Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Ulkoministeriöstä eläköityvä kissa

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset tekee jälleen katsauksen tällä viikolla julkisuuteen tulleista kummallisista tapahtumista.

Listafriikin oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla Ison-Britannian ulkoministeriöstä eläkkeelle jäävän Palmerston-kissan sekä viekkaan saksalaisen kenkävarkaan.

Lisäksi palstatilaa saa ”epäsopiva” trolli-nukke ja häpykarvoiksi uuden oluensa nimennyt kanadalaispanimo.

Maanantaista lauantaihin Listafriikki julkaisee tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Äiti kauhistui nuken huohottavista ääntelyistä

Leluvalmistaja Hasbron trollinukke on herättänyt tällä viikolla kiivasta keskustelua Internetissä.

Eräs äiti oli tyrmistynyt tyttärensä syntymäpäivälahjaksi saamasta nukesta, joka päästi epäsopivia ääniä. Huolestunut Jamien Nelson Cornaby ei pitänyt ominaisuudesta, josta ei oltu nuken pakkauksessa mainittu mitään. Nelson Conrnaby julkaisi aiheesta videon, jolla hän esittelee nuken jalkovälissä olevaa nappia, jota painamalla lelu päästää kikattavia ääniä ja syviä huokauksia. Naisen mielestä nuken ääntely oli seksuaalissävytteistä huohotusta, ja täysin epäsopivaa, varsinkin kun ottaa huomioon painikkeen sijainnin.

Hasbro otti nuken pois jakelusta, kun nettiin tehty, nuken myynnistä poistamista vaatinut adressi oli kerännyt yli 360 000 allekirjoitusta. Hasbron tiedottajan Julie Duffyn mukaan nukke oli suunniteltu vain päästämään ääniä aina kun sen laittoi istumaan, mutta leluyhtiö kuitenkin ymmärsi vanhempien huolen, ja kaikille asiasta närkästyneille on annettu mahdollisuus nuken palauttamiseen. Kyseisen trollin tuotanto on sittemmin lopetettu.

Advertisement

Ulkoministeriön virallinen hiirestäjä jää eläkkeelle

Palmerston, Britannian ulkoministeriön virallinen hiirenmetsästäjä, jätti tällä viikolla virallisen eropyyntönsä.

Aikoinaan kadulle hylätty Palmerston adoptoitiin ulkoministeriöön vuonna 2016 ja se on tasaisin väliajoin poseerannut valokuvissa eri maiden diplomaattien kanssa. Nyt Palmerstonin oli kuitenkin tullut aika siirtyä rentoutumaan ja jättää viralliset tehtävät muiden hoidettavaksi.

Virallisessa erokirjeessään Palmerston ilmoitti poistuvansa parrasvaloista ja muuttavansa Ison-Britannian maaseudulle paremmille hiiriapajille. Palmerston kuitenkin lupasi vastakin toimia Yhdistyneen kuningaskunnan ja sen ulkoministeriön erikoislähettiläänä.

Viekas kenkävaras

Viekas saksalainen kettu jäi tällä viikolla verekseltään kiinni, kun se oli kantamassa tuoreinta ”saalistaan” kätköönsä.

Advertisement

Berliinissä asuva Christian Meyer oli pari viikkoa sitten harmikseen huomannut, että toinen hänen etuterassille jättämistään uusista ja arvokkaista lenkkitossuista oli kadonnut.

Meyer päätti alkaa selvittämään katoamista, ja pian hänelle valkeni, että kenkiä oli mystisesti kadonnut monelta muultakin. Eräänä päivänä kiertäessään naapurustoa hän näki ketun, jolla oli suussaan sininen sandaali. Meyer päätti seurata kettua metsään, josta paljastui eläimen huikea kenkäkätkö: yli 100 kappaletta erilaisia jalkineita.

Joukossa oli niin lenkkareita kuin sandaaleitakin, mutta epäilemättä suurin osa oli crocseja. Kenkien koolla tai värillä ei vaikuttanut olleen mitään väliä. Syytä croscsien yliedustukseen ei löydetty, mutta saattaa olla, että monet ihmiset vain yksinkertaisesti jättävät puutarhaläpsynsä ulos. Tai sitten kettu oli erityisen viehättynyt nimenomaan crocseihin.

Syytä varasteluun ei tiedetä, mutta ketun varastamat kengät ovat päätyneet takaisin omistajilleen. Meyerin lenkkitossu on kuitenkin edelleen kateissa.

Panimo nimesi oluensa häpykarvoiksi

Kanadalainen Hell’s Basement Brewery -panimo antoi uudelle oluelleen nimen huruhuru, jonka omistajat arvelivat tarkoittavan uudenseelannin alkuperäiskansan, maorien, kielellä höyhentä.

Uusiseelantilainen televisiopersoona ja maori, Te Hamua Nikora, avautui tällä viikolla sosiaalisessa mediassa oluen nimeämisestä ja kulttuurillisesta omimisesta. Hänen mukaansa huruhuru toki tarkoittaa höyhentä tai turkista, ja toisinaan päässä kasvavia hiuksia, mutta yleisimmin sanaa käytetään, kun puhutaan häpykarvoista.

Advertisement

Nikora kertoi ottaneensa yhteyttä albertalaiseen panimoon ja pyytäneensä yhtiötä muuttamaan oluen nimen. Hänen ja muiden maorien mukaan on väärin nimetä olut häpykarvoiksi, jos juoma ei ole niistä tehty.

Panimon perustajan Mike Patriquinin mukaan yhtiö aikoo vaihtaa oluen nimen, sillä heillä ei ollut ymmärrystä sanan varsinaisesta tarkoituksesta. Patriquin pyysi anteeksi, mutta lisäsi kuitenkin, että panimolla ei ole mitään häpykarvoja vastaan, mutta se haluaa kunnioittaa maorien kulttuuria valitsemalla oluelleen sopivamman nimen.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat