kaukana muista ihmisistä eikä ole kenenkään kanssa tekemisissä, ei hän halua leikkiä terveydellään. Turvavälejä ei erakkona eläessä tarvitse miettiä ja koronatartunnan saaminen on käytännössä mahdotonta, mutta sen verran Petrovic päätti pysyä maailmanmenosta kärryillä, että meni heti mahdollisuuden tultua ottamaan rokotteen: ”Virus ei valikoi. Se tulee myös tänne luolaani.”. Hän sai piikillä olleessaan myös kuulla, että kaikki eivät ole yhtä innoissaan rokotuksista: ”En ymmärrä sellaista vouhotusta. Itse aion ottaa kaikki annokset ja kehotan jokaikistä tekemään samoin!”.

Advertisement

Lue myös: Olisiko luolassa asuminen sinun juttusi? 10 paikkaa, joissa kiven sisällä eläminen on tuiki tavallista

Korealaismies löysi pienen omaisuuden jääkaapin pohjaan teipattuna


Eteläkorealaisen Jejun saaren poliisi tiedotti hiljattain selvittävänsä tapausta, jossa mies löysi netistä ostamansa jääkaapin pohjasta 110 miljoonaa wonia eli noin 80 000 euroa käteistä.

Poliisin mukaan mies oli tehnyt viranomaisille ilmoituksen elokuun 6. päivänä puhdistettuaan käytettynä ostamaansa kimchi-jääkaappia. Siistimisen yhteydessä hän oli huomannut, että jääkaapin pohjaan oli teipattu suuri määrä seteleitä. Poliisi yrittää nyt selvittää nettimyyjän henkilöllisyyttä ja kuulustelee kaikkia tahoja, jotka olivat mukana jääkaapin kuljetuksessa ja toimituksessa uudelle omistajalle.

Etelä-Korean lain mukaan rahat kuuluvat löytäjälle, jos niiden laillista omistajaa ei tavoiteta. Valtio sen sijaan takavarikoi rahat, jos niiden todetaan liittyvän johonkin rikolliseen toimintaan.

Rahatukkujen teippaaminen jääkaapin pohjaan voi kuulostaa omituiselta, mutta The Korea Times -lehden vuonna 2016 julkaiseman uutisen mukaan monet eteläkorealaiset olivat päätyneet tallettamaan rahojaan erikoiseen paikkaan pankkien ennätyksellisen matalien korkojen vuoksi.

Advertisement

Erityisen käteväksi ”pankiksi” eteläkorealaiset olivat todenneet kimchin säilytykseen tarkoitetut jääkaapit, joissa lämpötila ja kosteus ovat optimaaliset – ei vain fermentoidusta kiinankaalista tehdyn perinneruoan, vaan myös rahan säilömiseen. Bank of Korean mukaan kimchi-jääkaappiin saa mahtumaan yli miljardi wonia, jos rahat ovat 50 000 wonin seteleitä. Miljardi wonia on noin 730 000 euroa.

Wally-mursu seikkailee jälleen


Tänä vuonna olemme useampaankin otteeseen uutisoineet todennäköisesti Grönlannissa jäälautalle nukahtaneesta ja Irlantiin maaliskuussa päätyneestä mursusta. Wally-nimen saanut mursu on hämmästyttänyt uimalla Walesiin, salamatkustamalla laivojen kyydissä ja lepäilemällä pelastusveneen laskuluiskalla.

Nyt Wally oleilee jälleen Irlannin rannikolla, mutta kaikki eivät ole sen touhuista kovin innoissaan. Mursut ovat kovia nukkumaan ja löytävät lepäämiseen mitä ihmeellisimpiä paikkoja. Jäälauttojen puuttuessa Wally-mursu on joutunut soveltamaan ja on valinnut kohteekseen rannoille ankkuroidut veneet. Jättimäinen eläin on onnistunut upottamaan ainakin kaksi alusta, kerrotaan hylkeiden pelastamiseen erikoistuneesta Seal Rescue Ireland -järjestöstä.

Järjestö pyysi kansalaisilta hiljattain apua, sillä etsinnässä oli mursun kestävä ponttooni, jolle 800-kiloinen Wally voisi turvallisesti nousta. Turvallisesti siksi, että asiantuntijat pystyvät tarkkailemaan sitä ja varmistamaan sen hyvinvoinnin – Wally ei ole itselleen luontaisessa ympäristössä. Uponneiden veneiden omistajat ovat myöskin suhtautuneet heidän omaisuutensa tuhonneeseen mursuun nihkeästi, joten yhteentörmäykset villieläimen ja ihmisten välillä halutaan saada minimiin.

Sopiva makoilualusta on nyt löytynyt ja Seal Rescue Ireland tarkkailee Wallyn liikkeitä, jotta ”kelluvalle sohvalle” löydetään paras mahdollinen sijoituspaikka.

Advertisement

Lue myös: Toinen silmä auki tai syöksyhampaat jäähän iskettynä – Eläinten 10 eriskummallista nukkumistapaa

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat