Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Sarjapizzatilaaja!!!

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset käsittelee tällä viikolla muun muassa piinaavia ruokalähetyksiä ja räjähtäviä rakkoja.

Listafriikin oudoimmat uutiset tutustuu tällä viikolla erikoiseen tapaukseen, jossa mies on kärsinyt yhdeksän vuoden ajan odottamattomista pizzalähetyksistä. 

Uutisissa myös oopperatalon vehreä yleisö, liikennettä ohjaava kulkukoira ja tarina kaupan parsakaalista löytyneistä perhosentoukista. Kirsikkana kakun päällä uutinen siitä, miten alkoholi voi saada virtsarakon räjähtämään.

Maanantaista lauantaihin Listafriikki julkaisee tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Mies sai tarpeekseen – 9 vuotta pizzoja oli liikaa

Belgialaiselle Jean Van Landeghemille alkaa riittää. Joku on tilannut miehelle pizzaa kotiinkuljetuksella jo yhdeksän vuoden ajan

Kun ensimmäiset pizzat oli toimitettu Van Langehemille, oli hän luullut, että joku kovasti pizzasta pitävä antoi toistuvasti oman osoitteensa väärin. Mutta kun kotiinkuljetukset vain jatkuivat ja jatkuivat, alkoi mies ymmärtää, että kyse oli ilkeästä pilasta.

Ruokalähetykset tulevat ympäri lähiseutua, pitkin viikkoa ja mihin kellonaikaan tahansa, joskus jopa keskellä yötä. Kertaakaan hän ei ole ottanut ruokaa vastaan, joten ei ole niistä mitään maksanutkaan, mutta harmittelee ruoan hukkaan heittämistä ja ravintoloiden tulonmenetyksiä. Eräänä päivänä hänelle tuotiin kymmenen eri lähetystä, joista yksi sisälsi 14 pizzaa. 

Jatkuvat ruokalähetykset ovat alkaneet vaikuttamaan negatiivisesti Van Landeghemin elämään, eikä hän ole pitkään aikaan kyennyt nukkumaan kunnolla. Nykyään joka kerta, kun mies kuulee skootterin äänen kadulla, alkaa kokovartalotärinä ja paniikkikohtaus puskemaan päälle.

Outoa on myös se, että Van Landeghemista noin 30 kilometrin päässä asuva ystävä on ollut vastaavan pilan kohteena saman yhdeksän vuotta. Siksipä he epäilevät, että kiusantekijä on joku yhteinen tuttu.

Advertisement

Kestettyään piinaa vuosikausia, päätti Van Landeghem viimein tehdä asialle jotain, ja otti yhteyttä mediaan ja poliisiin. Häiriköinti on nyt virallisessa tutkinnassa. 

Klassisen musiikin konsertti kasveille

Harvoin istuu yleisö niin tiivisti paikallaan, kuin barcelonalaisessa Gran Teatre del Liceu -oopperatalossa kesäkuun 22. päivänä.

Yleisö oli toki ainutlaatuinen, nimittäin 2292 kasvia täyttivät oopperatalon penkit permannolta ylimmille lehtereille saakka. Kasvit kuuntelivat Giacomo Puccinin vuonna 1890 säveltämän ”Crisantemin” UceLi -jousikvartetin esittämänä ja elegian päätyttyä yleisö osoitti suosiotaan, tuulikoneiden avustuksella toki. Esitys oli oopperatalon ensimmäinen sitten maaliskuisen sulkemisen.

Koko spektaakkeli oli taiteilija Eugenio Ampudian luomus, jolla hän halusi tuoda esiin ihmisen ja luonnon suhdetta, ja sitä kuinka luonto alkoi pandemian aikana vallata ihmiseltä tilaa. 

Advertisement

Kulttuurielämyksen jälkeen kaikki kasvit lahjoitettiin espanjalaisille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka ovat tänä keväänä työskennelleet pandemian etulinjassa. 

Makkara-koira suojatien vartijana

Olipa kerran koiranpentu, joka eli kadulla ilman omaa perhettä. Koko kaupunki kuitenkin piti siitä huolta, joten se päätti osoittaa kiitollisuuttaan suojelemalla paikallisia lapsia.

Näin runollisesti voisi kuvailla Kupata-koiran elämää. Vaikka Kupatalla (suom. Makkara) on nykyisin koti, viettää se mielellään aikaansa kierrellen georgialaisen kaupungin, Batumin, katuja. Sillä on ystäviä ja ruokkijoita joka nurkalla.

Kupata on ottanut päivittäiseksi tavakseen turvata esikoululaisten tienylitystä. Se haukkuu ja juoksee autojen eteen, kun lapset kävelevät suojatiellä. Koira ei poistu ennen kuin koko luokka on päässyt turvallisesti tien yli. Joskus Kupata viettää päivän viereisessä puistossa tai käy vierailemassa paikallisessa lihakaupassa, josta se vakiasiakkaana on aikoinaan saanut nimensä. Vei retket mihin tahansa, palaa Kupata joka iltapäivä suojatien vahdiksi juuri oikeaan aikaan, kun koululaiset lähtevät koteihinsa. 

Kun virtsarakko räjähtää

Zhejiangin kaupungissa Kiinassa, vain sukunimellään esiintyvä herra Hu kärsi rankan juopottelun jälkeen muustakin kuin päänsärystä ja morkkiksesta.

Mies oli nauttinut kymmenisen pulloa olutta ja painunut illan jälkeen pehkuihin. Väsy taisi olla kova, sillä mies heräsi vedeltyään hirsiä kevyet 18 tuntia. 

Advertisement

Arvatenkin vessahätä oli herätessä melkoinen, mutta Hu ei onnistunut saamaan pissaa ulos. Virtsaamattomuuden aiheuttama kipu oli sietämätön ja mies päätyi menemään lääkärin vastaanotolle. Hyvä niin, sillä CT-kuvat osoittivat hänen virtsarakkonsa revenneen kolmesta eri kohdasta.

Jos tilanne ei ollut jo muutenkin akuutti, niin kuvista paljastui, että Hun suolet olivat tunkeutuneet virtsarakkoon yhdestä repeämästä. Hengenvaaralliseksi äitynyt vamma saatiin korjattua kiireellisellä leikkauksella ja Hu on jo täysin toipunut.

Lääkäreiden mukaan virtsarakon repeäminen on harvinainen, mutta ei mitenkään ennennäkemätön komplikaatio, johon runsas alkoholi on usein syynä.

Alkoholi saa elimistön tuottamaan normaalia enemmän virtsaa, jolloin virtsarakko täyttyy äärimmilleen. Vaarallista tästä kaikesta tekee se, että juopunut henkilö ei välttämättä huomaa pissahätäänsä. (Toim. huom.: Kuinka kovassa humalassa täytyy olla???)

Parsakaali toi seitsemän uutta perheenjäsentä

Lontoossa asuva radiojuontaja Sam Darlaston teki ikävän löydön kaupasta ostamastaan parsakaalista. Vihreän vihanneksen kukintojen seassa maiskutteli menemään pullea kaaliperhosen toukka. 

Darlaston ei hankkiutunut toukasta eroon, niin kuin moni muu varmasti olisi tehnyt, vaan päätti pitää sen lemmikkinään. Koronaeristys tuo ihmisistä esiin aivan uusia piirteitä!

Advertisement

Darlaston luki kaaliperhosista kaiken mitä Internetistä irti lähti ja rakensi Cedriciksi nimeämälleen toukalle pienen kodin. Tesco-ruokakauppa hyvitti toukkaisasta ostoksesta muutaman punnan, joilla Darlaston päätti ostaa lisää parsakaalia. 

Nyt mennään sitten sinne käsittämättömän puolelle, sillä Darlaston löysi ostamastaan parsakaalinipusta viisi toukkaa lisää, ja hänen kämppäkaverinsa lahjoitti omasta vihanneksestaan löytyneen toukan porukan jatkoksi. Cedric-toukka sai seurakseen Brocin, Ollyn, Carlosin, Crocin, Janinen ja Slim Ericin.

Darlaston ruokki toukkia, milläs muulla kuin parsakaalilla, ja ne olivat ilmeisen onnellisia, sillä pian hyönteiset kävivät läpi täydellisen muodonvaihdoksen kotelon kautta aikuisiksi perhosiksi. Kaikille huolestuneille tiedoksi: perhoset on vapautettu luontoon.

Voit käydä lukemassa Twitter-ketjua, jossa seurataan seitsikon uskomatonta matkaa toukista perhosiksi.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat