Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Ankerias söi itsensä haikarasta ulos

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla muun muassa ankeriaan, joka söi itsensä ulos haikaran kurkusta.

Listafriikin oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla muun muassa haikaran, joka jatkoi päiväänsä kurkustaan läpi tulleesta ankeriaasta huolimatta.

Lisäksi uutisissa mukana erikoinen tapa saada tietyöt käyntiin, sata vuotta vanha kirjekyyhkyn viesti, jälleen yksi katastrofaalinen entisöintityö, ja mieskolmikko, joka halusi kokata kanaa kansallispuiston kuumassa lähteessä.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset! Hyvää viikonloppua!

Mies kyllästyi huonokuntoiseen tiehen: Istutti kuoppiin joulukuusia

Varmaankin kaikki autoa ajavat ovat joskus kironneet huonokuntoisia teitä. Moni niistä valittaa, mutta harva tekee asialle mitään. Suurelta osin sen takia, että eihän kuka vain voi mennä paikkaamaan yleistä tietä.

Massachusettsiläinen Kevin Martin sai kuitenkin viime lauantaina tarpeekseen, kun hän ajoi tiessä olleiden kuoppien jonoon, minkä seurauksena hänen autonsa jokainen rengas puhkesi. Martin tietää, ettei ole ainut, joka kyseisen tien pätkän ajettuaan on joutunut renkaiden vaihtohommiin.

Martin kertoi valittaneensa montuista jo aiemmin sekä kaupungille että osavaltiolle, mutta mitään edistystä tai korjaustoimia ei ollut havaittavissa. Niinpä oli aika ottaa ohjat omiin käsiin: ”Minun oli pakko varmistaa, että tie tule kuntoon; keinolla millä hyvänsä”, selvitti Martin paikallisen tv-kanavan haastattelussa.

Hän marssi sunnuntaina kauppaan ja osti multaa sekä pieniä joulukuusi. Maanantaiaamuna matkallaan töihin Martin istutti kuusen jokaiseen tiessä olleeseen kuoppaan.

Advertisement

Epätavallinen lähestymistapa toimi, sillä kaupunki oli vielä saman päivän aikana kaivanut kuuset ylös ja täyttänyt kuopat asiaankuuluvalla materiaalilla. Homma hoidettu!

Jälleen yksi totaalisesti pieleen mennyt restaurointi

Palenciassa, Pohjois-Espanjassa, on ”saatu” todistaa tällä viikolla pitkän jonon jatkoksi päätynyttä surkeaa entisöintityötä. Taideteosten ja rakennusten restauroinneissa on historian saatossa tapahtunut jos jonkinlaisia virhearviointeja ja amatöörien puuhasteluja, jotka ovat tuhonneet entisöitävän kohteen totaalisesti

Pankkirakennuksen seinään vuonna 1923 valmistunut patsas, jossa nainen hymyilee (anteeksi, hymyili) karjaeläintensä vieressä on joutunut armottomaan käsittelyyn taitamattoman restauroijan käsissä. Kasvot on ”entisöity” epämääräiseksi möltiksi, johon on pyöritelty nenä ja painettu muutama reikä silmiksi ja suuksi. Palencian asukkaat ovat kauhuissaan, ja patsasta on nimitetty niin perunaksi, sarjakuvahahmoksi kuin Donald Trumpiksikin.

Kenenkään tiedossa ei ole, koska ja kuka patsaan on turmellut tai vielä pahempaa: kuka on maksanut osaamattomalle entisöijälle, ja vähin äänin jäänyt toivomaan, ettei kukaan huomaisi tunarointia. Jotenkin tuntuu, että syylliset tullaan etsimään keinolla millä hyvänsä. Vai olisiko kyseessä sittenkin jonkinlainen julkisuustemppu? Koska eihän kukaan voi oikeasti saada aikaan tuollaista jälkeä. Eihän!?

Advertisement

Suoraan kauhuelokuvasta: Haikaran ja ankeriaan viimeinen lento

Ankeriaiden tiedetään pystyvän porautumaan ulos kalojen sisältä sen jälkeen, kun ne ovat jääneet saaliiksi ja joutuneet pedon syömäksi. Mutta koskaan aiemmin ankeriaiden ei ole tiedetty suorittavan tällaista stunttia linnun kitaan jouduttuaan.

Yhdysvaltalainen harrastelijakuvaaja Sam Davis jakoi hiljattain ensimmäistä kertaa muun maailman kanssa jo 11 vuotta sitten delawarelaisella kosteikolla ottamansa uskomattomat kuvat haikarasta ja käärmeankeriaasta. Ensin Davis oli luullut tilanteessa olleen kyse siitä, että käärme on purrut haikaraa. Kuvien lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti, että pitkulainen eläin olikin kala (joskin paljon käärmettä muistuttava ankerias), ja se roikkui pää alaspäin haikaran kurkusta. Se oli purrut itsensä ulos haikarasta.

Uskomatonta kyllä, haikara ei vaikuttanut olevan moksiskaan, vaan vietti rauhallisena aikaa sekä lammessa, puun oksalla että ilmassa lentäen. Alueen muut eläimet olivat perillä tilanteen vakavuudesta, sillä Davis kuvasi muutaman haukan ja ketun seuraamassa herkeämättä tilanteen kehittymistä: ne odottivat helppoa saalista. Kummasta tahansa.

Davis ei jäänyt odottamaan, miten ankeriaalle tai haikaralle kävi, mutta tutkijoiden (jotka ovat muuten täysin hullaantuneet miehen kuvista) mukaan vedessä elävän ankeriaan tulevaisuus ei todennäköisesti ole ollut valoisa, sillä selvitäkseen hengissä, sen olisi täytynyt tippua suoraan veteen. Haikaran tilanne oli 50/50 – jos ankeriaan tekemä reikä ei tulehtunut, on sen ollut mahdollista umpeutua ja parantua kokonaan.

Advertisement

Kirjekyyhkyn viesti yli sadan vuoden takaa

Koillis-Ranskassa Ingersheimin ja Sigolsheimin kaupunkien välisellä alueella vaeltamassa ollut Jade Halaoui löysi syyskuussa ensimmäisen maailmansodan aikana verisenä taistelunäyttämönä toimineelta pellolta kummallisen sylinterin. Sen sisältä paljastui oudolla kielellä kirjoitettu ja huonossa kunnossa oleva viesti.

Halaoui ja hänen kumppaninsa Juliette olivat erikoisesta löydöksestään sen verran kiinnostuneita, että he kiikuttivat sen Lingen museoon, joka on erikoistunut sodanaikaisiin esineisiin. Museon työntekijä hälytti paikalle välittömästi kuraattori Dominique Jardyn, joka totesi viiden sentin mittaisen sylinterin ja sen sisältämän viestin olevan äärimmäisen harvinainen ja sotaan merkittävällä tavalla liittyvä löydös. Se oli kirjekyyhkyn kuljettama yli sata vuotta vanha viesti. Jardy ei ollut koskaan aiemmin nähnyt sellaista muuta kuin kuvissa. Museossa poksauteltiin samppanjaa.

Vanhalla saksalaisella kaunokirjoituksella, sütterlinschriftillä, kirjoitetussa viestissä luki: ”Potthofin joukkue vastaanottaa tulitusta yrittäessään saavuttaa länsirajaa. Potthof vastaa tuleen ja perääntyy hetken ajan päästä. Fechtwaldissa menetettiin puolet joukkueesta. Potthof perääntyy raskain tappioin.”.

Kirjekyyhkyjä käytettiin molemmissa maailman sodissa paljon, sillä ne olivat kaikkein tehokkain ja luotettavin tapa viestiä vihollislinjojen taakse. Menetyksiltä ei vältytty, sillä tässäkin viestissä kävi ilmi, että kyseinen kyyhky oli jo neljäs identtisen viestin kanssa matkaan lähetetty kuriiri. Mitään tietoa ei ole, saavuttiko viesti koskaan vastaanottajaa vai ei.

Jardyn ja museon tehtäväksi jääkin selvittää yli sata vuotta vanhan kirjeen kirjoittaja ja vastaanottaja. Nimeä viestissä ei lue, mutta lähettäjä kertoo kuuluvansa Preussin 171. jalkaväkirykmentin yhdeksänteen komppaniaan. Siitä on hyvä lähteä jatkamaan.

Miehet saivat porttikiellon Yellowstoneen – kokonainen kana syyllinen

Kolme amerikkalaismiestä, Eric Romriell, Eric Roberts ja Dallas Roberts, ovat saaneet kahden vuoden porttikiellon kuuluisaan Yellowstonen kansallispuistoon. Heillä oli mukanaan vääränlaista evästä.

Puistoon ei tietenkään ole kiellettyä tuomasta omia eväitä, sillä se on suosittu vaellus- ja leiriytymiskohde, mutta tämän mieskolmikon retkiruoka ei ollutkaan aivan perinteisimmästä päästä.

Advertisement

He toivat mukanaan kaksi kokonaista kanaa! Miehet olivat kiinnittäneet puistonvartijan huomion kävellessään kohti yhtä puiston tuhansista kuumista lähteistä kantaen mukanaan kattiloita. Geysirien ja kuumien lähteiden vesi voi olla yli 90-asteista, joten niiden välittömään läheisyyteen on kiellettyä mennä eikä veteen saa missään nimessä heittää mitään. Miehet olivat kuitenkin ajatelleet kokkaavansa luonnonhelmassa maittavan kanaruoan, mutta jäivät verekseltään kiinni.

Kun miehiltä kysyttiin, mitä he oikein olivat tekemässä, oli vastaus yksiselitteinen: ”Päivällistä.”. No, taisi mennä päivällissuunnitelmat uusiksi. Eric ja Dallas Roberts molemmat tuomittiin kahdeksi päiväksi vankeuteen ja maksamaan 540 dollaria sakkoja. Romriell selvisi vain sakoilla, mutta maksettavaa tuli 1250 dollaria. Päätös lähteä kansallispuistoon ruoanlaittohommiin oli ollut miesten mukaan kaikkien yhteinen päähänpisto.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat