Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Karhu hyökkäsi naisen takalistoon ulkohuussissa

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tutustutaan naisen kauhun hetkiin, kun karhu hyökkäsi peräpäähän kesken vessareissun.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tällä viikolla Alaskassa tapahtuneesta vessareissusta, jonka aikana karhu hyökkäsi kiinni naisen takapuoleen.

Lisäksi kerrotaan omituisesta olutpaastosta, kaksosiksi paljastuneista entisistä luokkakavereista ja henkirikoksesta, joka paljastui tekstarissa olleen emojin avulla.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Karhu hyökkäsi naisen takapuoleen ulkohuussissa

Yhdysvaltalainen Shannon Stevens oli viime viikonloppuna Erik-veljensä ja tämän tyttöystävän kanssa moottorikelkkailemassa Alaskan erämaassa. Helmikuun 13. päivänä he asettuivat yöksi Erikin metsämajalle ja siellä karhu hyökkäsi Shannonin pakaraan erikoisessa paikassa.

Iltamyöhäisellä Shannonin piti lähteä vessareissulle vajaan 50 metrin päässä majasta sijaitsevaan ulkohuussiin. ”Olin juuri istahtanut alas, kun joku puri minua takapuoleen”, kertoo nainen Associated Press -uutistoimiston haastattelussa. Hän hyppäsi nopeasti ylös kiljuen samalla kurkun täydeltä. Huuto säikäytti myös Erikin, joka juoksi veristä pakaraansa tutkineen siskonsa luo. Ensin he luulivat ehkä oravan tai minkin puraisseen Shannonia, mutta kun Erik meni otsalampun kanssa selvittämään hyökkääjän identiteettiä, oli totuus astetta pelottavampi.

Nostin kannen ja aukosta tuijotti karhu suoraan minua silmiin”, kertaa Erik yön tapahtumia. Sisarukset juoksivat oikopäätä majaan karhua pakoon. Shannonin verta vuotaneet haavat eivät olleet kovin vakavat, joten kolmikko päätti jäädä paikalleen yöksi ja hoitaa vammat ensiapulaukun sisällöllä.

Aamulla he tutkivat majan ympäristön ja havaitsivat karhun jälkiä joka puolella. Näytti siltä, että karhu oli kaivautunut sisään ulkohuussiin takana olleen luukun alapuolelta; mahdollisesti etsimään ravintoa. Sitten mehukas ihmisen takalisto oli tullut kuin tarjottimella eteen.

Alaskan ympäristöviraston biologin Carl Kochin mukaan huussissa piilotellut eläin oli lumeen jääneistä jäljistä päätellen mustakarhu, joka oli taas Shannonin pakaraan jääneistä jäljistä päätelleen todennäköisesti läiskäissyt naista teräväkyntisellä käpälällään. 

Advertisement

Hampaat tai kynnet – Shannon ei ole aikeissa lopettaa erämaassa käymistä. Mutta aikoo vastaisuudessa aina kurkistaa huussissa alas ennen istumista. 

Entiset luokkakaverit paljastuivat kaksosiksi

Mietippä omia yläasteaikaisia luokkakavereitasi. Mitä olisit mieltä, jos kymmenien vuosien päästä paljastuisi, että joku heistä on sisaruksesi. Ja kaiken lisäksi kävisi ilmi, että olisitte kaksoset. Siinä ei voi kuin toivoa, että teiniromanssi on kiertänyt kaukaa!

Näin kävi yhdysvaltalaiselle, 51-vuotiaalle Karen Warnerille, joka alkoi muutama vuosi sitten selvitellä omia sukujuuriaan, kun Indianan osavaltio avasi adoptioihin liittyvät arkistot. Kun biologisen äidin henkilöllisyys selvisi, tuli vastaan jotain täysin odottamatonta: Warnerilla oli kaksosveli. 

Hän etsi veljeään lukuisilta netin adoptiosivustoilta, mutta kukaan ei pystynyt auttamaan, sillä veljen nimi ei ollut tiedossa. Läpimurto tuli lopulta, kun Warner pääsi käsiksi paikallisiin äänestysarkistoihin, joista hän löysi kolme itsensä kanssa saman syntymäpäivän jakavaa miestä. Yksi nimistä erottui joukosta: Mike Jackman.

Advertisement

Warner ja Jackman olivat olleet koulussa samalla luokalla ja olivat aivan hiljattain löytäneet toisensa Facebookissa. Warner rohkaistui lähettämään Jackmanille viestin, jossa hän kertoi uskovansa heidän olevan kaksosia.

Kaksikko teki välittömästi DNA-testin, joka vahvisti sisaruuden. 

Tämä on täyttänyt elämässäni tyhjiön, jonka olemassaoloa en aiemmin ollut tajunnut”, kertoo Jackman WTHR-uutiskanavan haastattelussa. Kaksoset olivat usean vuoden ajan asuneet tietämättään vain viiden korttelin päässä toisistaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan: nyt Warner ja Jackman kirivät takaisin menetettyjä vuosia. He juttelevat päivittäin puhelimessa ja tapaavat useita kertoja viikossa. Yhteinen sävel on Warnerin mukaan löytynyt helposti: ”Olemme kuin kaksi marjaa!”

Henkirikos paljastui emojien takia

Tämän vuoden helmikuun 10. päivänä isänsä murhasta pidätetty yhdysvaltalainen Jeremy Farmer menee heittämällä hölmöimpien rikollisten listalle. (Toim. huom: Sellainen lista varmaan pitäisi tehdä!?) 

Kaikki alkoi marraskuussa 2019, kun Indianapolisissa asunut Fred Farmer (pidätetyn isä) lähti metsästämään. Päivä ei kuitenkaan ollut aivan tavallinen, sillä Fred lähti matkaan ilman koiriaan ja täysin tuntemattoman porukan kanssa. Myöhemmin samana päivänä tytär Christina sai isältään tekstiviestin, jossa tämä kertoi jäävänsä metsästysreissulle useammaksi päiväksi. Perhe ei huolestunut, sillä se ei ollut mitenkään epätavallista. Kaiken lisäksi Fred viestitteli tasaisin väliajoin, joten kukaan ei osannut epäillä mitään outoa, saati sitten henkirikosta.

Aikaa kuitenkin kului eikä Fred palannut kotiin. Christina ja muu perhe alkoi käydä isän lähettämiä tekstiviestejä uudelleen läpi, ja yhtäkkiä palikat loksahtivat paikalleen: Viestit eivät vaikuttaneetkaan Fredin lähettämiltä! Miehellä oli tapana sanella tekstiviestit, mikä tuotti yleensä pitkiä ja sekavia lauseita ilman välimerkkejä. Nämä metsästysretkeltä lähetetyt tekstarit olivat lyhyitä, pilkutettuja ja kaiken kukkuraksi niissä oli käytetty emojeja! Fred ei ollut ikinä käyttänyt edes tavallista hymynaamaa.

Advertisement

Joulukuussa 2019, yli kuukausi Fredin katoamisen jälkeen, perhe ilmoitti asiasta poliisille. Etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, mutta poliisi epäili miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi – juuri epäilyttävien tekstiviestien vuoksi. Puhelutiedoista selvisi, että Fredin kännykkä ei koskaan ollut ollut metsässä ja oli ollut päällä tammikuuhun 2020 asti. Pankkitiedoista taas selvisi se, että Fredin kortilla oli katoamisen jälkeen tehty ostoksia tuhansien dollareiden edestä.

Valvontakamerakuvista kävi ilmi, että 36-vuotias Jeremy Farmer oli käyttänyt isänsä pankkikorttia ostaakseen suuren roskapöntön, kloriittia, kumihanskoja ja muoviset suojavaatteet. Vyyhti alkoi purkautumaan ja poliisi keskitti tutkimukset juuri Jeremyyn, joka pidätettiin sen jälkeen, kun kaksi eri todistajaa kertoi miehen kehuskelleen ampuneensa isäänsä päähän ja piilottaneensa ruumiin pakastimeen. Ruumista ei ole vielä tätä juttua kirjoitettaessa löydetty.

Lue myös:
10 emojia, jotka ovat yllättäen kuumentaneet tunteita

Jenkkimiehen jokavuotinen olutpaasto alkoi jälleen

Cincinnatissa, Yhdysvalloissa, asuva Del Hall on jo muutaman vuoden ajan viettänyt erikoislaatuista paastoa ennen pääsiäistä. Varhaiskristilliseltä ajalta peräisin olevan tavan mukaan suuri paasto alkaa laskiaisesta ja päättyy pääsiäislauantaihin, ja sen aikana on jätetty liha ja muu rasvainen ruoka odottamaan pääsiäisen juhla-ateriaa.

No, Hall on lähestynyt paastoa aivan omalla tyylillään. Hän pidättäytyy kaikesta kiinteästä ruoasta 46 päivän ajaksi ja saa suurimman osan ravinnostaan oluesta. Lisäksi ruokavalioon kuuluu vettä, kahvia (mustana) ja yrttiteetä. Perjantaina, helmikuun 19. päivänä – kolme päivää paaston aloittamisen jälkeen – hänen painonsa oli pudonnut 2,6 kiloa.

Juon päivittäin kolmesta viiteen olutta, joten en tosiaankaan lipitä sitä koko ajan”, kertoo Hall median haastattelussa. Nestemäisen paaston hän on tehnyt jo kahtena edellisenäkin vuotena, ja kummallakin kerralla paino oli pudonnut reilut 20 kiloa, verenpaine oli laskenut ja kolesteroliarvot olivat parantuneet. Terveyshyödyt ovat siis olleet selvästi nähtävissä. Hall puolustaa dieettiä sillä, että ammoisina aikoina metsästäjä-keräilijät elivät ravinnonsaannin suhteen hyvin kausiluonteisesti: välillä ruokaa oli yltäkylläisesti ja välillä oli pakon sanelema paasto. Hänen mukaansa ihmisen keho on alunperin sopeutunut juuri sellaiseen vaihteluun.

Advertisement

Eikä se välttämättä ole aivan utopistinen ajatus, mutta ehkäpä tämä ei ole se kaikkein fiksuin tapa paastota. Ainakin oluen voisi jättää pois!?

Paastossa saattaa olla kyse myös hienoisesta markkinointitempusta, sillä Hall on panimoyrittäjä. Toisaalta hän on järjestänyt joukkorahoituskampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja pandemian vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille ravintolatyöntekijöille.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement

Oudot uutiset

Montako tulitikkua saat tungettua nenääsi? Tuore maailmanennätys on 68 kappaletta!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tänään erikoinen ennätys: Mies tunki sieraimiinsa 68 tulitikkua!

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen maailmanennätykseen: Mies tunki sieraimiinsa 68 tulitikkua ja lunasti paikkansa historiankirjoissa!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Maailmanennätys täysin uudessa kategoriassa


Kun ihmiset lähtevät rikkomaan erilaisia ennätyksiä, niin lähes taivas on rajana. Kaikkea, mitä voi kokeilla, on todellakin kokeiltu! Myös kaikkea sellaista, mitä ei ehkä kannattaisi kokeilla, on kokeiltu.

On siis varsin harvinaista, että joku pääsee Guinnessin ennätyskirjaan täysin uudessa kategoriassa. Näin kuitenkin kävi tanskalaiselle Peter von Tangen Buskoville.

Mies työnsi nenäänsä 68 tulitikkua ja sai ensimmäisenä nimiinsä Guinnessin maailmanennätyksen suurimmasta määrästä tulitikkuja sieraimissa! Ennätyssuorituksen voi katsoa yllä olevalta Guinness World Recordsin videolta, johon on kerätty tuoreita ennätyksiä laidasta laitaan.

Ennätys olisi tullut toki vähemmälläkin määrällä, sillä kukaan muu ei ollut kyseistä tempausta aiemmin tehnyt. Ainakaan niin, että siitä olisi tehty virallista laskentaa Guinness World Recordsille.

Ennätyskirjalla on kuitenkin korkeat vaatimukset suoritusten suhteen, joten Buskoville asetettiin ennalta määrä, joka hänen on ylitettävä, jotta suoritus hyväksyttäisiin. Tuo määrä oli 45 tulitikkua, mutta tämä 39-vuotias tanskalainen päätti panna rytinällä paremmaksi, koska tikkuja mahtui nenään helposti enemmän.

Ennätysjahtiin kera tulitikkujen

Buskov on kertonut Guinness World Recordsille, että oli jo lapsesta saakka lukenut vuosittain ilmestyvää ennätyskirjaa suurella hartaudella ja ihastellut toinen toistaan erikoisempia ja uskomattomampia ennätyksiä.

Jokin aika sitten hän oli ruvennut etsimään itselleen sopivaa ja jotain hauskaa ennätystä rikottavaksi. Vaihtoehtoja oli tietysti lukematon määrä, mutta valmiista ennätyksistä ei kuitenkaan löytynyt mitään sellaista, jonka rikkomisesta miehelle olisi tullut luottavainen olo. Niinpä hän päätti kokeilla jotain aivan uutta.

Liiketalouden alalla työskentelevä Buskov myöntää valinnan olleen täysin sattumanvarainen, sillä hänellä ei ollut koskaan edes lapsena ollut viehtymystä työntää esineitä sieraimiinsa.

Suoritus meni kuitenkin nappiin ja kokemus oli ainoastaan positiivinen. ”Se ei yllättäen sattunut yhtään.”, kertoo Buskov Guinness World Recordsin ennätyshaastattelussa. ”Minulla on melko isot sieraimet ja venyvä iho. Tämä varmasti auttoi asiaa.”.

Enempään kuin 68 tulitikkuun Buskov ei olisi pystynyt; sieraimet olivat aivan äärimmilleen sullotut. Oman ennätyksensä mahdollista rikkomista tulevaisuudessa mies ei kuitenkaan sulje pois, mutta aivan kylmiltään hän ei siihen voisi lähteä: ”Tulitikkujen määrän kasvattaminen vaatisi harjoittelua. Tai sitten vain odotan, että nenäni kasvaa ikääntymisen myötä.”.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Kiinalaiseksi vakoojaksi epäilty pulu vapautettiin 8 kuukauden vankeuden jälkeen

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerromme tänään pulusta, jota epäiltiin kiinalaiseksi vakoojaksi, minkä vuoksi se vietti kuukausia vankina Intiassa.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen vakoiluepäilyyn: Intian viranomaiset ovat vapauttaneet kiinalaiseksi vakoojaksi epäillyn pulun kuukausia kestäneestä vankeudesta.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Vakoilusta epäilty pulu vangitaan

Kuva: PETA India

Viime toukokuussa Intiassa vangittu kesykyyhky on vapautettu eläinoikeusjärjestö Petan puututtua asiaan. Pulun epäiltiin olevan kiinalainen vakooja, minkä vuoksi se oli vangittuna kahdeksan kuukauden ajan.

Peta on julkaissut aiheesta tiedotteen, joka avaa tapahtumien kulkua ja pulun päätymistä vangiksi.

Kesykyyhky otettiin kiinni Mumbain sataman alueella, kun sen siivissä havaittiin tekstiä, joka vaikutti kiinalta. Kiinankieliset sanat herättivät epäilyt vakoilusta ja lopulta satamassa patsastellut pulu joutui poliisin haaviin. Lisäksi pululla oli jalassaan kaksi rengasta, joissa oli kiinankielistä tekstiä ja tämän lisäksi toisen renkaan sisällä oli mikrosiru.

Mumbaissa viestejä kuljettaviin kyyhkyihin suhtaudutaan vakavasti. Vuonna 2016 viranomaiset vangitsivat linnun, joka kantoi mukaan viestiä, jossa uhkailtiin Intian pääministeriä Narendra Modia.

Tutkimus valmistuu ja vakoojan todellinen tausta selviää

Kuva: PETA India

Tuorein vakoilusta epäilty ei viettänyt vankeuskuukausia poliisin putkassa, vaan se oli siirretty tutkinnan ajaksi paikalliseen eläinsairaalaan. Sairaala oli lähes alusta saakka pyytänyt lupaa vapauttaa kyyhky sinne, minne se kuuluu – eli lentämään vapaana. Vasta Petan puuttuminen johti vangin vapautukseen.

Asiaa saattoi vauhdittaa myös se, että poliisi oli vihdoin saanut tutkimuksen valmiiksi. Vakoilusta ei sitten lopulta ollutkaan kyse, mikä tuli ilmi mikrosirun tutkimisen jälkeen.

Kyseinen kyyhky oli osallistunut Taiwanissa järjestettyyn viestikilpailuun ja erehtynyt reitistä. Todennäköisesti lintu ei kuitenkaan ollut lentänyt Taiwanista Intian länsirannikolle.

Oliko se väsynyt tai loukkaantunut, sitä ei kukaan tiedä, mutta Mumbain poliisin tutkija Ravindar Patil uskoo, että se oli lentänyt laivaan jossain lähellä kotiaan. Taiwanista tulevat rahtilaivat saapuvat juuri siihen Mumbain sataman osaan, josta pulu viime toukokuussa otettiin kiinni. Sitten se oli ehkä vain muina lintuina astunut ulos laivasta ja päätyi vakoilusta epäillyksi.

Kun mediat ovat tiedustelleet Patililta, että mitä jos kyyhkyn taiwanilaiset omistajat tulevat kansainvälistä julkisuutta saaneen tapauksen jälkeen kyselemään lintunsa perään, niin poliisilla on vastaus valmiina: ”Nyt se kuuluu tänne meille ja lentämään Intian taivailla.”. Pulu vapautettiin viime viikon tiistaina.

Vaikka tapaus kuulostaa ylireagoinnilta Intian viranomaisten osalta, niin eläimiä on kautta aikojen käytetty vakoilussa ja sotilastehtävissä. Eikä tämä ole mitään historian havinaa, vaan ihan nykypäivää. Vaikka arkinen pulu voi vaikuttaa erikoiselta valinnalta vakoojaksi, niin todellisuudessa ne soveltuvat tehtävään mitä parhaiten. Kyky lentää pitkiä matkoja ja palata kotiin on loistava ominaisuus viestinviejälle tai jopa pienen kameran kuljettajalle.

Kesykyyhkyjä käytettiin viestien viejinä sekä ensimmäisessä että toisessa maailmansodassa, ja hieman tuoreemmissa tapauksissa puluja on valjastettu muun muassa huumeiden salakuljetukseen.

Lue tästä: Pulut kantavat huumeita pienissä repuissa kanadalaisiin vankiloihin

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Nainen kasvatti yli 18-senttistä karvaansa vuosikausien ajan – Tällainen on maailman pisin käsikarva!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa aiheena on tänään tuore Guinnessin maailmaennätys: Maailman pisin käsikarva naisella.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen maailmanennätykseen: Yhdysvaltalaisnaisen yli 18 senttimetriä pitkä käsikarva on maailman pisin!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Maailman pisin käsikarva vaatii huolellista kasvatusta


Guinnessin maailmanennätys maailman pisimmästä käsikarvasta naisella on nyt yhdysvaltalaisen Macie Davis-Southerlandin hallussa. Mittaa hauiksesta kasvavalla karvalla on huimat 18,4 cm!

Davis-Southerland tuli tietoiseksi pitkästä käsikarvastaan lukioikäisenä vuonna 2012. Hän oli tuolloin huvittelemassa Disneylandissa kaverinsa perheen kanssa. Kaverin kohtelias isoveli huomautti epätavallisesta karvasta ja oli jo nyppäämässä sen irti.

Karvan omistaja ehti kuitenkin estää vetäisyn ja ilmoitti aikovansa kasvattaa pientä luonnonoikkuaan mahdollisen maailmanennätyksen veroisesti.

Davis-Southerland on karvastaan äärimmäisen ylpeä ja kertoo Guinness World Recordsille antamassaan ennätyshaastattelussa, että kaikki muut käsikarvat ovat aivan normaalin mittaisia. Hän on tarkasti seurannut myös niiden kasvua, mutta mikään ei ole kasvanut yli sentin mittaiseksi.

Ennätyskarva on siis aivan omassa luokassaan. Nainen myös kertoo, että karva on vuosien mittaan useampaan kertaan kasvanut 15-senttiseksi, mutta sitten aina katkennut tai tullut vahingossa nyppäistyä irti.

Davis-Southerlandin lähipiiri pitää pitkän käsikarvan kavattamista hauskana ja hämmästyttävänä, mutta kaikki eivät suhtaudu asiaan yhtä hyvin. Reaktioita on ollut monenlaisia, eikä hän ole ennen ennätyksen julkistamista pitänyt käsikarvastaan kovaa meteliä.

Negatiivinen palaute ei naista kuitenkaan kiinnosta, sillä onhan hän nyt maailmanennätyksen haltija – tämä on ollut vuosikausien ajan hänen haaveensa ja tavoitteensa.

Ennätys haltuun: Maailman pisin käsikarva naisella on 18,4 cm pitkä

Davis-Southerland kertoo lääkärin mitanneen karvan viime syksynä ja se oli jo silloin reippaat 14 cm pitkä, mikä olisi ollut riittävästi maailmanennätystä ajatellen. Davis-Southerland halusi kuitenkin ottaa ennätyksen haltuun vieläkin vaikuttavammalla mitalla, joten hän päätti kasvatella karvaansa vielä muutaman kuukauden verran.

Virallinen ennätysmittaus tehtiin joulukuussa 2023 ja kyllähän karva oli jälleen kasvanut huimaa vauhtia – mittaa oli 18,4 cm. Se toi Davis-Southerlandille ennätyksen: Maailman pisin käsikarva naisella.

Nykyinen ennätys ei kuitenkaan tittelin saaneelle Davis-Southerlandille riitä, sillä katseet on jo suunnattu kaikkein pisimmän käsikarvan ennätykseen – sekä miehet että naiset mukaan lukien. Tätä ennätystä pitää hallussaan yhdysvaltalainen David Reed, jonka käsikarva on ollut 21,7 cm pitkä.

Jos Davis-Southerland jatkaa karvan kasvattamista, eikä se vahingossa katkea, niin piankos tuokin ennätys on hänen nimissään.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Yllättävä kodinhengetär siivoaa pihavajan joka yö – pimeänäkökamera paljasti uutteran hiiren!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään erikoisesta kodinhengettärestä: Pimeänäkökamera paljasti, että hiiri siivosi pihavajan sotkuista joka yö.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen siivoojaa, joka järjesteli joka yö pihavajan kuntoon. Pimeänäkökamera paljasti ahkeran, mutta yllättävän kodinhengettären: Hiiri siivosi vajan sotkut aina päivän päätteeksi!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Siivousfriikki hiiri putsaa paikat


Walesilainen luontokuvaaja on Rodney Holbrook on todistanut eläinmaailman ihmeellisyyksiä harrastuksensa kautta, mutta nyt erikoinen luonto on tullut erikoisella tavalla aivan kotiovelle.

Holbrook on kertonut, että mysteeri sai alkunsa linnunruoasta, jota hän säilytti vajassa. Jyviä päätyi vanhojen kenkien sisään.

Tietenkin tällainen selittämätön tavaroiden siirtyminen paikasta toiseen herätti mielenkiinnon. Niinpä Holbrook asensi vajaansa pimeänäkökameran, joka paljasti syyllisen. Tai ehkä kyseistä otusta ei voi kutsua negatiivissävytteisesti syylliseksi, sillä sotkemisen sijaan hiiri siivosi vajaa.

Eläkkeellä oleva 75-vuotias Holbrook sanoo BBC:n haastattelussa, että järjestelyä on jatkunut nyt parin kuukauden ajan. Yleensä Welsh Tidy Mouse -lempinimen saanut hiiri siivoa yksin, mutta aina silloin tällöin sillä on mukanaan kaveri tai kaksi. Myös ne osallistuvat puuhaan.

Holbrookilla on vajan pöydällä pieni laatikko, johon hiiri kuljettaa ympäriinsä lojuvia esineitä. Kamera on kuvannut sen vievän laatikkoon muun muassa pyykkipoikia, muttereita, pultteja, nippusiteitä ja korkkeja.

Ihan pelkäksi siivousintoilijaksi hiirtä ei kuitenkaan voi kutsua, sillä Holbrookilla on vahva epäilys sen motiivista. Mies uskoo hiiren kuljettavan esineitä kätkeäkseen pähkinöitä. Mutta oli syy mikä tahansa, niin kaikki ovat onnellisia.

Hiiret ovat luontaisia himohamstraajia

En enää itse vaivaudu keräämään tavaroita kasaan, vaan jätän ne lojumaan ympäriinsä. Hiiret vievät ne kyllä yön aikana paikalleen.”, kertoo järjestelyyn hyvin tyytyväisesti ja huumorilla suhtautuva Holbrook. Holbrook on tehnyt myös kokeita testatakseen, että mitä kaikkea hiiret jaksavat kuljettaa.

Jos jättäisin vaimoni sinne, niin luulen, että hiiri siivoaisi hänetkin”. Tätä vaaraa ei kuitenkaan ole, sillä Linda-vaimo ei suostu enää menemään vajaan. Vaikka hiiren touhut ovat hänen mielestään hauskoja ja hellyttäviä, on päällimmäisenä tunteena hiiripelko.

Hiirten käyttäytymistä pitkään tutkinut Bristolin yliopiston biologi Megan Jackson on kertonut BBC:lle, että tämä on hiirille täysin normaalia käytöstä. ”Ne ovat luonnostaan hamstraajia. Hiiret varastoivat sekä ruokaa että pesämateriaalia pahan päivän varalle.”, selvittää Jackson.

Tämä selittää osittain Welsh Tidy Mousen puuhat, mutta ruuvit ja pyykkipojat eivät vaikuta mukavalta materiaalilta pesän rakentamiseen. Siksi hiiritutkija Jacksonkin on hieman ymmällään: ”Yleensä hiirten keräämät esineet ovat sellaisia, joista on kätevää rakentaa pesä tai sitten jotain, mikä pitää lämpöisenä.”.

Jackson on myös kiinnostunut siitä, miksi hiiri tekee saman joka yö: ”Se ei vaikuta pitävän pahana, että sen keräämät esineet levitellään päivittäin ympäriinsä, vaan palaa siivoamaan aina uudelleen. Ehkä se nauttii tavaroiden kuljettamisesta laatikkoon.”.

Tai sitten tämä kyseinen hiiri vain tykkää pitää vajan siistinä.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Kissa pelasti koiran kojoottien hampaista – hurja tilanne tallentui kodin valvontakameraan!

Julkaistu

Oudoimmat uutiset ovat tänään hyviä uutisia: Kissa pelasti koirakaverinsa ajamalla pois tämän kimppuun käyneet kojootit.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään Yhdysvaltojen Oklahomaan, jossa kojootit hyökkäsivät pienen lemmikkikoiran kimppuun.

Tilanne päättyi koiran kannalta onnekkaasti, sillä perheen kissa syöksyi apuun ja ajoi kojootit tiehensä. Perheen valvontakamera tallensi uskomattoman tapauksen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Kojootit hyökkäsivät koiran kimppuun


Edmondin kaupungissa asuva Lane Dyer on kertonut medioille pelottavasta, mutta onnellisesti päättyneestä tilanteesta, jonka jälkeen Oakley-koira on elämänsä velkaa Binx-kissalle. Dyer on myös antanut valvontakameran tallentaman videon kaikkien ihmeteltäväksi.

Dyer oli kyseisenä iltana päästänyt perheen pienen havannankoira Oakleyn ulos pissalle ja jäänyt itse sisälle kahden muun koiran kanssa. Oakley oli ollut ulkona vain pienen hetken, kun perhe kuuli pihalta outoa meteliä.

Kun Dyer avasi oven, pinkaisi Oakley pikavauhtia sisälle ja suoraan yläkertaan. ”Sillä oli valtava haava rinnassa ja se vuoti verta aivan valtoimenaan.”, muistelee mies järkyttävää näkyä Fox News Digitalin haastattelussa.

Dyerin vaimo kääri koiran pyyhkeeseen, painoi sen haavoja ja sitten pariskunta lähti kiidättämään pahoin loukkaantunutta lemmikkiään eläinlääkärille. ”Meillä ei ollut mitään käsitystä siitä, että mitä Oakleylle oli tapahtunut.” kertoo Dyer.

Matkalla eläinlääkäriin Dyer kelasi puhelimellaan valvontakameran tallentamaa videota saadakseen selville, miten Oakley oli saanut vammansa. Järkytys oli melkoinen, kun ruudulla näkyi raaka hyökkäys. Ensin kuusivuotiaan Oakleyn kimppuun hyppäsi yksi kojootti ja pian koiraa oli puremassa toinenkin peto.

Mutta hyökkäystä seurasi vieläkin suurempi yllätys, kun perheen kissa riensi väliin: ”Binx tiesi tasan tarkkaan, mitä oli tapahtumassa ja se pani se toimeksi – ilman minkäänlaista epäröintiä.”.

Rohkea Binx-kissa pelasti kaverinsa hengen

Binx-kissa sähisi ja rääkyi, mutta kun metelistä ei ollut apua, iski se pelottomasti kojoottien kimppuun. ”En olisi ikipäivänä uskonut, että kissa tekisi noin”, kertoo Dyer.

Binx ei edes alunperin ollut Dyerin perheen lemmikki, vaan kulkukissa, joka jo ihan pentuna rupesi silloin tällöin käymään talon pihamaalla.

Perhe alkoi ruokkia vierasta ja pian se ei enää lähtenytkään pidemmiksi ajoiksi pois. Binx-nimen saanut tulokas asettui asumaan pihamaalle, mutta sisäkissaa siitä ei koskaan ole tullut.

Dyer kertoo, että he ovat yrittäneet ottaa sitä sisälle, mutta kissaa ei kiinnosta elämä neljän seinän sisällä: ”Se tykkää olla ulkona säästä riippumatta ja se on varmasti joutunut monenlaisiin tilanteisiin, joissa se on joutunut puolustamaan itseään.”.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Eläinlääkärillä Oakleyn haavat putsattiin ja tikattiin, ja se sai jalkaansa lastan. Vammat olivat kuitenkin vakavat, ja aluksi eläinlääkäri epäilikin, että toinen etujalka jouduttaisiin amputoimaan. Nyt muutamia viikkoja tapahtuman jälkeen Oakley voi hyvin ja tulee toipumaan ennalleen – kaikki neljä jalkaakin ovat tallella.

Dyerin perheen mukaan Oakley ja Binx ovat aina tulleet erinomaisesti juttuun ja ovat alusta asti olleet hyviä kavereita. Ne ovat kuin toistensa vastakohtia; muutenkin kuin olemalla kissa ja koira. Binx on musta, Oakley valkoinen. Binx on peloton ja rohkea, Oakley hieman pelokas.

Binx on myös kilon verran painavampi ja rakastaa leikkiä perheen kahden muun koiran kanssa. Ne ovat suuria ja ovat pennusta saakka riepotelleet Binxiä suussaan ja leikit ovat välillä melko rajuja. Oakley pysyy sivummalla kolmikon touhuista. Ehkä Binx tiesi, että sen arka pieni ystävä tarvitsi kipeästi apua.

Kojootit eivät ole Edmondissa mikään harvinainen näky ja niiden ulvontaa kuuluu joskus iltaisin. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta tuossa naapurustossa, kun kojootti hyökkäsi lemmikin kimppuun.

Aiemmin kojootteihin hieman välinpitämättömästi suhtautuneet Dyerit tiedostavat nyt vaaran ja ovat alkaneet varoittelemaan muitakin lemmikinomistajia potentiaalisesta uhasta. Kaikilla ei kuitenkaan ole urheaa Binx-kissaa pelastamassa koirakaverinsa henkeä!

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Vuoden 2023 oudoimmat uutiset – menoa ja meininkiä laidasta laitaan!

Julkaistu

Nyt vuorossa ovat vuoden 2023 kaikkein oudoimmat uutiset. Meininki on taas ollut tänäkin vuonna melkoista!

Tämä vuosi lähenee loppuaan, joten Listafriikki pistää pakettiin vuoden 2023 oudoimmat uutiset. Mukana on muun muassa joogaavia norsuja, miesten sukuelimiä (tietenkin) ja mikroskooppinen merkkilaukku.

Jos haluat ottaa laajemman katsauksen vuoden 2023 omituisimpiin hetkiin, niin yläpalkin Oudot uutiset -kategoriasta pääset lukemaan kaikki mahdolliset oudoimmat uutiset. Nämä viisi ovat vain Listafriikin omia poimintoja – sellaisia, jotka ovat erityisesti ihastuttaneet, ihmetyttäneet, naurattaneet ja saanet meidät pyörittelemään silmiämme.

Maaliskuussa kerroimme äärimmäisen erikoisen riippuvuuden omaavasta miehestä, joka murtautui toistuvasti päiväkotiin, koska halusi pukeutua vaippoihin, esittää pikkuista tyttöä ja toivoi henkilökunnan olevan mukana leikissä.

Toukokuussa oudoimpien tarinoiden uutiskynnyksen ylitti erään hotellivieraan kauhunhetket, kun hän oli keskellä yötä herännyt siihen, kun hotellin työntekijä imi hänen varpaitaan.

Kesältä mieleemme jäi erään eläintarhan joogaavat norsut: tarhan jätit treenaavat pienestä pitäen ja päivittäin pysyäkseen kunnossa. Lisäksi uutisiin nousi mikroskooppisen pieni merkkilaukku, jonka myyntihinta kipusi yli 60 000 dollariin.

Päätetään vuoden 2023 oudoimpien uutisten yhteenveto puistattavaan kertomukseen siitä, miten todentuntuinen uni voi johtaa ikävään tilanteeseen. Unissaan voi oikein hyvin ampua itseään jalkaan – kirjaimellisesti!

Mies varasti päiväkodista vaippoja, halusi esittää pikkutyttöä ja haastoi henkilökuntaa mukaan leikkiin

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan miehestä, joka halusi niin kovasti pukeutua vaippoihin, että murtautui toistuvasti päiväkotiin.

Yhdysvaltalaismies otettiin kiinni, kun hän murtautui toistuvasti newyorkilaiseen päiväkotiin, pukeutui vaippoihin, joi äidinmaidonkorviketta ja pyysi henkilökuntaa leikkimään mukana. Poliisi kertoo, että 65-vuotias Daniel Seeler pidätettiin tämän juostessa ulos päiväkodista ja miestä tullaan syyttämään murrosta ja varkaudesta.

Ensimmäisen kerran Inspire! Learning and Childcare -päiväkoti sai vihiä Seeleristä tammikuun 30. päivänä. Tai ei edes vain vihiä, sillä mies oli jättänyt jälkeensä käsin kirjoitetun viestin ja 120 dollaria käteistä. Viestissä hän oli tiedustellut, onko keskuksessa aikuisten vaippoja ja olisiko henkilökunta kenties ”mukana leikissä”. Päiväkodin johtaja oli ottanut välittömästi yhteyttä poliisiin. Keskukseen myös tilattiin samantien valvontajärjestelmä.

Kun henkilökunta saapui seuraavana maanantaina töihin, oli selvää, että keskukseen oli jälleen murtauduttu viikonlopun aikana. Jälkeensä murtautuja oli jättänyt samanlaisen viestin kuin edellisellä kerralla ja jälleen käteistä – nyt 200 dollaria. Valvontakameroita ei kuitenkaan oltu vielä ehditty asentamaan, joten tihutyöläistä ei päästy tunnistamaan.

Parin viikon päästä valvontajärjestelmä oli paikoillaan ja eräänä helmikuisena lauantaiaamuna päiväkodin johtaja sai hälytyksen: joku oli jälleen murtautunut keskuksen tiloihin. Taas löytyi viesti sekä käteistä, ja johtaja huomasi, että joku oli penkonut lasten vaippakoria. Viestissä oli tällä kertaa listattuna alushousujen, kenkien, rintaliivien ja mekon koot ja kirjoittaja antoi ymmärtää, että hän haluaa tulla kutsutuksi nimellä ”Baby Danielle”. Hän siis halusi esittää pientä tyttöä.

Vasta seuraavana viikonloppuna mies tallentui valvontakameroiden kuviin, kun hän jälleen kerran murtautui päiväkotiin. Videolla näkyi, miten mies yhdisteli vauvojen vaippoja tehdäkseen niistä yhden isomman. Askartelun jälkeen mies meni vessaan, veti housunsa alas, puki ylleen itse kyhäämänsä vaipan ja nosti housut takaisin jalkaansa vaipan päälle. Sitten hän juoksi ulos rakennuksesta. Onneksi virkavalta oli tällä kertaa ehtinyt paikalle ja mies saatiin napattua nopeasti kiinni.

Päiväkodin johtajan mukaan jäljistä voitiin päätellä, että mies oli juonut keskuksessa ollessaan äidinmaidonkorviketta, käyttänyt lasten ruokalappua ja varastanut kolme vaippaa – niiden lisäksi, jotka hänellä oli päällään.

Poliisi on kertonut, että kiinniotettu Seeler on ollut yhteistyöhaluinen ja myöntänyt tekonsa täysin. Mies on sanonut kamppailevansa pahan riippuvuuden kanssa. Pidätyksen ja kuulustelujen jälkeen Seeler päästettiin vapaaksi odottamaan syytteitä ja oikeudenkäyntiä. Virkavalta oli vakuuttunut siitä, että Seeleristä ei kaikesta huolimatta oli minkäänlaista vaaraa päiväkodin lapsille tai henkilökunnalle.

Päiväkodin omistaja Tony D’Agostino on hivenen eri mieltä, mutta kunnioittaa poliisin päätöstä. Päiväkodin oviin on kuitenkin sittemmin asennettu entistä järeämmät lukot ja keskuksessa on tehty muutenkin turvallisuutta lisääviä toimenpiteitä. Ei nimittäin olisi mikään yllätys, jos Seeler ei pystyisi pysymään poissa!

Hotellivieras heräsi varpaiden imemiseen

Yhdysvaltain Nasvillessä sijaitsevassa Hilton Nashville Downtown -hotellissa yöpynyt Peter Brennan havahtui unestaan siihen, kun joku imi hänen varpaitaan. Tuo joku oli hotellin työntekijä David Neal. Esimiesasemassa toiminut Neal pidätettiin viime perjantaina.

Maaliskuun lopulla työmatkalla Nashvillessä ollut Brennan kertoi paikalliselle medialle, että järkytys oli melkoinen. ”Hyppäsin välittömästi ylös ja huusin”, muistelee Brennan hetkeä, jolloin hän herättyään tajusi, mitä tapahtui.

Mies sanoo alkaneensa vain kysellä tunkeilijalta, että kuka tämä on, miksi tämä on hänen huoneessaan ja mitä helvettiä tämä oikein touhuaa.

Näin, että hän oli pukeutunut hotellin työasuun ja hänellä oli rinnassaan nimikyltti”, sanoo Brennan ja jatkaa, että varpaiden imijä kyllä keskusteli hänen kanssaan, mutta ei antanut minkäänlaisia vastauksia hänen kysymyksiinsä.

Brennan kertoo ahdistelun aiheuttaneen uniongelmia ja hänellä on todettu siitä johtuva traumaperäinen stressihäiriö: ”En tunne oloani turvalliseksi edes omassa kodissani”.

Pahoinpitelystä ja törkeästä murrosta syytteeseen joutuva 52-vuotias Neal on myöntänyt tunkeutuneensa Brennanin huoneeseen, mutta on poliisikuulusteluissa väittänyt syyksi sen, että haistoi savua.

Viranomaiset ovat keskustelleet muiden hotellivieraiden ja henkilökunnan kanssa, mutta kukaan muu ei ollut haistanut palaneen käryä. Neal ei myöskään ollut ilmoittanut asiasta vartijoille.

Poliisin mukaan Neal oli kopioinut Brennan huoneen avaimen ja mennyt sisälle aamulla viiden aikaan. Sille Neal ei ole vielä osannut antaa syytä, miksi hän oli käynyt imeskelemään nukkuvan majoittujan varpaita.

Miehet olivat tavanneet aiemmin, sillä edellisenä iltana Neal oli käynyt Brennanin huoneessa korjaamassa televisiota. Ehkäpä hän oli silloin pistänyt merkille vieraan houkuttelevat jalkaterät!?

Eläintarhan jättimäiset joogit

Yhdysvaltojen Teksasissa sijaitsevassa Houstonin eläintarhassa majailevat aasiannorsut ovat aktiivista sakkia: ne joogaavat päivittäin pysyäkseen terveinä ja notkeina. Tietenkään tämä tavoitteen asettelu ei tule norsuilta itseltään; ne tuskin harrastavat joogaa oman kehonsa hyvinvointia miettien. Mutta eläintarhassa ollaan vahvasti sitä mieltä, että päivittäinen treeni auttaa pitämään nämä jättimäiset eläimet paremmassa kunnossa ja se on myös loistava tapa tehdä terveystarkastus.

Harjoittelu alkaa lähes välittömästi norsun syntymän jälkeen. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että pienokaiselta vaadittaisiin heti taitoa vaativia asentoja, mutta totuttaminen hoitajiin on eläintarhassa aloitettava mitä pikimmiten. ”Vaadimme niiltä heti alkuunsa, että ne oppivat nimensä. Kutsumme niitä nimeltä joka kerta, kun on käsittelyn aika. Näin ne tottuvat ihmisen kosketukseen”, kertoo päähoitaja Kristen Windle.

Treenisessiot kestävät puolesta minuutista viiteen minuuttiin yksilöstä riippuen. Vanhemmat norsut tekevät harjoituksia vähintään kahdesti päivässä, jotta niiden nivelet pysyvät liikkuvina. Harjoitukset ovat täysin vapaaehtoisia, sillä norsuja ei pakoteta suorittamaan liikkeitä. Keppiä ei siis ole luvassa, mutta porkkanaa kylläkin – tai erityisiä norsujen herkkuja kuten banaania tai leipäviipaleita. ”Jos joku ei halua osallistua, se voi koska tahansa lopettaa ja kävellä pois meidän luotamme; me ihmiset emme voi tehdä siinä kohtaa mitään.”, sanoo Windle. Mutta tällaisessa tapauksessa herkut jäävät saamatta.

Aloittelevien joogaajien kanssa hoitajat käyttävät pitkää tankoa, jonka toisessa päässä on tennispallo. Pallolla ne koskevat nuoria eläimiä eri kohtiin ruumista ja näin norsut oppivat vaikkapa nostamaan jalkaa. Kun liikkeet ovat hallussa, jätetään apuväline kokonaan pois. Norsuille riittää, että hoitajat antavat ohjeensa sanoin ja elein – ne oppivat nopeasti, mitä niitä pyydetään tekemään.

Lauman jokaisella norsulla on oma harjoitusohjelma. Lauman matriarkka, 54-vuotias Methai, kärsii niveltulehduksesta, joten sen harjoitteet ovat muita rauhallisempia. Lähes 40-vuotias Tess on kaikkein taitavin ja tekee temput kuin temput vaivatta, mutta sitä ei kuitenkaan aina huvita. Kaikkein innokkain on 5-vuotias Tilly, joka on Windlen mukaan aina valmis harjoituksiin: ”Se rakastaa hoitajien kanssa touhuamista ja sillä on aina energiaa treenaamiseen.”.

Tai sitten Tilly vain rakastaa herkkuja!

Koolla ei ole väliä: Mikroskooppinen ”Louis Vuitton” -käsilaukku myytiin huutokaupassa lähes 60 000 eurolla

Newyorkilainen taidekollektiivi MSCHF on valmistanut pientäkin pienemmän käsilaukun. Siis niin pienen, että sitä ei paljaalla silmällä tunnista käsilaukuksi. Ja nyt tuo ”laukku” on myyty huutokaupassa railakkaalla yli 63 000 dollarin hinnalla, mikä tämänhetkisellä kurssilla on noin 58 000 euroa. Mistä ihmeestä oikein on kyse?

MSCHF kertoo Instagramissa, että laukku on ”merisuolakidettä pienempi ja mahtuu neulansilmän läpi”. Laukku on läpimitaltaan noin 0,8 millimetriä, joten sen yksityiskohtaiseen tarkasteluun tarvitaan mikroskooppia.

Järjetön ”laukku” on kannanotto ja hienoinen näpäytys suuria muotitaloja kohtaan. MSCHF:n luova johtaja Kevin Wiesner sanoo, että tietyt tahot luovat tuotteita, jotka eivät ole enää millään tavalla käytännöllisiä, vaan ne ovat vain brändin esittelyä.

Perinteisellä käsilaukulla on tietty käyttötarkoitus eli pitää sisällään tavaroita, mutta jatkuva pienentäminen vie siitä toiminnallisuuden pois. Käsilaukku ei ole enää laukku, vaan ainoastaan merkki, jota kannetaan mukana. ”Luksustuotteissa käytännöllisyys on täysin sivuseikka, usein kokonaan poissa, ja Mikroskooppinen Käsilaukku vie tämän suuntauksen äärimmilleen”, kerrotaan tuotteen esittelyssä.

Laukku on nyt myyty Joopiter-verkkohuutokaupassa ja sen tarkka myyntihinta oli 63 750 dollaria. Ostajaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lue miniveskan taustasta enemmän täältä: Koolla ei ole väliä: Mikroskooppinen ”Louis Vuitton” -käsilaukku myytiin huutokaupassa lähes 60 000 eurolla

Mies ampui unissaan itseään jalkaan – näki unta, että joku murtautui hänen kotiinsa

Kuva: Pixabay

Muutama kuukausi sitten yhdysvaltalainen Mark Dicara koki käsittämättömän onnettomuuden, kun hän ampui unissaan itseään jalkaan. Tapaus on noussut esiin vasta nyt, sillä mies on pidätetty tämän viikon alussa. Kävi nimittäin ilmi, että hänellä ei ollut tarvittavia dokumentteja pitää hallussaan asetta, jolla itseään ampui.

Huhtikuun 10. päivän iltana Dicara oli nukkumassa Lake Barringtonin kaupungissa sijainneessa kodissaan ja näki unta. Uni ei kuitenkaan ollut mikään mukava, sillä Dicara uneksi jonkun murtautuvan kotiinsa. Nukkuessaan hän tarttui .357 Magnum -revolveriinsa ja ampui kohti tunkeilijaa.

Luonnollisesti hän havahtui siinä vaiheessa hereille, sillä tunsi hirvittävää kipua. Herättyään hän tajusi ampuneensa itseään jalkaan. Murto ja tunkeilija olivat olleet pelkkää unta. Ampumahaava omassa jalassa sen sijaan oli täyttä totta.

Virkavalta hälytettiin nopeasti paikalle ja poliisit antoivat loukkaantuneelle ensiapua ennen sairaalaan kuljettamista. Poliisiraportin mukaan Dicara oli menettänyt ”merkittävän määrän verta”. Jalasta läpi mennyt luoti oli päätynyt sängyn vuodevaatteisiin, joten kukaan muu ei onneksi ollut loukkaantunut.

Sairaalahoidosta Dicara pääsi kotiin, mutta tämän viikon maanantaina hänet otettiin poliisin haltuun. Tapauksen selvittelyssä oli käynyt ilmi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa aseenomistajan henkilöllisyystodistusta, joka muistuttaa hieman Suomen aseenkantolupaa. Illinoisin osavaltion lain mukaan sellainen on oltava, jos omistaa aseen.

Dicara oli menettänyt henkilöllisyyskorttinsa aiemmin, mutta syytä tähän poliisi ei ole kertonut julkisuuteen. Niinpä Dicara pidätettiin ja häntä tullaan syyttämään laittoman aseen hallussapidosta ja ampuma-aseen huolimattomasta käytöstä.

Dicaralle asetettiin 150 000 dollarin takuut ja hän on niitä vastaan päässyt vapaalle jalalle odottamaan kesäkuun 29. päivälle asetettua oikeudenkäyntiä.

Tällainen toikkarointi unissaan ei kuitenkaan ole mikään yksittäistapaus.

Lue lisää, jos uskallat: Mies leikkasi unissaan sukuelimensä irti, koska näki unta vuohen teurastamisesta.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Terapialaamat rauhoittavat matkustajien stressiä lentokentällä

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään Portlandin lentokentän pörröisistä stressinlievittäjistä: Sielä on matkustajien ilona pyörinyt joulunaikaan kaksi terapialaamaa.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään Yhdysvaltojen Portlandiin, jonka lentokentällä on joulun aikana pyörinyt hieman erikoisempia terapiaeläimiä. Matkustajien joulustressiä lievittämään on nimittäin tuotu laamoja.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Terapialaamat rauhoittavat matkustajien stressiä


Monet lentokentät ympäri maailmaa pyrkivät vuodesta toiseen tuomaan hyvää joulumieltä matkustajille. Joulumieli on reissaajilla usein kateissa, sillä kaikilla on kiire ja matkustaminen joulun aikana on tavallistakin stressaavampaa: Pääsenkö matkaan ajoissa? Kauanko joudun odottamaan? Lähteekö kone ollenkaan? Meneekö joulu pilalle?

Lentokentät yrittävätkin tehdä matkustajien olosta mahdollisimman mukavaa ripustamalla ympäriinsä valoja ja koristeita, sekä järjestämällä esimerkiksi erilaisia musiikkiesityksiä.

Kentillä kiertelevät terapiakoirat eivät ole mikään harvinainen näky, sillä eläinten tiedetään lievittävän stressiä ja ahdistusta. Lämmin halaus ja pörröisen turkin silittäminen karkottaa ainakin hetkellisesti tuskaa ja ahdistusta.

Mutta Yhdysvalloissa sijaitsevalla Portlandin kansainvälisellä lentokentällä eivät olekaan joulunpyhinä kiertäneet koirat vaan hieman erikoisemmat terapiaeläimet. Matkustajien iloksi kentällä ovat päivystäneet laamat.

Beni ja Prince levittävät juhlamieltä


Stressitasojen laskuun on tänä lomakautena valjastettu kaksi laamaa: Beni ja Prince. Ne ovat kotoisin Portlandissa sijaitsevalta tilalta, joka on erikoistunut kamelieläinten käyttöön terapiaeläiminä. Mountain Peaks Therapy Llamas & Alpacas -keskuksen eläimet kiertävät muun muassa kouluja ja vanhainkoteja, ja tietysti niihin pääsee tutustumaan ja halailemaan myös tilalla.

Keskuksen perustajan Lori Gregoryn mukaan kamelieläimet ovat loistavia terapiaeläimiä ja soveltuvat erinomaisesti myös emotionaalisiksi tukieläimiksi: ”Niiden karva on pehmeä ja tuuhea, ja ne ovat juuri sopivan mallisia halailuun – kädet saa mukavasti kaulan ympärille”.

Tänä vuonna laamakaksikko on ollut asianmukaisesti juhlatamineisiin sonnustautuneena ja erityisenä teemana on ollut porot. Gregory oli pukenut Benin ja Princen joulunpunaisiin asuihin ja niillä oli päässään poronsarvet.

Laamat ovat saaneet kentällä VIP-kohtelun ja faneja on riittänyt. Vaikka laamat ovat olleet kuin suuren maailman tähtiä, eivät ne silti ole saaneet luistaa turvatarkastuksesta. Gregory kuitenkin kertoo, että niin sanottua taputtelutarkastusta niille ei silti tehty. Vaikka tuskin Beni ja Prince olisivat sitäkään pahana pitäneet – olisivat varmaan vain nauttineet lisätaputteluista ja silityksistä.

Lentokentällä olijat ovat saaneet halailla laamoja, hieroa nenää niiden neniä vasten ja ottaa tietenkin paljon kuvia. Beni ja Prince ovat ottaneet kaiken huomion ilolla vastaan.

Ihan ”oikeisiinkin” töihin parivaljakko pääsi, kun ne kutsuttiin treffaamaan huolestunutta ja hermostunutta matkustajaa. Koneen lähtö oli viivästynyt merkittävästi pahan sumun takia ja matkustaja oli poissa tolaltaan. Mutta tilanne ja matkustaja rauhoittui, kun 15-vuotias Beni-laama tepsutteli paikalle. Nainen painoi kasvonsa silmin nähden helpottuneena Benin ruskeaan turkkiin ja huokasi: ”Voi hyvänen aika, tarvitsin niin kovasti terapialaamaa! Nyt olen taas onnellinen.”.

Mainettaan paremmat laamat

Terapiakeskusta pyörittävän Lori Gregoryn mukaan laamoilla on aivan turhaan hieman huono maine. Niitä pidetään paljon äkäisempinä kuin pienikokoisempia serkkujaan alpakoita. Mistä lie tuo väärinymmärrys tullut, sillä ainakin kaikki keskuksen lähes kymmenen laamaa ovat säyseitä ja ihmisrakkaita. Ne myös oppivat mielellään erilaisia temppuja.

Alunperin Etelä-Amerikasta kotoisin olevat laamat ovat helposti koulutettavia laumaeläimiä, jotka eivät normaalisti sylje ihmisten päälle, hypi kimppuun tai pure. Niillä ei itse asiassa edes ole muita hampaita kuin muutama etualahammas.

Toivottavasti joulumielen levittäminen Portlandin lentokentällä on tuonut laamoille suotuisampaa julkisuutta!

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Viettelevät roska-astiat: Malmön uudet roskikset puhuvat tuhmia, jotta ihmiset lopettaisivat roskaamisen

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan roska-astioista, jotka tuhmia puhumalla viettelevät ihmisiä roskaamisen lopettamiseen.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan Ruotsin Malmön uusista roska-astioista, jotka heittelevät seksuaalissävytteisiä lausahduksia. Niiden tarkoitus on vietellä ihmiset pitämään kaupungin kadut siisteinä.

Lisäksi menemme Norjaan, jossa huonekalujätti Ikea tarjoaa apua lasten nimien kanssa pähkäileville tuoreille vanhemmille. Inspiraatiota voi hakea yrityksen tuotteiden nimistä.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Norjan Ikealta yli 800 nimiehdotusta lapsille huonekalujen mukaan


Norjan Ikea haluaa omalta osaltaan auttaa tuoreita vanhempia, jotka pohtivat päänsä puhki, että minkä nimen antaa vastasyntyneelle pienokaiselle. Kuten varmasti monessa muussakin maassa, niin myös Norjassa on koronapandemian aikana ollut valloillaan vauvabuumi.

Alunperin Ruotsissa perustettu huonekalujätti on vuodesta 1948 lähtien antanut huonekaluilleen tuotenumeroiden sijaan nimet ja vuosikymmenten aikana nimiä on kertynyt aikamoinen määrä. Näistä Norjan Ikea on nyt valinnut nimiluetteloon yli 800 sopivaa ehdotusta, joita voi selailla samalla, kun surffailee sisustusta lastenhuoneeseen.

Monet Ikean tuotteet on nimetty ruotsalaisten kuntien, järvien tai muiden maantieteellisten paikkojen mukaan, mutta mukana on myös ihmisten nimiä. Yli 800 nimen listalla onkin ainoastaan ”sopivia” ehdotuksia, joten esimerkiksi ikisuosikit Malm, Kivik ja Kallax eivät ole mukana. Mutta kuka toisaalta estää nimeämästä lastaan lempihyllyn mukaan!?

Norjan Ikean tiedotteen mukaan monet jälleenmyyjät ovat pandemian aikana kärsineet pitkittyneistä toimitusajoista ja materiaalien loppumisesta, mutta ainakaan Norjassa ei ole ollut pulaa lapsista. Vuonna 2021 maassa syntyi 56 060 lasta, mikä on 3081 enemmän kuin vuonna 2020. Ikean mukaan tuo iloinen piikki on luonut haasteita vanhemmille, jotka haluavat löytää lapselleen uniikin nimen.

Norjan Ikean nettisivuilta löytyvässä listauksessa on nimien lisäksi kerrottu, koska kyseinen tuote on ensimmäisen kerran lanseerattu ja lisäksi nimen perässä on lyhyt kuvaus tuotteesta. Ajatuksena on, että kuvauksesta voi löytää yhtymäkohtia omaan pienokaiseen.

Esimerkiksi Marlen-säilytyskaluste nauttii myöhäisistä illoista ja rauhallisista aamuista, kun taas Gitte-tyyny sopeutuu kaikkiin haasteisiin.

Malmön uudet roska-asiat puhuvat tuhmia


Pysytään edelleen Pohjoismaissa, mutta siirrytään Ruotsin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Malmöhön. Malmö on tunnettu ympäristöystävällisistä ratkaisuista kaupunkisuunnittelussa ja uusimman innovaation tarkoitus on kannustaa ihmisiä laittamaan roskat niille tarkoitettuun paikkaan eli roskikseen. Se on yllättävän monelle täysin ylivoimainen tehtävä.

Malmön uudet roska-astiat puhuvat, mutta eivät mitä tahansa. Ne puhuvat tuhmia! Aina kun roska-astia ”saa” roskia, kuuluu sieltä nauhoitettu viesti sensuellilla naisäänellä. Lausahduksia on useita erilaisia, kuten ”oi, juuri noin, kyllä”, ”tule pian takaisin ja tee tuo uudelleen” tai ”mmm, hieman vasemmalle seuraavalla kerralla”.

Puhuvat roska-astiat eivät kuitenkaan ole Malmössä mikään uusi juttu, sillä jo vuonna 2017 teknologia oli käytössä kaupungin roskiksissa ja viestit vaihtelevat ajankohdan mukaan. Koronapandemian alkuaikoina astiat kiittivät roskia tuovia turvavälien säilyttämisestä, mutta nyt kaupunki on ottanut niin sanotusti kovat keinot käyttöön. ”Lausahdukset ovat osa kampanjaa, jonka tarkoitus saada ihmiset puhumaan kaikkein törkyisimmästä asiasta: roskaamisesta”, kertoo kaupungin katujen kunnossapidosta vastaavan osaston päällikkö Marie Persson.

Davidshallsbron-sillalla sijaitsevat roska-astiat ovat saaneet loistavan vastaanoton ja kaupungille on satanut positiivista palautetta. Toivottavasti ne myös tekevät tehtävänsä ja viettelevät tuhmia puhumalla ihmisiä pitämään Malmön kadut siisteinä.

Lue myös:

Continue Reading

Suosituimmat