Oudot uutiset

Hylje tunkeutui taloon, makoili sohvalla ja traumatisoi perheen kissan

Julkaistu

Oudoimpien uutisten aiheena on tänään erään uusiseelantilaisen perheen kotiin tunkeutunut hylje, joka makoili olohuoneen sohvalla ja traumatisoi perheen kissan.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suunnataan Uuteen-Seelantiin, kun kerromme nuoresta hylkeestä, joka tunkeutui taloon, hengaili sohvalla ja traumatisoi perheen kissan. Kaikeksi onneksi hylje oli sisäsiisti.

Tällä viikolla outoja uutisia julkaistaan poikkeuksellisesti kahdesti. Nimittäin tämä uutinen tuli tänään vastaan ja sitä ei vain voinut ohittaa; varmasti myös te lukijat viihdytte tämän jutun parissa.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Hylje tunkeutui taloon, makoili sohvalla ja traumatisoi kissan

Se ainoa kerta, kun hätätilanteessa meribiologista olisi hyötyä, niin en ole kotona”, tuskailee uusiseelantilainen Phil Ross. Hänen muu perheensä sai nimittäin ihmetellä taloon tunkeutunutta hyljettä, mutta meribiologi Ross ei ollut kotona. ”Se olisi ollut minun tähtihetkeni”, jatkaa Ross vitsailua.

Mount Maunganuissa asuvan perheen talo sijaitsee vain 150 metrin päässä rannasta, mutta merieläinten ei silti odottaisi päätyvän oma-aloitteisesti olohuoneen sohvalle. Näin kuitenkin kävi keskiviikkoaamuna, kun perheen 12- ja 10-vuotiaat lapset nukkuivat autuaan tietämättöminä yläkerrassa.

Advertisement

Perheen äiti Jenn Ross oli herännyt hieman ennen kuutta mennäkseen kuntosalille. Mentyään pihassa olleeseen autoonsa nainen oli kuullut ajoneuvon alta haukahduksen ja sitten jonkin laahustavan pois. Hän oli arvellut, että kyse oli koirasta, eikä ollut suonut tapahtuneelle sen enempää ajatusta.

Kun nainen palasi kotiin noin tunnin päästä, oli häntä ovella vastassa kuvailujen mukaan söpö, pieni hylje. Eläin oli säikähtänyt ja ”rientänyt” pakoon toiseen huoneeseen. Rossin mukaan hylje oli onnistunut tulemaan taloon sisään kissanluukun kautta. Todennäköisesti se oli törmännyt pihalla perheen Coco-kissaan ja seurannut sitä sisälle saakka. ”Reviiristään tarkka Coco puolustaa omaa aluettaan ärhäkkäästi, mutta selvästikään hylje ei ollut hätkähtänyt sen uhkailuja – toisin kuin esimerkiksi naapuruston koirat”, pohtii Phil Ross tapahtumien kulkua.

Jenn Ross herätti lapset katsomaan ”perheen uutta lemmikkiä”, mutta vaikka hylje oli näiden mielestä ”siisti”, ei villieläin olohuoneessa aiheuttanut esiteineissä äidin odottamaa suurta reaktiota: ”He eivät tainneet tajuta, että eivät hylkeet ihan joka kodissa vieraile”.

Hylje kiipesi sohvalle ja hengaili siinä jonkin aikaa ennen kuin Jenn onnistui häätämään se etuovesta ulos puutarhaan. Parin tunnin päästä kaupungin luonnonsuojeluosastolta tultiin siirtämään Orcar-nimen saanut hylje takaisin mereen. Osasto oli ollut koko aamun varsin kiireinen useiden hylkeisiin liittyvien tehtävien kanssa.

Meribiologi Ross kertoo, että nuorten hylkeiden näkeminen epätavallisissa paikoissa ei ole tähän vuodenaikaan mitenkään harvinaista. Rossin mukaan emot alkavat vieroittaa poikasiaan, jotka lähtevät nyt ensimmäistä kertaa yksin liikenteeseen: ”Muiden teinien tavoin nuoret hylkeetkään eivät aina tee järkeviä päätöksiä”.

Advertisement

Yllättävää on se, että nuori hylje oli sisäsiisti eikä päästänyt mitään eritteitä Rossien taloon. ”Se olisi ollut huonekalujen loppu”, naurahtaa Ross kiitollisena.

Tarina päättyi siis onnellisesti – lähes kaikkien kannalta. Coco-kissa, joka oli paennut tunkeilijaa pakoon naapuriin, ei ole vielä saanut käsiteltyä keskiviikon tapahtumia. Rossin perheen mukaan se on nyt kotona, mutta on selvästi traumatisoitunut yllättävästä vierailusta, sillä se ei ole suostunut tulemaan alakertaan. Mutta ehkäpä Cocokin vielä tokenee.

Lue myös:

Suosituimmat