Viihde

Googlen suosituimmat 2021 – Näistä maailma puhui tänä vuonna!

Julkaistu

Mitkä ilmiöt ja ketkä ihmiset meitä puhuttivat tänä vuonna? Tässä vuoden 2021 googlatuimmat.

Mikä meitä on kiinnostanut ja puhuttanut vuonna 2021? Se selviää tietenkin Googlen, internetin suosituimman hakukoneen, tilastoista. Tässä tulevat Googlen kuumimmat aiheet, asiat ja henkilöt vuonna 2021!

Lista perustuu kokonaisuudessaan Googlen omiin tilastoihin (Google Trends), jotka se aina vuoden lopussa julkaisee niin maailmanlaajuisesti kuin yksittäisten maidenkin kohdalla.

Kyseessä eivät ole Googlen kaikkein haetuimmat, vaan sellaiset hakusanat, jotka ovat nousseet suhteellisesti eniten edelliseen vuoteen verrattuna. Esimerkiksi koronaa on varmasti haettu myös tänä vuonna ahkerasti, mutta hakujen määrä ei ole räjähdysmäisesti noussut pandemian ensimmäisestä vuodesta, joten siksi tuo pirulainen loistaa poissaolollaan Googlen trendaavimmissa hauissa.

Googlen kaikkein haetuimmat sanat eivät hirveästi vuodesta toiseen muutu, mutta maailman tapahtumat ovat luonnollisesti erilaisia. Tällä listalla, Googlen omien tilastojen perusteella, käydään läpi siis tämän vuoden kuumimpia puheenaiheita ja ilmiöitä.

Ovatko nämä henkilöt, uutiset ja asiat puhuttaneet sinua tämän kuluvan vuoden aikana?

Advertisement

Googlen trendaavimmat 2021 – Mikä meitä kiinnosti kaikkein eniten?

Eli lähdetään liikkeelle niistä kaikkein suosituimmista, eniten kasvaneista hauista.

  1. Australia vs India
  2. India vs England
  3. IPL
  4. NBA
  5. Euro 2021
  6. Copa América
  7. India vs New Zealand
  8. T20 World Cup
  9. Squid Game
  10. DMX

Nyt ehkä ymmärrät syyn siihen, että Listafriikki ei ryhtynyt tekemään omaa listaa tästä kärkikymmeniköstä. Puolet listasta olisi nimittäin ollut krikettiä. Jos vuonna 2020 lista täyttyi pitkälti koronavirukseen tavalla tai toisella liittyvistä hauista, niin tänä vuonna urheilu varasti maailman huomion.

Alunperin Englannista lähtöisin oleva kriketti on Suomessa jopa eksoottinen laji, mutta se on maailmanlaajuisesti hurjan suosittu. Ja kun otetaan huomioon, että se on 1,38 miljardin asukkaan Intiassa, maailman toiseksi väkirikkaimmassa maassa, ylivoimaisesti suosituin urheilulaji, eivät lukemattomat nettihaut yllätä.

Ykkös- ja kakkospaikalla eniten nousseina hakusanoina ovat Intian krikettimaajoukkueen testiottelut Australiaa ja Englantia vastaan. Uskomatonta on se, että kärkipaikalla olevan Australia vs India -haut tehtiin lähes yksinomaan tammikuun aikana, kun kaksi testiottelua pelattiin. Kuukaudessa hakuja on siis tullut aivan käsittämätön määrä!

Kolmospaikka meni myös kriketille. IPL, Indian Premier League, eli Intian valioliiga on kaikki lajit mukaan luettuna yksi maailman katsotuimmista urheilusarjoista.

Pohjois-Amerikassa pelattava NBA-koripallosarja nousi googlatuimmat-listalla neljänneksi ja sitä haettiin melko tasaisesti läpi vuoden.

Viidentenä ja kuudentena ovat Euro 2021 ja Copa América – jalkapallon mestaruuksista kamppailtiin tänä kesänä sekä Euroopassa että Etelä-Amerikassa.

Advertisement

Sijat 7. ja 8. menevät niin ikään kriketille. Intia ja Uusi-Seelanti pelasivat marras–joulukuussa kaksi testiottelua ja kolme lyhyempää ottelua, jotka nostivat India vs New Zealand -haun viime hetkellä kymmenen kärkeen. T20 World Cup, loka–marraskuussa pelatut kriketin T20-pelimuodon MM-kisat, herätti myös kiinnostusta, joskin testiottelut kiilaavat vielä edelle.

Googlatuimmat listan yhdeksäntenä on Netflixin hittisarja Squid Game ja kymmenentenä on huhtikuussa menehtynyt yhdysvaltalainen rap-artisti DMX.

Näiden kaikkein eniten suosiotaan tänä vuonna kasvattaneiden hakusanojen jälkeen paneudumme muutamaan kategoriaan, joista Google on myös tehnyt omat tilastonsa. Tulossa ovat vuoden 2021 puhuttaneimmat urheilijat, näyttelijät, ruoat, tv-sarjat, uutiset ja videopelit.

Puhuttaneimmat urheilijat vuonna 2021

Google seuraa tilastoinnillaan vuoden puhuttavimpia ilmiöitä ja hakusanojen suosiota verrattuna edelliseen vuoteen. Siksi esimerkiksi Cristiano Ronaldoa tai Lionel Messiä ei vuoden aikana käydyistä arvokisoista huolimatta trendaavimpien hakujen listalla näy: heitä on vuosien ajan googlattu paljon ja tasaisesti.

Tanskalainen jalkapalloilija Christian Eriksen ei ole varmastikaan maailman googlatuin urheilija, mutta tänä vuonna hänen nimensä oli kaikkien huulilla. Ja näppäimillä. Suomen ja Tanskan välisessä jalkapallon EM-kisojen ottelussa Eriksen lyyhistyi nurmelle, kun hänen sydämensä pysähtyi. Erikseniä elvytettiin kentällä ja onneksi hän toipui kohtauksesta varsin nopeasti.

Kakkospaikalle kiinnostavimpien urheilijoiden listalla nousi golfaaja Tiger Woods, joskaan ei urheilullisten suoritusten ansiosta. Hän nimittäin joutui vakavaan auto-onnettomuuteen helmikuun lopulla, mikä herätti tietysti kiinnostusta.

Advertisement

Yksi vuoden puhuttavimmista urheiluhetkistä koettiin Tokion olympialaisissa, kun suuri mestari ja ennakkosuosikki, yhdysvaltalainen telinevoimistelija Simone Biles vetäytyi kilpailuista. Hän jätti kisat kesken mielenterveydellisistä syistä, mikä aiheutti monenlaisia reaktioita ja kirvoitti kiivaita keskusteluita. Kilpailusuorituksiin liittyvistä pelkotiloista huolimatta Biles saavutti Tokiossa joukkuekilpailun hopean ja puomin pronssin ennen vetäytymistään.

Mainitaan tämän vuoden kiinnostavimmiksi nousseiden urheilijoiden joukosta vielä neljäntenä oleva Emma Raducanu. Hän nousi raketin lailla karsintojen kautta Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen mestariksi, ja yhtäkkiä kaikki halusivat tietää, kuka tämä historiaa tehnyt britti oikein on.

Nämä näyttelijät kiinnostivat vuonna 2021

Puhuttavimpien näyttelijöiden listalle ei juuri ammatillisilla avuilla päässyt. Trendaavimmat näyttelijät ovat listalla järjestään jonkin muun kuin erinomaisen roolisuorituksen ansiosta.

Menestyksekkään uran niin elokuvissa kuin televisiossakin tehnyt Alec Baldwin nousi ikävällä tavalla koko maailman mielenkiinnon kohteeksi lokakuussa, kun hän ampui vahingossa kuvaaja Halyna Hutchinsin kuoliaaksi rekvisiitta-aseella. Aseen ei pitänyt olla ladattu.

Rust-elokuvan kuvauksissa sattunut onnettomuus on edelleen tutkinnan alla ja syyttävä sormi on osoittanut useaan suuntaan. Vahinkolaukauksen ampunut Baldwin on kuitenkin ollut kohun keskiössä.

Toiseksi eniten kuohuntaa näyttelijöiden keskuudessa aiheutti Saturday Night Live -ohjelmasta tuttu koomikko Pete Davidson. Ja mielenkiinto 28-vuotiasta Davidsonia kohtaan räjähti käsiin tietenkin siitä syystä, että lokakuussa hänen ja yhden maailman seuratuimman naisen, Kim Kardashianin, välinen suhde paljastui.

Advertisement

Kymmenen kärkeen tänä vuonna puhuttaneiden näyttelijöiden joukossa nousi myös rajuissa raiskaus- ja kannibalismisyytöksissä ryvennyt Armie Hammer, sekä positiivisemmissa merkeissä sukupuolensa korjannut Elliot Page.

Torille! Google kertoo, mitä ravintoloissa syötiin ja kotona kokkailtiin

Jos haluaa pysyä kulinarististen trendien aallonharjalla, niin kannattaa pistää Googlen tämän vuoden kuumimmat ruoat omalle ruokalistalle.

Tänä vuonna haluttiin syödä meksikolaisia Birria tacoja eli pitkään haudutetulla lihapadalla täytettyjä tortilloja. Sosiaalisen median houkuttelevat kuvat ja videot saivat veden herahtamaan kielelle ja meksikolaiset ravintolat ovat saaneet vääntää Birria tacoja sydämensä kyllyydestä. Valmistus kestää marinointeineen ja haudutuksineen pari päivää, joten tämä trendi ei välttämättä iskenyt samalla tavalla kotikeittiöihin kuin kaksi seuraavaa.

Advertisement

Indonesialainen Nasi goreng eli paistettu riisi, valmistuu kotona käden käänteessä ja mieluiten niistä aineksista, joita jääkaapista ja ruokakomerosta kullakin hetkellä löytyy. Paistettua, maustettua riisiä on perinteisesti syöty aamupalaksi, mutta Instagramin ja TikTokin vallannut annos on löytänyt tiensä länsimaisiin päivällispöytiin.

Kolmannella sijalla on hieman yllättäen hakusanat feta pasta. Siis feta pasta! Kun asiaan tutustuu hieman tarkemmin, niin tässähän kuuluisi lähteä ihan torille tuulettamaan. Feta pasta -hauista on nimittäin kiittäminen suomalaista Jenni Häyristä ja hänen Liemessä-ruokablogiaan.

Häyrinen julkaisi uunifetapastan reseptin jo helmikuussa 2019 ja jo silloin siitä tuli someilmiö – lähinnä kuitenkin kansallisella tasolla. Hiljalleen se alkoi kerätä kiinnostusta muuallakin ja levisi Instagramin välityksellä maapallon joka kolkkaan. Tänä vuonna Häyrisen uunifetapasta löi läpi TikTokissa ja loppu onkin sitten viraalia historiaa.

Mitä sarjoja tuijotimme tänä vuonna?


Mitäs tänä vuonna katsottiin televisiosta? No Netflixiä tietenkin! Eikä siihen enää televisiota tarvita, joten terminologiaa on ehkä pian muutettava.

Sanomattakin lienee selvää, että Netflixin kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi noussut eteläkorealainen Squid Game oli vuoden suosituin ja kohutuin julkaisu. Squid Gamea on syytetty liian synkäksi ja väkivaltaiseksi, mutta katsojia on riittänyt.

Advertisement

Squid Gamen lisäksi tänä vuonna on puhuttanut niin ikään Netflixin sarja Bridgerton, joka kohahdutti kuumilla kohtauksillaan. Kolmannelle sijalle nousi Disney+ -palvelun supersankari-komediasarja WandaVision.

Kymmenen kärjessä olivat myös Cobra Kai, Loki, Sweet Tooth, Lupin, Ginny and Georgia, True Beauty ja BBB21. Kaikki sarjat olivat joko Disney+:n tai Netflixin tarjoamia – kahta viimeistä lukuun ottamatta.

True Beauty on eteläkorealaisella tvN-kanavalla esitettävä draamasarja. BBB21 taas on paljon polemiikkia aiheuttanut Brasilian Big Brother, jossa tänä vuonna nähtiin muun muassa rasismia, henkistä väkivaltaa, seksuaalista ahdistelua, homofobiaa ja vilpillistä kilpailua.

Vuoden kiinnostavimmat uutiset

Minkälaiset uutiset ovat kiinnostaneet ihmisiä tänä vuonna. Ykkösaiheena on tietenkin Afganistan, jossa äärijärjestö Taliban teki vallankaappauksen. Uutisista ovat jääneet mieleen kuvat kaaoksen vallassa olevasta lentokentästä, afganilaisten pelko tulevasta ja konfliktin kuolonuhrit.

Tänä vuonna uutisia on luettu ahkerasti myös niin sanotuista meemiosakkeista; AMC-elokuvateatteriketju ja GameStop-pelikauppaketju etunenässä kiinnostavimpien uutisten joukossa. Meemiosake tarkoittaa osaketta, jonka kurssi kokee voimakkaita vaihteluja, kun sosiaalisen median ja muiden netin yhteisöjen piensijoittajat rupeavat yhtäaikaisesti toimiin.

Lisäksi ihmisiä on kiinnostanut kryptovaluutat Dogecoin ja Ethereum.

Advertisement

Luetuimpien uutisten joukosta sentään löytyy COVID ja COVID Vaccine, joten korona on aivan syystä kiinnostanut edelleen. Luonnollisesti rokotteeseen liittyviä uutisia on myös haettu runsaasti.

Torille toistamiseen: Kuumimmat pelit

Vuoden haetuimpia ja suosituimpia pelejä ovat tietenkin ne, joita tänä vuonna on julkaistu. Googlen tilastoista on nähtävissä, että ainakin Battlefield, Call of Duty, FIFA, Madden NFL, Far Cry ja Resident Evil -pelisarjojen uusimmat osat ovat herättäneet mielenkiintoa.

Mutta mikään näistä ei ole noussut samanlaiseksi ilmiöksi kuin hakutuloksissa eniten nostetta ottanut PopCat. PopCat-peliä on saatettu googlata paljon myös siksi, että kovinkaan moni ei ainakaan vielä joitakin kuukausia sitten tiennyt mistä on kyse.

Popcat click oli muuten myös Suomen tilastoissa suosituin haku viihteen ja puheenaiheiden kategorioissa.

PopCat Click -nettipeli on puuduttavan yksinkertainen ja tylsä, mutta siinä sen hohto piileekin. Suositusta meemistä napattua kissakuvaa tulee klikata hiirellä ja siinä se. Omien klikkausten määrä näkyy ruudulla.

PopCatista tekee jännittävän se, että eri maat kilpailevat keskenään klikkausten määrässä. Sivusto kerää IP-osoitteen avulla tiedon siitä, missä kissaa klikkaillaan. Tässäkin kohtaa voisi jälleen tori kutsua, sillä pikkuinen Suomi on kirjoitushetkellä sijalla kahdeksan miltei kuudella miljardilla klikkauksella. Ruotsi on muuten juuri meidän perässämme, mutta miljardin klikkauksen verran jäljessä. Kärkipaikkaa pitää Hong Kong järisyttävällä 121 miljardilla klikillä.

Advertisement

Eli mitä opimme tältä Googlen trendaavimpien hakujen listalta? Ainakin sen, että kissaa klikkaamalla on kiinni maailman suosituimmassa ja haetuimmassa ilmiössä.

Lue myös:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat