Oudoimmat

Top 10 kummittelevat tiet: Uskaltaisitko lähteä aavemaiselle ajelulle? Osa 1

Julkaistu

Tällä listalla käydään läpi top 10 kummittelevat tiet, joita pitkin ajaminen saattaa olla herkimmille liikaa.

Kummituksia, katoavia liftareita ja oudosti käyttäytyviä eläimiä. Muun muassa näihin voi törmätä, jos ottaa suunnaksi tämän listan kummittelevat tiet.

Kummittelevia teitä – tai sellaisiksi väitettyjä – on varmasti useita satoja tai jopa tuhansia ympäri maailmaa. Listafriikki keräsi tälle listalle nyt kymmenen pelottavaa kulkuväylää, joita herkästi säikkyvien on syytä välttää.

Uskotko sinä yliluonnollisiin juttuihin vai löytyykö kaikille oudoille tapahtumille aina järjellinen selitys?

Lista julkaistaan kahdessa osassa, joista tämä on ensimmäinen. Jälkimmäisen osan voit lukea tästä: Kasvottomia kyytiläisiä ja aavemaisia kohtaamisia: Top 10 kummittelevat tiet – osa 2.

A3-moottoritie, Kroatia

Kroatiassa Zagrebin ja Lipovacin välillä kulkevalla A3-moottoritiellä väitetään kummittelevan. Koko lähes 300 kilometrin mittainen valtatie ei kuitenkaan ole aavemainen, vaan ainoastaan reilun 10 kilometrin pätkä Staro Petrovo Selosin kaupungista Nova Gradiškaan on kertomusten mukaan kummitteleva. Paikallisten mukaan maanalaisessa vedessä piilee pimeitä voimia, jotka saavat tieosuudella ajavat kokemaan aistiharhoja ja selittämättömiä ilmiöitä.

Tien mainetta ovat pahentaneet lukuisat kohtalokkaat liikenneonnettomuudet, mutta erityisesti kahden tunnetun henkilön kuolemaan johtaneet kolarit. Lokakuun 23. päivänä vuonna 2013 suosittu kroatialainen saippuasarjatähti Dolores Lambaža menehtyi kolarissa, joka sattui klo 6.30.

Advertisement

Lähes tismalleen kuusi vuotta aiemmin, lokakuun 16. päivänä vuonna 2007, makedonialainen laulaja Toše Proeski oli kuollut samanlaisen auto-onnettomuuden seurauksena. Se oli tapahtunut vain 60 metrin päässä Lambažan kolaripaikasta ja niin ikään aikaisin aamulla – kello 6.20.

Ovatko kenties pimeiden voimien aikaansaamat hallusinaatiot syynä tuhansiin onnettomuuksiin, joissa on vuosien varrella menehtynyt yli 50 ihmistä?

Screaming Tunnel, Kanada

Muutaman kilometrin päässä Kanadan ja Yhdysvaltain rajalla kohisevista Niagaran putouksista on Screaming Tunnel. Tämä on 40 metrin mitallaan listamme lyhin tie ja sitä voisikin paremmin kuvailla poluksi, sillä paljon mopoa suuremmalla ajoneuvolla tunnelin läpi ei pääse kulkemaan.

Tunneli toimi yhtenä kuvauspaikkana myös vuoden 1983 kauhuelokuvassa Viimeinen yhteys: The Dead Zone, joka perustuu Stephen Kingin yliluonnolliseen Kosketus-romaaniin. Sekin voi jo yksistään saada aikaan vilunväristyksiä, mutta ”huutava tunnelin” legenda on selkäpiitä karmiva.

Tarina kertoo, että jos tunnelin keskellä sytyttää tulitikun, sammuu liekki välittömästi. Sen jälkeen kuuluu kuolevan tytön painajaismainen huuto.

Legendan mukaan tuo tyttö asui maatilalla aivan tunnelin läheisyydessä. Eräänä yönä hänen kotinsa syttyi tuleen ja tyttö pakeni talosta vaatteet ilmiliekeissä. Hän juoksi tunneliin kuolemaan. Toisen version mukaan raivostunut isä sytytti tytön tuleen ja kolmas tarina kertoo, että tyttö raiskattiin tunnelissa ja hänet poltettiin elävältä todisteiden hävittämiseksi.

Advertisement

Kaikki kertojat ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tytön henki on jäänyt kummittelemaan ja huutamaan tuskissaan tunneliin.

Tue Mun Road, Hongkong

Kummittelevat tiet eivät aina ole ikivanhoja. Esimerkiksi Tue Mund Road -valtatie valmistui vuonna 1977, jolloin Hongkong oli vielä Britannian hallinnassa.

Paikallisen legendan mukaan tällä noin 20 kilometrin mittaisella tiellä kummitukset ilmestyvät kuin tyhjästä keskelle liikennettä aiheuttaen sekasortoa ja saaden kuskit menettämään autojensa hallinnan.

Aavemaiset henget kuuluvat niille ihmisille, jotka ovat menehtyneet tiellä sattuneissa useissa sadoissa kolareissa. Yksi pahimmista tapahtui vuonna 2003, jolloin 21 ihmistä kuoli linja-autoturmassa. Ja jokaisen kohtalokkaan onnettomuuden jälkeen uusia henkiä liittyy mukaan kummittelemaan.

Toisten mielestä lukuisat onnettomuudet johtuvat puutteellisista tienviitoista, kapeista kaistoista ja surkeista materiaaleista, joita rakennusvaiheessa käytettiin. Mutta monet väittävät nähneensä tiellä ja sen vierellä päämäärättömästi vaeltavia hahmoja.

M6-moottoritie, Englanti

Britannian selkärangaksi kutsuttu M6-valtatie on Yhdistyneen kuningaskunnan pisin moottoritie. Tämä kuusikaistainen tie on myös yksi vilkkaimmista ja kaiken lisäksi sitä on kutsuttu maan kummittelevimmaksi tieksi. Vaikka osa valtatiestä on vain joitakin kymmeniä vuosia vanha, tiedetään sotilaiden käyttäneen reittiä jo Rooman valtakunnan aikaan 2000-vuotta sitten.

Silminnäkijät ovatkin kertoneet nähneensä tiellä roomalaisia sotilaita marssimassa jonossa edes takaisin. Toiset ovat raportoineet väärään suuntaan ajavista rekoista, jotka katoavat aavemaisesti, sekä kummitusautoista, jotka näyttävät olleen vakavissa kolareissa. Tien varrella on myös nähty vaeltamassa liftaavia haamuja, jotka häviävät näkyvistä yhtäkkiä.

Advertisement

Kelly Road, Yhdysvallat

Pennsylvanian osavaltiossa Yhdysvalloissa kulkeva Kelly Road on yksi maan kummittelevimmista teistä. Kummitustarinat ja paikalliset legendat yhdistyvät reilun kahden kilometrin tiellä pelottavaksi sekoitukseksi. Varsin sopivaa on myös se, että tien varrella sijaitsee hautausmaa.

Molemmin puolin sankan metsän reunustamalla tiellä on pimeällä jo muutenkin karmea ajaa, mutta kun siihen lisätään rutkasti yliluonnollisia tapahtumia, on heikkohermoisten syytä pysyä yöaikaan tieltä poissa.

Eläinten on kerrottu täysin selittämättömästä syystä muuttuneen rauhallisista hyvin aggressiivisiksi ja jahtaavan muita eläimiä sekä joskus myös ihmisiä. Tiellä ajaneet ovat kertoneet nähneensä metsässä valkoisia hahmoja ja kuulleensa selittämättömiä ääniä. Ihmiset ovat raportoineet kuulleensa myös vaunujen kolinaa ja avunhuutoja, jotka ovat vaikuttaneet tulevan tyhjästä.

Erään tarinan mukaan alueella asunut alkuperäisheimo kirosi maan, kun se riistettiin heiltä 1700-luvulla. Toisen kertomuksen mukaan aikoinaan hevoskärryillä matkannut pariskunta olisi joutunut hirvittävään onnettomuuteen, kun jotain säikähtänyt hevonen pillastui ja vaunut menivät nurin. Mies ja nainen menehtyivät kärryjen alla brutaalilla tavalla apua huutaen. Legendan mukaan nuo huudot kaikuvat tänäkin päivää tyhjyyteen.

Mutta tuorettakin maustetta Kelly Roadin karmivuuteen on saatu. Paikallisten parissa leviää huhuja siitä, että satanistikultti on 1980-luvulta lähtien kokoontunut tietä reunustavaan metsään suorittamaan hämäriä rituaalejaan. Siksi useimmat välttävät tiellä ajamista heti auringon laskettua.

Lue myös:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat