Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Karhu hyökkäsi naisen takalistoon ulkohuussissa

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tutustutaan naisen kauhun hetkiin, kun karhu hyökkäsi peräpäähän kesken vessareissun.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tällä viikolla Alaskassa tapahtuneesta vessareissusta, jonka aikana karhu hyökkäsi kiinni naisen takapuoleen.

Lisäksi kerrotaan omituisesta olutpaastosta, kaksosiksi paljastuneista entisistä luokkakavereista ja henkirikoksesta, joka paljastui tekstarissa olleen emojin avulla.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Karhu hyökkäsi naisen takapuoleen ulkohuussissa

Yhdysvaltalainen Shannon Stevens oli viime viikonloppuna Erik-veljensä ja tämän tyttöystävän kanssa moottorikelkkailemassa Alaskan erämaassa. Helmikuun 13. päivänä he asettuivat yöksi Erikin metsämajalle ja siellä karhu hyökkäsi Shannonin pakaraan erikoisessa paikassa.

Iltamyöhäisellä Shannonin piti lähteä vessareissulle vajaan 50 metrin päässä majasta sijaitsevaan ulkohuussiin. ”Olin juuri istahtanut alas, kun joku puri minua takapuoleen”, kertoo nainen Associated Press -uutistoimiston haastattelussa. Hän hyppäsi nopeasti ylös kiljuen samalla kurkun täydeltä. Huuto säikäytti myös Erikin, joka juoksi veristä pakaraansa tutkineen siskonsa luo. Ensin he luulivat ehkä oravan tai minkin puraisseen Shannonia, mutta kun Erik meni otsalampun kanssa selvittämään hyökkääjän identiteettiä, oli totuus astetta pelottavampi.

Nostin kannen ja aukosta tuijotti karhu suoraan minua silmiin”, kertaa Erik yön tapahtumia. Sisarukset juoksivat oikopäätä majaan karhua pakoon. Shannonin verta vuotaneet haavat eivät olleet kovin vakavat, joten kolmikko päätti jäädä paikalleen yöksi ja hoitaa vammat ensiapulaukun sisällöllä.

Aamulla he tutkivat majan ympäristön ja havaitsivat karhun jälkiä joka puolella. Näytti siltä, että karhu oli kaivautunut sisään ulkohuussiin takana olleen luukun alapuolelta; mahdollisesti etsimään ravintoa. Sitten mehukas ihmisen takalisto oli tullut kuin tarjottimella eteen.

Alaskan ympäristöviraston biologin Carl Kochin mukaan huussissa piilotellut eläin oli lumeen jääneistä jäljistä päätellen mustakarhu, joka oli taas Shannonin pakaraan jääneistä jäljistä päätelleen todennäköisesti läiskäissyt naista teräväkyntisellä käpälällään. 

Advertisement

Hampaat tai kynnet – Shannon ei ole aikeissa lopettaa erämaassa käymistä. Mutta aikoo vastaisuudessa aina kurkistaa huussissa alas ennen istumista. 

Entiset luokkakaverit paljastuivat kaksosiksi

Mietippä omia yläasteaikaisia luokkakavereitasi. Mitä olisit mieltä, jos kymmenien vuosien päästä paljastuisi, että joku heistä on sisaruksesi. Ja kaiken lisäksi kävisi ilmi, että olisitte kaksoset. Siinä ei voi kuin toivoa, että teiniromanssi on kiertänyt kaukaa!

Näin kävi yhdysvaltalaiselle, 51-vuotiaalle Karen Warnerille, joka alkoi muutama vuosi sitten selvitellä omia sukujuuriaan, kun Indianan osavaltio avasi adoptioihin liittyvät arkistot. Kun biologisen äidin henkilöllisyys selvisi, tuli vastaan jotain täysin odottamatonta: Warnerilla oli kaksosveli. 

Hän etsi veljeään lukuisilta netin adoptiosivustoilta, mutta kukaan ei pystynyt auttamaan, sillä veljen nimi ei ollut tiedossa. Läpimurto tuli lopulta, kun Warner pääsi käsiksi paikallisiin äänestysarkistoihin, joista hän löysi kolme itsensä kanssa saman syntymäpäivän jakavaa miestä. Yksi nimistä erottui joukosta: Mike Jackman.

Advertisement

Warner ja Jackman olivat olleet koulussa samalla luokalla ja olivat aivan hiljattain löytäneet toisensa Facebookissa. Warner rohkaistui lähettämään Jackmanille viestin, jossa hän kertoi uskovansa heidän olevan kaksosia.

Kaksikko teki välittömästi DNA-testin, joka vahvisti sisaruuden. 

Tämä on täyttänyt elämässäni tyhjiön, jonka olemassaoloa en aiemmin ollut tajunnut”, kertoo Jackman WTHR-uutiskanavan haastattelussa. Kaksoset olivat usean vuoden ajan asuneet tietämättään vain viiden korttelin päässä toisistaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan: nyt Warner ja Jackman kirivät takaisin menetettyjä vuosia. He juttelevat päivittäin puhelimessa ja tapaavat useita kertoja viikossa. Yhteinen sävel on Warnerin mukaan löytynyt helposti: ”Olemme kuin kaksi marjaa!”

Henkirikos paljastui emojien takia

Tämän vuoden helmikuun 10. päivänä isänsä murhasta pidätetty yhdysvaltalainen Jeremy Farmer menee heittämällä hölmöimpien rikollisten listalle. (Toim. huom: Sellainen lista varmaan pitäisi tehdä!?) 

Kaikki alkoi marraskuussa 2019, kun Indianapolisissa asunut Fred Farmer (pidätetyn isä) lähti metsästämään. Päivä ei kuitenkaan ollut aivan tavallinen, sillä Fred lähti matkaan ilman koiriaan ja täysin tuntemattoman porukan kanssa. Myöhemmin samana päivänä tytär Christina sai isältään tekstiviestin, jossa tämä kertoi jäävänsä metsästysreissulle useammaksi päiväksi. Perhe ei huolestunut, sillä se ei ollut mitenkään epätavallista. Kaiken lisäksi Fred viestitteli tasaisin väliajoin, joten kukaan ei osannut epäillä mitään outoa, saati sitten henkirikosta.

Aikaa kuitenkin kului eikä Fred palannut kotiin. Christina ja muu perhe alkoi käydä isän lähettämiä tekstiviestejä uudelleen läpi, ja yhtäkkiä palikat loksahtivat paikalleen: Viestit eivät vaikuttaneetkaan Fredin lähettämiltä! Miehellä oli tapana sanella tekstiviestit, mikä tuotti yleensä pitkiä ja sekavia lauseita ilman välimerkkejä. Nämä metsästysretkeltä lähetetyt tekstarit olivat lyhyitä, pilkutettuja ja kaiken kukkuraksi niissä oli käytetty emojeja! Fred ei ollut ikinä käyttänyt edes tavallista hymynaamaa.

Advertisement

Joulukuussa 2019, yli kuukausi Fredin katoamisen jälkeen, perhe ilmoitti asiasta poliisille. Etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, mutta poliisi epäili miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi – juuri epäilyttävien tekstiviestien vuoksi. Puhelutiedoista selvisi, että Fredin kännykkä ei koskaan ollut ollut metsässä ja oli ollut päällä tammikuuhun 2020 asti. Pankkitiedoista taas selvisi se, että Fredin kortilla oli katoamisen jälkeen tehty ostoksia tuhansien dollareiden edestä.

Valvontakamerakuvista kävi ilmi, että 36-vuotias Jeremy Farmer oli käyttänyt isänsä pankkikorttia ostaakseen suuren roskapöntön, kloriittia, kumihanskoja ja muoviset suojavaatteet. Vyyhti alkoi purkautumaan ja poliisi keskitti tutkimukset juuri Jeremyyn, joka pidätettiin sen jälkeen, kun kaksi eri todistajaa kertoi miehen kehuskelleen ampuneensa isäänsä päähän ja piilottaneensa ruumiin pakastimeen. Ruumista ei ole vielä tätä juttua kirjoitettaessa löydetty.

Lue myös:
10 emojia, jotka ovat yllättäen kuumentaneet tunteita

Jenkkimiehen jokavuotinen olutpaasto alkoi jälleen

Cincinnatissa, Yhdysvalloissa, asuva Del Hall on jo muutaman vuoden ajan viettänyt erikoislaatuista paastoa ennen pääsiäistä. Varhaiskristilliseltä ajalta peräisin olevan tavan mukaan suuri paasto alkaa laskiaisesta ja päättyy pääsiäislauantaihin, ja sen aikana on jätetty liha ja muu rasvainen ruoka odottamaan pääsiäisen juhla-ateriaa.

No, Hall on lähestynyt paastoa aivan omalla tyylillään. Hän pidättäytyy kaikesta kiinteästä ruoasta 46 päivän ajaksi ja saa suurimman osan ravinnostaan oluesta. Lisäksi ruokavalioon kuuluu vettä, kahvia (mustana) ja yrttiteetä. Perjantaina, helmikuun 19. päivänä – kolme päivää paaston aloittamisen jälkeen – hänen painonsa oli pudonnut 2,6 kiloa.

Juon päivittäin kolmesta viiteen olutta, joten en tosiaankaan lipitä sitä koko ajan”, kertoo Hall median haastattelussa. Nestemäisen paaston hän on tehnyt jo kahtena edellisenäkin vuotena, ja kummallakin kerralla paino oli pudonnut reilut 20 kiloa, verenpaine oli laskenut ja kolesteroliarvot olivat parantuneet. Terveyshyödyt ovat siis olleet selvästi nähtävissä. Hall puolustaa dieettiä sillä, että ammoisina aikoina metsästäjä-keräilijät elivät ravinnonsaannin suhteen hyvin kausiluonteisesti: välillä ruokaa oli yltäkylläisesti ja välillä oli pakon sanelema paasto. Hänen mukaansa ihmisen keho on alunperin sopeutunut juuri sellaiseen vaihteluun.

Advertisement

Eikä se välttämättä ole aivan utopistinen ajatus, mutta ehkäpä tämä ei ole se kaikkein fiksuin tapa paastota. Ainakin oluen voisi jättää pois!?

Paastossa saattaa olla kyse myös hienoisesta markkinointitempusta, sillä Hall on panimoyrittäjä. Toisaalta hän on järjestänyt joukkorahoituskampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja pandemian vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille ravintolatyöntekijöille.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat