Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Käytettyjen kondomeiden uudelleenmyyntiä ja muuta mukavaa

Julkaistu

Oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla vietnamilaisen käytettyjä kondomeja pesevän ja myyntiin pakkaavan laitoksen. Mukana myös muun muassa Richard Nixonin puoliksi syöty leipä.

Listafriikin oudoimmat uutiset kertoo tällä viikolla muun muassa vietnamilaisesta kondomien ”kierrätyskeskuksesta”.

Lisäksi uutisiin pääsi pyöreitä juhliva, presidentti Richard Nixonin puoliksi syöty voileipä sekä mies joka kuoli lakritsin yliannostukseen. Lisäksi tarina newyorkilaisesta kolmikosta, joka rakensi miesluolan lähes Manhattanin parhaalle paikalle – keskusrautatieaseman alle.

Kerran viikossa Listafriikki niputtaa yhteen viikolla tapahtuneita outoja sattumuksia ja muina päivinä julkaisemme tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Richard Nixonin puoliksi syöty voileipä täytti 60 vuotta

Syyskuun 22. päivänä vuonna 1960 teini-ikäisellä Steve Jennellä oli kunniatehtävä. Hänen tuli vartioida presidenttiehdokas Richard Nixonin lounasta.

Samoin kuin tänä syksynä, myös tuolloin Yhdysvaltain presidentinvaalit olivat loppukirivaiheessa. Jennen kotikaupungissa Sullivanissa oli määrä käydä väittely John F. Kennedyn ja Nixonin välillä, mutta ensin mainittu ei ikinä ilmestynyt paikalle. Nixon ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan söi puistossa osan lounaastaan ja siirtyi pitämään puhettaan.

Jenne seisoi puoliksi syödyn voileivän vieressä ja tajusi jossain vaiheessa, ettei kukaan ole tulossa takaisin. Niinpä hän nappasi tulevan presidentin (joskaan ei niiden vaalien jälkeen, vaan vasta vuonna 1969) voileivän mukaansa ja pisti sen pakastimeen.

Kanavoileipä on kulkenut miehen mukana vuosikymmenten ajan ja kaksikko on vuosien varrella saanut paljon julkisuutta: Jenne voileipineen on osallistunut useisiin keskustelu- ja visailuohjelmiin.

Advertisement

Tällä viikolla hyvin arkisessa lasipurnukassa majaileva voileipä täytti 60-vuotta ja pyöreiden kunniaksi välipala nousi jälleen otsikoihin. Jenne on saanut kokoelmaansa muidenkin kuuluisuuksien ruokajämiä, ja esimerkiksi näyttelijä Steve Martinin käyttämän kertakäyttölautasen, mutta Nixonin voileipä on hänen suuriin aarteensa.

Muovipussiin kääritty lasipurkki leipineen on pakastimessa käytössä olevien elitarvikkeiden kanssa, joskin siihen on kirjoitettu suurella: ”Säästä, älä heitä pois!”.

Lakritsi koitui kuolemaksi 

Tällä viikolla The New England Journal of Medicine raportoi ikävästä tapauksesta, jossa yhdysvaltalainen 54-vuotias rakennusmies oli menehtynyt syötyään liikaa lakritsia.

Ei huolta, suomalaistenkin suuren herkun satunnaisesta napostelusta ei ole hengenvaaraa, mutta tämän herran ruokavalio oli kolmen viikon ajan koostunut lähes ainoastaan lakritsista. Sitä ennen hänen ateriansa olivat olleet hedelmäkarkkeja. Huonoa ruokavaliota lukuun ottamatta täysin terve ja fyysisesti aktiivinen mies oli tuupertunut pikaruokaravintolaan eikä siitä enää koskaan herännyt.

Liiallisesta lakritsista tekee vaarallisen glykyrritsiinihappo, joka on lakritsijuuresta johdettu makeutusaine. Se saattaa laskea kehon kaliumpitoisuutta, mikä voi johtaa korkeaan verenpaineeseen sekä sydämen rytmihäiriöihin ja vajaatoimintaan.

Asiantuntija-arvioiden mukaan lakritsi voi aiheuttaa ongelmia, jos sitä syö 60 grammaa päivässä kahden viikon, ja riski kasvaa iän myötä. Toisaalta terveysuhka poistuu ja kehon kaliumtasapaino palautuu hyvin nopeasti, kun karkkihampaan kolotukselle ei enää lankea. Ainakaan lakritsia syömällä.

Advertisement

Käytettyjä kondomeita pesun kautta uudelleen myyntiin

Vietnamissa paljastui tällä viikolla erityisen epämiellyttävä rikos, kun poliisit ratsasivat eteläisessä Bihn Duongin provinssissa sijaitsevan varaston.

Varastosta löytyi yli 360 kiloa käytettyjä kondomeja. Se tarkoittaa noin 345 000 kappaletta. Siinähän ei ole mitään rikollista, mutta kertakäyttöiset sukupuolitaudeilta ja raskaudelta ehkäisevät suojavälineet olivat menossa uusiokäyttöön.

Poliisin paikalta pidättämän naisen mukaan kondomit oli saatu kuukausittaisena lähetyksenä tuntemattomalta henkilöltä. Prosessista hän oli paljastanut sen verran, että kondomit oli pesty kiehuvassa vedessä, muotoiltu kuosiin puisten dildojen avulla ja pakattu uudelleenmyyntiä varten.

Tiedossa ei ole, paljonko tavaraa on jo lähtenyt myyntiin, mutta nainen kertoi myyneensä kierrätykortsuja eteenpäin 15 sentin kilohinnalla.

Miesluola New Yorkin keskusrautatieaseman alla

New Yorkin osavaltion joukkoliikenne, Metropolitan Transportation Authority eli MTA, sai tällä viikolla nimettömän vihjeen, jossa kerrottiin rautatieaseman alla sijaitsevasta miesluolasta.

Advertisement

Tapauksen tiimoilta kolme esimiehenä toiminutta työntekijää, puuseppä, sähkömies ja kaapelimies, on siirretty tutkimusten ajaksi sivuun tehtävistään.

Tutkittavaa ei tokikaan hirveästi ole. Miehet olivat muuntaneet New Yorkin keskusrautatieaseman alla olevan varaston viihtyisäksi hengailupaikaksi. Sieltä löytyi muun muassa televisio, jääkaappi, mikro ja sohva. Kuka ei haluaisi tuollaista rauhallista taukohuonetta työpaikalleen? Eri asia on tietysti sen laillisuus…

Miehet olivat viettäneet ”luolassaan” aikaa muutenkin kuin vain työpäivän keskellä, sillä kuulusteluissa on kerrottu ankarasta juopottelusta ja juhlimisesta. Kolmikko oli ollut ilmeisen varma, ettei pieni paratiisi paljastuisi, sillä miesluolasta löytyi paljon tilaustavaraa, joissa oli näkyvillä tilaajien nimet. 

Puuseppä ja sähkömies yrittivät ensin väittää, että jonkun on täytynyt varastaa heidän omaisuuttaan, mutta kaapelimies tunnusti koko touhun kaikkien kolmen osalta.

MTA:ssa on nähty myös asian humoristisuus, sillä sen Instagram-tilillä julkaistiin kuvia miesluolasta lausunnon kera: ”Monet newyorkilaiset haaveilevat voivansa rentoutua kylmän oluen kanssa ensiluokkaisessa,  manhattanilaisessa kiinteistössä – varsinkin näin hyvien kulkuyhteyksien lähellä. Mutta harvalla olisi kanttia ottaa keskusrautatieaseman alla oleva salainen huone haltuunsa ja tehdä siitä oma miesluolansa.”

Advertisement

Viralliset tutkimukset jatkuvat.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat