Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Ilokaasua ja kekseliäitä varkaita

Julkaistu

Listafriikin viikon oudoimmat uutiset tällä viikolla: ilokaasua, viinivaras, vesimeloninaamio, pissasta tehtyä betonia ja kenovoittaja!

Listafriikin viikon oudoimmat uutiset käsittelee tällä kertaa turhankin onnekasta uhkapelaajaa, pissasta tehtyä betonia ja humalluttavaa pingviinin ulostetta.

Lisäksi mukaan mahtui muutama omalaatuinen varas, joiden kekseliäisyydelle voisi jopa antaa aplodit. Ellei kyseessä olisi rikos!

Viikon oudoimmat uutiset tulevat tästä lähtien kirjallisessa muodossa ja näiden hämärien ja toinen toistaan erikoisempien uutisten ihmeelliseen maailmaan pääsette joka sunnuntai kello 11 aamupäivällä. Tämä tarkoittaa sitä, että videopodcastit ja uutiset Youtubessa jäävät ainakin toistaiseksi historiaan. 

Maanantaista lauantaihin Listafriikki julkaisee… tättärärää… LISTOJA! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja tietysti kaikki muutkin, listat, sillä sivuiltamme löytyy jo yli 130 erilaista, kiehtovaa, outoa, upeaa, ällöttävää ja kummallista listaa. Mutta nyt siis viikon oudoimmat uutiset!

Salama ei iske kahdesti…

Eteläaustralialainen mies pelasi Kenoa keskiviikkona toukokuun 20. päivänä, niin kuin hänellä usein oli tapana. Erityisesti tämän kevään eristaytymisen aikana kenoaminen on ollut hänelle mukava pieni piristys.

Mies pelasi aina muutamilla suosikkinumeroillaan, joita hän sitten sekoitteli mielensä mukaan. Keskiviikkoisen arvonnan jälkeen Moontan kaupungissa asuva mies tarkisti numeroitaan ja hämmästyksekseen huomasi voittaneensa 50 000 dollaria! Perhe täytyi pyytää suorittamaan lisätarkastus, mutta totta se oli.

Advertisement

Koska onni oli potkaissut, päätti hän pelata seuraavanakin päivänä, mutta eri numeroilla. Paikallisella kioskilla oltiin innoissaan voittolapun myynnistä, ja mies päättikin jäädä seuraamaan uutta arvontaa työntekijöiden kanssa. Koko joukko jäi sanattomaksi, kun numerot kerrottiin. Mies oli voittanut jälleen 50 000 dollaria!

Tutkijoilla nousi pingviinin uloste päähän

Dityppioksidipäästöjä syntyy erityisesti maanviljelyn ja typpilannotteiden valmistuksessa. Se on yksi viime vuosien merkittävimmistä kasvihuonekaasuista, jotka heikentävät otsonikerrosta. 

Dityppioksidia vapautuu myös eläinten ulosteista, mutta parhaiten se tunnetaan kipua lievittävästä ja nukuttavasta vaikutuksestaan. Sen toinen nimi on ilokaasu.

Kööpenhaminan yliopiston tutkijat professori Bo Elberlingin johdolla ovat havainneet, että pingviiniyhdyskunnan ilokaasupäästöt ovat satakertaiset verrattuna yksittäiseen, lannoitettuun peltoon. Tutkijat ovat joutuneet hengittämään kaasua niin paljon, että useimmat ovat saaneet kovia päänsärkyjä ja voineet pahoin.

Osalla ilokaasu oli noussut päihteen tapaan päähän, ja he olivat olleet, professsori Elberlingiä lainatakseni, ”täysin kukkuu”.

Rosvojen epätavalliset naamiot

Viikko sitten lauantaina 16. toukokuuta, virginialaisen Louisan kaupungin poliisi teki etsintäkuulutuksen. Kaksi naamioihin sonnustautunutta henkilöä oli varastanut paikallisesta kaupasta alkoholia, ja poliisi tarvitsi apua tunnistuksessa. Ongelmana oli se, että ryöstävät olivat laittaneet päidensä suojaksi vesimelonit, joihin oli kaiverrettu pienet reiät silmille. Kuva tämän linkin takana.

Onneksi kekseliäiden varkaiden jäljille päästiin nopeasti sosiaalisen median avulla, ja 20-vuotiaita miehiä vastaan nostettiin syytteet ei ainoastaan varkaudesta, vaan myös alkoholin hallussapidosta alaikäisenä sekä naamion käyttämisestä julkisesti.

Advertisement

Mitä on tapahtunut vanhalle kunnon pipolle, jonka voi vetää kasvojen eteen? Vesimelonin kaivertaminen ja hedelmämehua tihkuvan kuoren käyttäminen ei tosiaan ole perinteisin tapa karttaa kiinnijäämistä!

ESA: Ihmisvirtsaa voitaisiin käyttää betonin valmistukseen Kuussa

Euroopan avaruusjärjestön, ESA:n, mukaan ihmisen virtsaa voitaisiin tulevaisuudessa käyttää betonin valmistuksessa, jos (ja kun) Kuuhun aletaan joskus rakentaa.

Tutkimuksen mukaan urea, joka on virtsan runsain orgaaninen yhdiste, tekisi ”kuubetonista” helpommin muokattavaa ennen kuin se jämähtää paikalleen. Virtsan käyttäminen olisi myös siinä mielessä kätevää, että sitä saataisiin paikalla olijoilta, eikä Maasta tarvisi lähettää niin paljon rakennustarvikkeita; kuiva-aine betoniin saataisiin Kuun pinnalla olevasta regoliittipölystä.

ESAN:n tutkijan Marlies Arnhofin mukaan olisi mahtavaa, jos tulevaisuuden Kuu-tukikohdassa voitaisiin käyttää astronauttien jätteet kokonaisuudessaan hyödyksi, sillä se poistaisi monta ongelmaa, jotka aiheutuvat Kuun heikosta viemäröinnistä.

Mies varasti viiniä kuljetusautosta – ei niin kuin kuvittelet

Mies ei kaapannut kuorma-autoa tai siirtänyt tynnyreitä omaan ajoneuvoonsa. Tässä mentiin suoraan asiaan.

Advertisement

Kalifornialainen Gabriel Moreno pakotti viiniä täynnä olevan säiliörekan ensin pysähtymään ja hyppäsi salaa sen kyytiin, yllään pelkät alushousut. Kuski ei huomannut salamatkustajaa ja jatkoi matkaansa pitkin moottoritietä; samalla Moreno keplotteli itsensä tankin alle selinmakuulle. Hän avasi säiliön venttiilin, josta nestemäinen sisältö alkoi pulputa vauhdilla ulos. Moreno makasi suu auki ja joi valtoimenaan virtaavaa viiniä niin paljon kuin kykeni. Jossain vaiheessa rekan kuljettajalle tuli hälytys, että tankin sisältö tyhjenee uhkaavasti.

Meidän kaikkien onneksi tilanne tallentui rekan kojelautakameralle. Omalaatuisessa ryöstössä valui hukkaan, ja tietysti Morenon kurkusta alas, noin 3800 litraa viiniä.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat