Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Kovid Kapoor suunnitteli vuonna 2019 Muodin huipulle -ohjelmassa asun, johon kuului kankainen kasvomaski

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tällä viikolla Kovid-niminen suunnittelija, joka loi vuonna 2019 asun, johon kuului kasvomaski.

Listafriikin oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla muotisuunnittelijan, joka ennusti luomuksessaan kankaisten kasvomaskien ilmaantumisen. Myös suunnittelijan nimessä on hyytävä enne.

Lisäksi uutisissa Kuuta kirkkaampi tähdenlento, turvaväleistä huolehtivat puolimetriset kengät ja nenässä 53 vuotta ollut kolikko. Mietittävää tarjoilee myös uutinen 29-vuotiaasta äidistä, joka synnytti lokakuussa tyttären, joka oli saanut alkunsa 27 vuotta sitten.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset! Hyvää viikonloppua!

Japanissa nähty meteoriitti valaisi yötaivaan

Japanin yötaivaalla saatiin viime sunnuntaina noin puoli kahden aikaan aamulla todistaa harvinaisen kirkasta valoilmiötä.

Monet silminnäkijät ympäri maan onnistuivat saamaan hehkuvan tulipallon eli bolidin videolle; kyseessä oli Maan ilmakehään törmännyt meteoriitti. Tulipalloiksi kutsutaan kaikkia tähdenlentoja, jotka ovat Venus-planeettaa kirkkaampia. Usein tulipallo hajoaa lentonsa lopussa ja roihahtaa äkillisesti, jolloin se voi olla valovoimaltaan jopa täysikuuta kirkkaampi. 

Näin juuri kävi Japanissa, sillä tähdenlennon loppuräjähdys valaisi koko yötaivaan ennennäkemättömällä tavalla.

Advertisement

Suutarilta erikoinen ratkaisu turvavälien säilyttämiseen

Romanialainen suutari Grigore Lup on ollut tiukassa paikassa, aivan kuin niin monet muutkin yrittäjät, vallitsevan pandemian vuoksi. Normaalisti hänen asiakaskuntansa tulee pääosin romanialaisista teattereista, oopperataloilta ja kansantanssiryhmiltä, mutta tilaukset loppuivat keväällä kuin seinään.

Lup keksi kuitenkin tavan työllistää itsensä ja samalla kantaa oman kortensa kekoon ihmisten turvallisuuden vuoksi. Hän teki jo keväällä kokoa 75 olevia kenkiä, joita tilattiin ympäri maailman. Nyt hän on laajentanut mallistoaan varrellisiin talvisaappaisiin tehden niistä jälleen puolen metrin mittaisia. Idea lähti alunperin siitä, että Lup huomasi ihmisten vähät välittävän määrätyistä turvaväleistä. Hän päätti, että jos kahdella henkilöllä on molemmilla pitkäkärkiset kengät, joutuvat he pakosti seisomaan kauempana toisistaan.

Clujin kaupungissa asuva Lup on saanut pidettyä liikkeensä hengissä juuri näiden hassujen kenkien ansiosta. Vaikka niitäkin on jonkin verran tilattu, on suurin voitto jättikenkien tuoma julkisuus. Monet isojalkaiset ovat tiedustelleet mittatilauskenkiä, sillä jos suutari tekee jalkineita koossa 75, niin varmasti häneltä onnistuu myös koon 52 tekeminen. Lup on saanut tilauksia myös muun muassa amerikkalaiselta rockbändiltä ja belgialaiselta tanssiryhmältä.

Yli neljänkymmenen vuoden kokemuksella käsityönä tehdyt talvikengät maksavat vaivaiset 150 euroa. 

Koon 75 kenkiä piti muuten maailman pisimmät jalkaterät omistanut Robert Wadlow.

Advertisement

Äiti synnytti vauvan, joka oli häntä kaksi vuotta häntä nuorempi

Täytyykö otsikko lukea kahteen tai useampaankin kertaan, että siinä on järkeä? Kuulostaa tieteisfiktiolta, mutta totta se on. Nythän tietysti voidaan alkaa väittelemään siitä, missä vaiheessa hedelmöittyneestä munasolusta tulee lapsi, mutta unohdetaan tuo ikuisuuskysymys tämän uutisen kohdalla.

Tänä syksynä syntynyt yhdysvaltalainen Molly Gibson sai alkunsa lokakuussa 1992, ja hänen äitinsä Tina Gibson syntyi huhtikuussa 1991. Tarina ei olekaan niin käsittämätön, kun selviää, että Tina ja hänen miehensä Ben Gibson adoptoivat viime keväänä alkion, joka oli reilu 27 vuotta aiemmin annettu Kansalliselle alkionluovutuskeskukselle, NEDC:lle. Keskukseen on luovutettu alkioita, joita ei ole aikoinaan valittu koeputkihedelmöityksen jälkeen istutettavaksi biologisen äidin kohtuun.

Molly rikkoi 27 vuoden syväjäädytyksellään alkioiden ennätyksen. Entistä haltijaa ei kuitenkaan tarvinnut etsiä kaukaa, sillä marraskuussa 2017 syntynyt Emma-sisko oli ollut Mollyn vierellä nestetypessä 24 vuotta. Tina ja Ben olivat siis joitakin vuosia aiemminkin adoptoineet alkion, ja kun toive toisesta lapsesta heräsi, oli pariskunnalle aivan selvää, että he vastaanottaisivat alkion samalta luovuttajalta. Näin lapset ovat myös biologisesti toistensa sisaruksia.

Vaativan sulatusoperaation ja alkion istutuksen suorittanut Carol Sommerfelt kertoi keskuksen tiedotteessa, että kunhan alkiot säilytetään oikein – nestetypessä ja noin -200 celsiusasteessa – ei niillä periaatteessa ole eräpäivää.

Kovid Kapoor suunnitteli vuonna 2019 Muodin huipulle -ohjelmassa asun, johon kuului kankainen kasvomaski

Tulevaisuutta ei voi ennustaa. Vai voiko sittenkin? Kysytäänpä muotisuunnittelija Kovid Kapoorilta.

Kapoor osallistui Muodin huipulle (alkup. Project Runway) -tositelevisio-ohjelman 17. kaudelle, joka itseasiassa esitettiin tänä syksynä Suomessa. Yhdysvalloissa kausi pyöri jo yli vuotta aiemmin. Viime sunnuntaina sosiaalinen media kuitenkin räjähti, kun eräs sarjan fani palautti muille mieleen jo aikoja sitten nähdyn jakson.

Advertisement

Maaliskuun 28. päivänä vuonna 2019 esitetyssä jaksossa kilpailijoiden tuli luoda asu käyttäen yhtä ja samaa printtiä päästä varpaisiin. Kovid Kapoor suunnitteli asun, johon kuului kankainen kasvomaski. Tuomareiden mielestä maski oli ideana sairas, mutta hyvällä tavalla – sairaan siisti.

Nyt… Simpsonithan ovat ennustaneet maailman tapahtumia jo kolmenkymmenen vuoden ajan, mutta näyttää siltä, että Muodin huipulle on liittynyt samaan kerhoon. Ei riitä, että asuun kuului vuoden 2020 ykkösasusteeksi noussut kangasmaski, vaan suunnittelijan nimi oli kaiken lisäksi Kovid.

Sanskriitinkielinen sana kovid tarkoittaa taitavaa tai älykästä, mutta meille muille siinä on hieman pahaenteinen kaiku.

10 uskomatonta kertaa, kun Simpsonit ennusti tulevaisuuden

Nenässä 53 vuotta ollut kolikko poistettiin

Venäläinen nimettömänä pysyttelevä 59-vuotias mies hakeutui lääkärin pakeille, kun hän ei pystynyt enää ollenkaan hengittämään toisen sieraimensa kautta. 

Mies oli pikkupoikana, 53 vuotta aiemmin, työntänyt 1 kopeekan kolikon nenäänsä, mutta ei kauhukseen saanutkaan sitä pois. Hän ei uskaltanut kertoa tapauksesta ankaralle äidilleen ja omien sanojensa mukaan oli sittemmin unohtanut koko kolikon olemassaolon, kunnes ei viime viikolla saanut kunnolla henkeä.

Advertisement

Lääkärit löysivät ja poistivat leikkauksessa nukutetun potilaan sieraimesta kopeekan kolikon, joka ei vuoden 1991 jälkeen ole enää ollut käytössä, kun Neuvostoliiton ruplan tilalle tuli Venäjän rupla. Kolikko oli rinoliitin eli nenäkiven peitossa, eivätkä sirppi ja vasara enää näkyneet. Nenäkivi on kalkkeumaa, jota tunnetusti muodostuu nenässä pitkään olleiden vierasesineiden ympärille. 

Venäläismies ei tokikaan ole maailmassa ainut, jonka nenässä on vuosikymmenien ajan ollut ylimääräistä tavaraa. Englantilainen Steve Easton sai vuonna 2015 hillittömän aivastuskohtauksen, jonka tuoksinnassa hänen toisesta sieraimestaan lensi lelunuolen pää. Hän oli seitsemänvuotiaana omakätisesti tunkenut osan nenäänsä, mutta sairaalassa lääkärit löytäneet mitään, joten sen oletettiin tulleen jo ulos. Lelu oli pysynyt Eastonin nenässä hänen tietämättä 44 vuotta, joiden aikana mies oli usein kärsinyt heinäallergian piikkiin laitetusta nuhasta ja päänsäryistä.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat