Yleistieto

Mandela-efekti jaksaa hämmästyttää ja kummastuttaa: Miten niin Darth Vader ei muka sanonut ”Luke, I’m your father”!?

Julkaistu

Mandela-efekti hämmästyttää edelleen, ja sen lisäksi tässä luetuimpien listojen joukossa ovat myös suomalaiset yritykset, jotka eivät olekaan suomalaisia.

Listafriikki.com julkaisee meneillään olevan viikon aikana alkuvuoden 2022 luetuimmat listat ja artikkelit. Vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen on mahtunut paljon kaikenlaista mielenkiintoista ja ennen kaikkea huippumielenkiintoisia listoja.

Myös listafriikkiläiset tarvitsevat pienen irtioton arjesta. Sen myötä me tulemme tällä viikolla (27.06. – 03.07.2022) julkaisemaan kalenterivuoden 2022 ensimmäisen puoliskon luetuimmat listat ja artikkelit; olemmehan me jo kesäkuun loppupuolella.

Järjestys menee siten, että viikon lopussa – tarkalleen ottaen sunnuntaina – vuorossa ovat kaksi vuoden 2022 toistaiseksi luetuinta listaa.

Tässä viikon neljännessä kertauksessa mennään jo klassikoksi ja ikisuosikiksi osoittautuneen Mandela-efektin pariin – se ihmetyttää ja kiinnostaa väsymättä! Toinen luetuimpien joukkoon noussut lista käsittelee yrityksiä, joiden moni ajattelee olevan suomalaisia, mutta jotka ovat nykyään ulkomaalaisomistuksessa. Liekö siinäkin kyse Mandela-efektistä!?

Mandela-efekti: 10 esimerkkiä ihmisten vääristä yhteisistä muistikuvista

LUE LISTA TÄÄLTÄ!

Advertisement

Yksi ensimmäisistä Listafriikin koskaan julkaisemista listoista käsittelee Mandela-efektiä. Vaikka sen julkaisusta on aikaa pian kaksi ja puoli vuotta, niin lista on kiinnostanut tasaisesti koko sivuston olemassaoloajan.

Eikä kumma, sillä onhan tämä ilmiö kerrassaan hämmästyttävä. Käy lukemassa lista yläpuolelta löytyvän linkin kautta ja totea, kuinka kaikki mitä olet luullut tietäväsi onkin valetta. Mutta älä huoli, sillä et ole yksin. Mandela-efektissä on nimittäin kyse juuri siitä, että suuri joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä muistaa saman asian väärin.

Opetettiinko sinulle koulussa, että Yhdysvalloissa on 52 osavaltiota? Oletko satavarma, että Darth Vader sanoo Star Wars -elokuvasarjan tunnetuimmassa repliikissä ”Luke, I’m your father”?

Väärin meni!

Hetkinen!? Suomalaiset yritykset, joita saatoit luulla edelleen suomalaisiksi

LUE LISTA TÄÄLTÄ!

Advertisement

Moni firma kuulostaa suomalaiselta, esimerkiksi Kotipizza, Partioaitta ja Rautaruukki, mutta ne ovat tätä nykyä ulkomaalaisomistuksessa.

Tämä ei suinkaan ole mikään huono asia, sillä yritysten myyminen ulkomaille tarkoittaa monesti sitä, että asiat sujuvat hyvin ja tulosta syntyy. Suomalaiset yritykset ovatkin viime vuosina olleet kansainvälisesti kuumaa valuuttaa.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä listoista:

Advertisement

Suosituimmat