#vainsuomijutut

Ainutlaatuinen, erikoinen ja upea kotimaamme – Parhaat Suomi-listat!

Julkaistu

Tässä ovat Listafriikin omasta mielestä meidän parhaat Suomi-listat.

Nyt pyhitetään lista kauniille ja ainutlaatuiselle kotimaalle. Listafriikki niputtaa parhaat Suomi-listat, joita olemme puolentoista vuoden aikana tehneet.

Otetaan ennen listaan siirtymistä lyhyet terveiset:

Jos olette ihmetelleet listojen epämääräisiä julkaisuajankohtia ja valitettavia tyhjiä päiviä, joita nyt on muutaman viime viikon aikana tullut, niin ei syytä huoleen: Tämä on ollut vain väliaikainen ”notkahdus”. Listafriikin toimitus muuttaa maanantaina Saksaan ja kaiken muuttohässäkän keskellä eräs nimeltä mainitsematon henkilö (minä) mursi kylkiluunsa. Pakkaaminen ja kirjoittaminen eivät ole sujuneet ongelmitta, ja siksi tänäänkin tulee tällainen kokoelmalista vanhoista helmistä. Syvät pahoittelut epäsäännöllisyydestä kaikille lukijoille, mutta erityisesti niille, jotka käyvät sivuillamme päivittäin odottaen tuoretta listaa!

Nyt ollaan jo onneksi voiton puolella ja ensi viikolla palataan arkeen – meille henkilökohtaisesti uuteen arkeen, mutta Listafriikin osalta takaisin normaaliin päivärytmiin!

Sormet syyhyten listojen kirjoittamista odottaen, Jenni

Advertisement

Tässä tulee otos (omasta mielestämme) parhaista Suomi-listoista – mukana eivät ole kaikkein tuoreimmat suosikit, mutta ne löydät heti ylimpänä, kun avaat sivun yläosan valikosta #vainsuomijutut -kategorian.

Suomalaiset lastenlaulut: 10 kyseenalaista sanoitusta

Suositut suomalaiset lastenlaulut ovat kulkeneet sukupolvelta toiselle. Mutta onko niiden sanoituksia kukaan koskaan kunnolla pysähtynyt miettimään?

Osa kappaleista on sovinistia, osa äärimmäisen surullisia ja jotkut suoraan onnettomuuksilla ja kuolemalla pelottelevia. Jopa härskejä, jos laulaja niin haluaa ajatella. Näitä sitten ilolla lauleskellaan perheiden keskuudessa, päiväkodeissa ja kouluissa.

Tietysti lauluja voi hoilotella menemään sanoista sen suuremmin välittämättä, mutta jos lyriikoita pysähtyy miettimään, on osa niistä sanomaltaan vähintääkin kyseenalaisia.

Tässä siis kummalliset suomalaiset lastenlaulut. Ja muistakaa, huumorin käyttö on sallittua, jopa toivottavaa!

Suomalaiset lastenlaulut: 10 kyseenalaista sanoitusta

Advertisement

Top 10 parhaat suomalaiset keksinnöt kautta aikain

Mitkä ovat Top 10 suomalaiset keksinnöt, jotka menestyvät tai ovat menestyneet maailmalla? Tämän listan jälkeen pääset toteamaan, että kyllä Suomessakin osataan.

Vaikka liikaa meteliä näistä suomalaisista keksinnöistä ei pidetä, tällä meidän pienellä pohjoisen valtiolla on ollut merkittävä asema monellakin eri sektorilla maailmalla. Suomalaiset keksinnöt, jotka menestyvät maailmalla, eivät välttämättä ole aina niin mediaseksikkäitä, mutta usein siis sitäkin merkityksellisempiä.

Itse asiassa Suomessa on luotu paljon sellaisia asioita, jotka ovat osa ihmisten jokapäiväistä arkea: ihmiset ympäri maailman ovat pitkään kommunikoineet keskenään tekstiviestein, internet-selainten merkityksestä tuskin tarvitsee edes kertoa sen enempää ja päästäksemme ovesta sisään sekä huolehtiaksemme turvallisuudesta meidän on käytettävä pääsääntöisesti erilaisia lukkoja ja avaimia.

Heitettäköön tähän vielä lisäyksenä se, etteivät muun muassa Nokia ja Angry Birds ole varsinaisia keksintöjä, jos joku ihmettelee, miksi ne loistavat poissaolollaan tällä listalla.

Top 10 parhaat suomalaiset keksinnöt kautta aikojen

Top 10 vanhimmat suomalaiset tuotemerkit, jotka löydät edelleen kaupoista!

Kuva: Marko Ollonqvist

Mitkä ovat vanhimmat suomalaiset tuotemerkit, jotka löydät edelleen kaupoista? Listafriikki sukelsi Patentti- ja rekisterihallituksen sivuille ja otti selvää.

Kun kävelet kauppaan, hyllyt notkuvat kerta toisensa jälkeen uusia erilaisia tuotteita. Kylttejä uutuuksista näkyy joka paikassa ja ulottuupa se informaatio kotiinkin saakka mainoslehtien muodossa, ellet sitten ole liimannut oveesi tai postilaatikkoosi ”ei mainoksia” -lappua.

Advertisement

Sieltä kauppojen hyllyiltä löytyy kuitenkin myös melkoisia aarteita, oli sitten kyse perinteisestä ruokakaupasta, apteekista tai jonkinlaisesta erikoismyymälästä. Listafriikki listaa nämä aarteet eli Top 10 vanhimmat suomalaiset tuotemerkit, jotka ovat jokaisen tavallisen tallaajan ulottuvilla yhä tänä päivänä.

Top 10 vanhimmat suomalaiset tuotemerkit, jotka löydät edelleen kaupoista!

10 asiaa, joista tiedät olevasi suomalainen

Tämä lista julkaistiin itsenäisyyspäivänä, mutta on tietysti aiheellinen vuoden jokaisena päivänä.

Jos joskus mietityttää, että oletko oikeasti suomalainen, niin voit tarkistaa tältä listalta moniko kohta pitää kohdallasi paikkansa.

Tämä lista on tehty kaikella rakkaudella sekä aimoannoksella itseironiaa ja pilkettä silmäkulmassa! Mitään ei tarvitse hävetä ja kaikesta saa ja pitää olla ylpeitä – sillä tällaisia me suomalaiset olemme.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Mistä tiedät olevasi suomalainen?

Advertisement

Suomalaiset sanonnat: Onko näissä mitään järkeä?

Mietitkö ikinä äidinkielemme rikkautta? Voin panna pääni pantiksi, että suomalaiset sanonnat ovat aivan omaa luokkaansa, kun puhutaan hulluista sananlaskuista.

Mistä kaikki toinen toistaan kummallisemmat suomalaiset sanonnat sitten ovat saaneet alkunsa? Monen kohdalla joudumme vain arvailemaan, mutta onneksi useimmille löytyy jonkinlainen selitys. Aika moni voi aiheuttaa naurunpyrskähdyksiä, joten toivottavasti nämä suomen kielen helmet tuovat iloa päivääsi! Kuvittele selittäväsi nämä jollekin ulkomaalaiselle.

Suomalaiset sanonnat: Onko näissä mitään järkeä?

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentissä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme, ovatko Suomi-listat sinun suosikkejasi. Ainakin tilastojen perusteella ne ovat siellä Listafriikin suosituimpien joukossa!

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat