Yleistieto

Tunnettujen käsimerkkien yllättävät alkuperät ja merkitykset sekä suomalaisten sananlaskujen aatelia

Julkaistu

Alkuvuoden 2022 luetuimpien listojen kärkipaikoilta löytyvät käsimerkit ja niiden alkuperät sekä hulvattomat suomalaiset sanonnat.

Listafriikki.com on viimeisen viikon aikana julkaissut alkuvuoden 2022 luetuimmat listat ja artikkelit. Vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen on mahtunut paljon kaikenlaista mielenkiintoista ja ennen kaikkea huippumielenkiintoisia listoja.

Myös listafriikkiläiset tarvitsevat pienen irtioton arjesta. Sen myötä olemme kuluneen viikon aikana julkaisseet kalenterivuoden 2022 ensimmäisen puoliskon luetuimmat listat ja artikkelit; olemmehan me jo heinäkuun puolella.

Tänään vuorossa ovat kaksi vuoden 2022 toistaiseksi luetuinta listaa. Kärkipaikoilta löytyvät tunnettujen käsimerkkien alkuperät ja merkitykset sekä suomalaiset sanonnat, joissa ei oikeastaan ole juurikaan järkeä.

10 käsimerkkiä – yllättävät alkuperät ja merkitykset

LUE LISTA TÄÄLTÄ!

Listalta löytyvät muun muassa kättely, sormien ristiminen, natsitervehdys, peukuttaminen ja tietysti keskisormen näyttäminen. Mistä nämä tunnetut käsimerkit ovat saaneet alkunsa ja mikä niiden merkitys on?

Advertisement

Arkipäiväisiä eleitä tulee harvoin mietittyä, mutta varsinkin reissatessa erilaisten käsimerkkien merkitys kannattaa selvittää, sillä jokin meille normaali kädenliike voi toisessa kulttuurissa olla syvästi loukkaava. Niin, ja varoitellaanhan ulkomaalaisia eräästä tietystä eleestä, jolla joutuu Suomessa takuulla tappeluun!

Suomalaiset sanonnat: Onko näissä mitään järkeä?

LUE LISTA TÄÄLTÄ!

Suomalaisten sanontojen aarrearkku on pohjaton: sieltä löytyy selittämättömiä helmiä, mutta lopulta myös hyvin loogisia sananparsia. Tämä järjettömistä ja hauskoista suomalaisista sananlaskuista koostuva lista on ollut jo pitkään Listafriikin luetuin; sille ei tunnu löytyvän päihittäjää.

Ja eihän tuo ole laisinkaan kumma! Käy lukemassa lista yllä olevasta linkistä ja ihastele suomen kielen erikoista rikkautta.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä listoista:

Advertisement
Advertisement

Suosituimmat