Viihde

Top 10 eniten tienanneet urheilijat 2021: Conor McGregor ylivoimainen ykkönen!

Julkaistu

Ketkä olivat eniten tienanneet urheilijat 2021 maailmassa? Listafriikki esittelee kärkikymmenikön.

Ketkä olivat Top 10 eniten tienanneet urheilijat vuonna 2021? Talouslehti Forbes julkaisi jokavuotisen listansa ja Listafriikki käy sen nyt läpi.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes julkaisee joka vuosi, näihin samoihin aikoihin, listan 12 edellisen kuukauden aikana eniten tienanneista urheilijoista. Vaikka Forbes ja Listafriikki siinä vanavedessä puhuu vuonna 2021 eniten tienanneista urheilijoista, on tienestit otettu toukokuun 1. päivästä vuonna 2020 lähtien ja päättyen huhtikuun viimeiseen päivään tänä vuonna.

Jälleen kerran naisurheilijat loistavat poissaolollaan tällä eniten tienanneet urheilijat -listalla eli koko kärkikymmenikkö koostuu miesurheilijoista. Vuonna 2020 julkaistulla listalla kärjessä oli sveitsiläinen tennispelaaja Roger Federer, mutta nyt hän menetti piikkipaikkansa vapaaottelija Conor McGregorille.

Vaikka me elämmekin tällä hetkellä todella poikkeuksellisia aikoja, ja olemme eläneet jo yli vuoden päivät, nämä eniten tienanneet urheilijat laittoivat jälleen ennätyksiä rikki: esimerkiksi kärkinelikosta jokainen tienasi ensimmäistä kertaa historiassa yli 100 miljoonaa dollaria per urheilija. Samalla kärkikymmenikkö rikkoi yli miljardin dollarin rajan, jääden ainoastaan hieman vuonna 2018 kirjatusta ennätyksestä.

Mutta ketkä sitten olivat ne eniten tienanneet urheilijat, jotka mahtuivat vuonna 2021 Top 10 -listalle? Listafriikki.com käy koko kärkikymmenikön seuraavassa läpi.

Advertisement

10. Kevin Durant (61 750 000 €)

Kuva: Game Face | CC BY-SA 2.0 (kuvaa rajattu)

Maailman kovimmassa koripallosarjassa, NBA:ssa, vuodesta 2007 lähtien pelannut Kevin Durant ei ole välttämättä samalla tavalla ”kaikille” tuttu nimi kuin LeBron James. Niin tai näin, kyseessä on yksi NBA:n parhaista ja arvostetuimmista pelaajista, mikä näkyy myös miehen palkkakuitissa.

Vuosi sitten Durant oli tällä eniten tienanneet urheilijat -listalla kolmanneksi korkeimmalla sijalla oleva koripalloilija. Nyt hänen edellään on ainoastaan yksi koripalloilija, joskin hänen kokonaissijoituksensa putosi viime vuoteen nähden kolme sijaa. Ihan hyvin Durant kuitenkin pärjää taloudellisesti, sillä tämä Brooklyn Netsiä edustava supertähti tienasi menneen 12 kuukauden aikana noin 61,75 miljoonaa euroa.

Kaikkein käsittämättömintä Durantin tienesteissä oli se, ettei hän pelannut aikavälillä 12.06.2018-22.12.2020 ainoatakaan koripallo-ottelua vakavan akillesjännevamman vuoksi. Siitä huolimatta miehen palkka kuitenkin juoksi, vaikka Durant itse siihen juoksemiseen ei juurikaan kyennyt.

Näistä Durantin tuloista noin 25,52 miljoonaa euroa tuli palkkana ja peräti 36,23 miljoonaa euroa muina tienesteinä, kuten sponsorituloina. 32-vuotias Durant tunnetaankin itse asiassa nykyisin melkoisena mediamogulina, joten se oli isoilta osin siivittämässä hänet tähän vuoden 2021 osalta eniten tienanneet urheilijat -listalle.

9. Tom Brady (62 580 000 €)

Kun puhutaan amerikkalaisesta jalkapallosta, maailman ylivoimaisesti suurin ja mahtavin sarja on Pohjois-Amerikassa pelattava NFL. Kun taas keskustelunaiheena on amerikkalaisen jalkapallon osalta kaikkien aikojen paras pelinrakentaja, nykyisin Tampa Bay Buccaneersia edustavan Tom Bradyn saavutukset puhuvat puolestaan.

Vuosi sitten Brady oli tällä vastaavalla listalla, vielä New England Patriotsissa pelatessaan, vasta sijalla 21 ja hänen vuositienestinsä olivat 37,05 miljoonaa euroa. Eli suorastaan taskurahoja.

Nyt hän on kuitenkin tällä tuoreimmalla eniten tienanneet urheilijat -listalla sijalla yhdeksän ja hänen menneen 12 kuukauden tienestinsä ovat peräti 25,53 miljoonaa euroa suuremmat; kaiken kaikkiaan tämä elokuussa 44 vuotta täyttävä konkari tienasi menneen 12 kuukauden aikana noin 62,58 miljoonaa euroa.

Advertisement

Bradyn palkkatulot olivat menneen 12 kuukauden aikana amerikkalaisen jalkapallon osalta noin 37,05 miljoonaa euroa ja loppuosa kokonaissummasta koostui muun muassa sponsoridiileistä sekä esimerkiksi esiintymisistä erilaisissa tilaisuuksissa.

8. Lewis Hamilton (67 520 000 €)

Kuva: Liauzh | CC BY-SA 4.0 (kuvaa rajattu)

Monet autourheilun kuninkuusluokan eli Formula 1 -sarjan fanit kiistelevät keskenään siitä, onko Lewis Hamilton kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja. Sinällään tuo keskustelu on relevantti, kun mietitään, miten ylivoimainen hänen edustamansa Mercedes-talli on ollut vuosikausien ajan, mutta sen sijaan hänen asemastaan Formula 1:en kaikkien aikojen palkkakuninkaana ei ole kahta sanaa.

Huolimatta siitä, että me elämme tämän meneillään olevan pandemian vuoksi varsin poikkeuksellisia aikoja monessakin mielessä, ottivat Hamiltonin tulot viimeisen 12 kuukauden aikana selkeän harppauksen ylöspäin, kun niitä verrataan vuosi sitten julkaistuun listaan.

Vuonna 2020 julkaistulla listalla Hamilton oli sijalla 13, tienattuaan yhteensä noin 44,46 miljoonaa euroa. Tällä eniten tienanneet urheilijat 2021 -listalla hän nousee kuitenkin Top 10:een, ja tarkalleen ottaen sijalle kahdeksan, tienattuaan rahaa noin 67,52 miljoonaa euroa.

Hamiltonin tienesteistä valtaosa tuli hänen pääammatistaan eli F1-kuljettajan roolista, joka tuotti hänelle rahaa peräti 57,64 miljoonaa euroa. Muita tuloja hänelle kirjattiin yhteensä noin 9,88 miljoonan euron edestä.

Vuoden päästä Hamiltonin nimi tuskin löytyy enää tältä listalta, mikäli hän siis päättää lopettaa F1-uransa, kuten joissain huhuissa on spekuloitu.

Advertisement

7. Roger Federer (74 100 000 €)

Kuva: Carine06 | CC BY-SA 2.0 (kuvaa rajattu)

Sveitsiläinen Roger Federer on monien papereissa kaikkien aikojen paras tennispelaaja, ainakin miesten osalta. Tenniksessä kaikkein arvostetuimpia turnauksia, joita kutsutaan Grand Slameiksi, pelataan vuoden aikana neljä. Kaiken kaikkiaan Federer on voittanut urallaan 20 Grand Slam -titteliä, ja sillä hän jakaa piikkipaikan espanjalaisen Rafael Nadalin kanssa, joten ihan aiheesta häntä pidetään vähintäänkin yhtenä parhaista.

Kun mietitään tätä mennyttä 12 kuukauden ajanjaksoa, on Federer kyennyt pelaamaan loukkaantumistensa takia ainoastaan yhdessä turnauksessa. Siitä huolimatta, ilman siis juuri minkäänlaisia turnauspalkintoja, hän löytyy eniten tienanneet urheilijat 2021 -listan sijalta seitsemän, mikä on melkoisen käsittämätöntä olosuhteet huomioiden.

Federer tienasi viime vuoden toukokuun ja tämän vuoden toukokuun välisenä aikana rahaa peräti 74,1 miljoonan euron verran. Koska häntä ei kentällä nähty, tienasi hän tenniksellä ainoastaan 24 700 euroa. Käytännössä ottaen siis kaikki Federerin tienestit tulivat kentän ulkopuolisina tuloina.

Federerin pääsponsoreina toimivat sellaiset jättiyritykset kuin Rolex, Credit Suisse ja Uniqlo, jotka siis maksoivat käytännössä ottaen hänelle yli 74 miljoonaa euroa; se on melkoinen rahasumma pelaajalle, joka pelasi viimeisten 12 kuukauden aikana tasan tarkkaan yhden tennisottelun.

Federer ei välttämättä komeile enää kovinkaan pitkään näillä eniten tienanneet urheilijat -listoilla, sillä hän täyttää elokuussa 40 vuotta, mikä on todella korkea ikä tennispelaajalle.

6. Neymar (78 220 000 €)

Jalkapalloilija Neymar on pelaaja, josta on maksettu kaikkien aikojen suurin siirtosumma jalkapallon historiassa. Kun tämä brasilialaistaituri siirtyi espanjalaisseura FC Barcelonasta ranskalaisen PSG:n riveihin vuonna 2017, maksoivat PSG:n omistajat hänestä käsittämättömät 222 miljoonaa euroa.

Kun mietitään sitä, miten paljon PSG on kokonaisuudessaan pulittanut rahaa Neymarista/Neymarille tuon vuoden 2017 jälkeen, tässä puhutaan yli puolesta miljardista eurosta. Ei siis ole ihme, että monet ihmiset ovat huolissaan näistä täysin tähtitieteellisistä rahasummista, joita jalkapallossa liikkuu.

Advertisement

Viime vuonna PSG:n Mestarien liigan finaaliin johdattanut Neymar tienasi viimeisten 12 kuukauden aikana jälleen melkoisen määrän rahaa, sillä hänen kokonaistienestinsä olivat noin 78,22 miljoonaa euroa. Tuosta potista peräti 80 prosenttia tuli PSG:n omistavan qatarilaisen sijoittajaryhmän pussista, josta varat eivät ole ihan ensimmäisenä loppumassa.

Helmikuussa 29-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Neymar allekirjoitti kuluvan kuun aikana PSG:n kanssa aina vuoteen 2025 saakka ulottuvan jatkosopimuksen, joka päätti puheet hänen mahdollisesta paluustaan Barcelonaan. Samalla se tarkoittaa sitä, että tämä urheiluvalmistaja Puman brändilähettiläänä toimiva brasilialainen tulee komeilemaan eniten tienanneet urheilijat -listojen kärkipäässä myös tulevina vuosina.

5. LeBron James (79 450 000 €)

Kun puhutaan koripallon kirkkaimmasta tähdestä sitten Michael Jordanin, seuraavana lähimmäksi pääsee reipas vuosi sitten henkensä helikopterionnettomuudessa menettänyt Kobe Bryant. Vaikka Bryant oli kertakaikkisen loistava koripalloilija, tosissaan Jordanin kaikkien aikojen parhaan koripalloilijan tittelistä on haastanut Los Angeles Lakersia viime vuodet edustanut LeBron James.

James onkin täysin ansaitusti viimeisen 12 kuukauden ajalta eniten rahaa tienannut koripalloilija. Hän oli myös vuosi sitten eniten tienanneet urheilijat -listalla viidentenä, joskin hän kasvatti tienestejään vuoden takaisesta lähes 7 miljoonalla eurolla.

Viime kauden päätteeksi NBA-uransa neljättä mestaruutta, ja ensimmäistään Lakers-paidassa, juhlinut James tienaa mukavasti myös koripallokentällä, mutta ennen kaikkea hänen muut tulonsa pitävät pinkan kunnossa. Viimeisen 12 kuukauden aikana hän tienasi puhtaasti pelaamalla 25,94 miljoonaa euroa ja siihen päälle noin 53,53 miljoonaa euroa sponsori- ja muina tuloina.

Coca-Cola oli pitkään yksi Jamesin päätukijoista, mutta hän vaihtoi hiljattain kilpailijan leipiin, kun hän teki sopimuksen PepsiCon kanssa.

Advertisement

Tämä 36-vuotias koripallokonkari tulee tekemään hypyn myös Hollywood-maailmaan, kun hän tulee esiintymään uudessa Space Jam: A New Legacy -elokuvassa. Jotain Jamesin varallisuudesta kertoo myös se, että hän osti hiljattain osuuden Fenway Sports Groupista, joka puolestaan omistaa muun muassa MLB:ssä pelaavan baseball-seura Boston Red Soxin, Englannin Valioliigassa pelaavan jalkapalloseura Liverpoolin sekä autourheiluun liittyvän Roush Fenway Racingin.

4. Dak Prescott (88 510 000 €)

Kuva: Jeffrey Beall | CC BY 4.0 (kuvaa rajattu)

Mikäli amerikkalaista jalkapalloa ei tule juurikaan seurata, sitä tietää yleisesti ottaen vain Tom Bradyn kaltaisia nimiä, eikä Dak Prescott välttämättä sano juuri mitään. 27-vuotias Prescott on kuitenkin yksi amerikkalaisen jalkapallon eli toisin sanoen NFL:n suurimmista nuorista nimistä.

Hiljattain Prescott allekirjoitti edustamansa Dallas Cowboysin kanssa neljän vuoden ja peräti 131,73 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Näistä urheilussa, ja tässä tapauksessa nimenomaan NFL:ssä, liikkuvista huimista rahasummista kertoo paljon se, että hän sai pelkästään 54,34 miljoonaa euroa siitä, kun hän allekirjoitti jatkosopimuksensa.

Tuon allekirjoitusbonuksensa ansiosta Prescott nousi tällä eniten tienanneet urheilijat 2021 -listalla niin sanottuun 100 miljoonan dollarin klubiin, sillä dollareissa mitattuna hän tienasi viimeisten 12 kuukauden aikana 107,5 miljoonaa dollaria. Euroiksi muutettuna hän tienasi viimeisen vuoden aikana rahaa noin 88,51 miljoonaa euroa.

Cowboysilla ei tule varmastikaan olemaan ongelmia Prescottin palkanmaksun kanssa, sillä Forbesin tuoreimmassa listauksessa kyseinen teksasilaisseura arvioitiin maailman arvokkaimmaksi urheiluseuraksi. Yhteensä Cowboysin arvo on noin 4,69 miljardia euroa.

Prescottin viimeiset 12 kuukautta toivat hänelle amerikkalaiseen jalkapalloon liittyvinä tuloina 80,28 miljoonaa euroa, joista pelkästään 61,4 prosenttia tulivat tuon aiemmin mainitun allekirjoitusbonuksen muodossa. Hänen muut tulonsa olivat noin 8,23 miljoonaa euroa ja aivan viime aikoina hän on sijoittanut rahojaan muun muassa ravintolabisnekseen, Walk-On’s-ravintolaketjun muodossa.

Advertisement

3. Cristiano Ronaldo (98 800 000 €)

Vaikka urheilu ei olisikaan lähellä sydäntäsi, tai ainakaan jalkapallo, lähes poikkeuksetta jokainen on varmasti kuullut nimen Cristiano Ronaldo tavalla tai toisella. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaina pidetyistä jalkapalloilijoista, joka on edustanut muun muassa sellaisia seuroja kuin Manchester United, Real Madrid ja Juventus; näistä kolmesta edellä mainitusta seurasta kaksi ensimmäistä kuuluvat 11 rikkaimman urheiluseuran joukkoon.

Helmikuussa 35 vuotta täyttänyt Cristiano Ronaldo ei ole jalkapalloilijana todellakaan enää mikään nuorukainen, mutta toistaiseksi hän on osoittanut iän olevan vain numeroita: nykyisin italialaisessa Juventuksessa pelaavaa portugalilaista pidetään edelleen yhtenä tämän hetken parhaista jalkapalloilijoista.

Kun mietitään, millaisissa seuroissa Cristiano Ronaldo on pelannut ja yhdistetään siihen se tosiasia, että jalkapallo on maailman suurin urheilulaji, myös hänen urallaan tienaamansa rahasummat ovat olleet täysin poskettomia. Pelkästään viimeisten 12 kuukauden aikana Cristiano Ronaldo tienasi käsittämättömät 98,8 miljoonaa euroa.

Eikä kyse ole pelkästään hänen palkkakuiteistaan, vaan esimerkiksi somekanavista Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä hänellä on yhteensä enemmän seuraajia kuin kenelläkään muulla ihmisellä maailmassa. Kaiken kaikkiaan seuraajia on jo yli 500 miljoonaa ja hän tienaa esimerkiksi Instagramissa yhden sponsoroidun kuvan  julkaisemalla yli 820 000 euroa.

Eniten tienanneet urheilijat 2021 -listalla Cristiano Ronaldo on siis sijalla kolme – jalkapalloilijoiden osalta ainoastaan FC Barcelonan Lionel Messi edellään.

Cristiano Ronaldon viimeisten 12 kuukauden aikana tienaamista tuloista 57,64 miljoonaa euroa tuli jalkapallosta ja loput 41,17 miljoonaa euroa muun muassa sponsorituloina. Portugalilaistähdellä on elinikäinen sponsoridiili urheiluvalmistaja Niken kanssa, joka on arvoltaan peräti miljardi dollaria, ja lisäksi hänen oma CR7-brändinsä ulottuu niin vaatteisiin, hotelleihin, kuntosaleihin kuin myös moniin niihin liittyviin oheistuotteisiin.

Advertisement

2. Lionel Messi (107 040 000 €)

Kun puhutaan kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista, espanjalaista FC Barcelonaa koko ammattilaisuransa ajan edustanut Lionel Messi kuuluu ehdottomasti tähän keskusteluun. Tämä pienikokoinen argentiinalainen lähti vain 12 vuoden iässä kotimaastaan pelaamaan FC Barcelonan juniorijoukkueisiin ja loppu on historiaa.

Kesäkuussa 34 vuotta täyttävä Messi on valittu pelaajauransa aikana ennätykselliset kuusi kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi eli hän on voittanut kuudesti Ballon d’Or -palkinnon. Messi onkin saavuttanut jalkapallon parissa täysin käsittämättömiä asioita ja siten ansainnut myös paikkansa kaikkien aikojen parhaiten tienanneiden urheilijoiden listalla.

Vuosi sitten Messi oli tällä vastaavalla listalla kolmantena, toisena olleen Cristiano Ronaldon perässä, mutta eniten tienanneet urheilijat 2021 -listalla tämä viime vuosikymmenet jalkapallokenttiä dominoinut kaksikko vaihtoi keskenään paikkaa.

Messi tienasi menneen 12 kuukauden aikana hulppeat 107,06 miljoonaa euroa. Näistä tuloista 79,88 miljoonaa euroa tuli suoraan jalkapallon kautta ja loput 27,18 miljoonaa euroa muina tuloina. Messillä on elinikäinen sopimus Adidaksen kanssa, aivan kuten Cristiano Ronaldolla on Niken kanssa. Lisäksi hänellä on Ginny Hilfigerin eli Tommy Hilfigerin siskon suunnittelema oma vaatemallistonsa.

Messin sopimus FC Barcelonan kanssa päättyy tänä kesänä, ja vuosi sitten hän oli tiettävästi hyvin lähellä siirtoa Manchester Cityyn tai PSG:hen. Nyt hänen uskotaan allekirjoittavan uuden kymmenvuotisen jatkosopimuksen FC Barcelonan kanssa, joskaan se ei tarkoita sitä, että hän pelaisi 44-vuotiaaksi saakka. Mikäli Messi allekirjoittaa tuon sopimuksen, tulee hänen vuosipalkkansa tiettävästi putoamaan puoleen nykyisestä, joten on mahdollista, että tämä argentiinalainen elävä legenda nähdään nyt viimeistä kertaa eniten tienanneet urheilijat -listalla.

1. Conor McGregor (148 200 000 €)

Vielä vuosi sitten vapaaottelija Conor McGregor ei ollut lähelläkään kärkisijoja, sillä hän sijoittui eniten tienanneet urheilijat -listalla sijalle 16. Tuolloin hänen vuositienesteiksiin ilmoitettiin noin 39,53 miljoonaa euroa, joka toki on sekin maukas summa. Tänä vuonna McGregor kuitenkin valtasi itselleen täysin ylivoimaisella tavalla piikkipaikan eniten tienanneet urheilijat 2021 -listalla: hän tienasi menneiden 12 kuukauden aikana käsittämättömät 148,2 miljoonaa euroa eli yli 40 miljoonaa euroa enemmän kuin toiseksi sijoittunut Messi.

Kun puhutaan vapaaottelusta, ja sen parissa kaikkein suosituimmasta sarjasta, UFC:stä, on tämä heinäkuussa 33 vuotta täyttävä irlantilainen ylivoimaisesti se tunnetuin urheilija. Hän on itse asiassa ehtinyt lopettaa uransa jo useampaan otteeseen, mutta jokaisella kerralla ilmoituksesta on kulunut korkeintaan kuukausia, kun hän on perunut päätöksensä.

Advertisement

Itsessään vapaaottelussa ei kuitenkaan pyöri aivan niin suuret rahat, että hän olisi niiden ansiosta kaikkein eniten tienannut urheilija viime vuoden osalta. Hän sai toki noin 18,12 miljoonaa euroa yhdestä ottelusta, kun hän hävisi UFC 257 -tapahtumassa Dustin Poirierille, mutta valtaosan rahoistaan hän teki viimeisten 12 kuukauden aikana oman viskimerkkinsä myynnistä.

McGregor omisti pitkään Proper No. Twelwe -viskibrändin, mutta hän myi yrityksensä huhtikuussa kauppahinnalla, jonka uskotaan nousevan pitkässä juoksussa jopa lähelle 500 miljoonaa euroa. Luonnollisesti hän sai kertaheitolla ison osan tuosta summasta ja kaiken kaikkiaan McGregor teki yrityksensä myynnillä sekä sponsorituloilla yhteensä noin 130,1 miljoonaa euroa.

McGregor onkin tehnyt kaikkein suurimmat rahasummansa oman lajinsa ulkopuolella. Vuonna 2017 hän testasi taitojaan nyrkkeilyn parissa, kohdaten voittamattoman Floyd Mayweather Juniorin. McGregor hävisi tuon ottelun, mutta tienasi siitä jopa yli 80 miljoonan euron rahapotin. Mayweatherin tienestit tuosta ottelusta olivat puolestaan noin 234,7 miljoonaa euroa ja eniten tienanneet urheilijat 2018 -listalla Mayweather oli yhden ottelun ansiosta ylivoimainen ykkönen, McGregorin löydyttyä listan sijalta neljä.

Lue myös:

🤷‍♂️ Onko näissä urheilijoiden tienaamissa summissa mielestäsi mitään järkeä? Olitko yllättynyt, että juuri Conor McGregor oli listan ykkönen? Kommentoi aihetta alla olevissa kommenttikentissä ⬇️ ⬇️  tai somekanavissamme!

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat