Viihde

Listafriikin vuoden 2022 luetuimmat listat – kidutusta, muumeja, alkoholia ja käsimerkkejä!

Julkaistu

Vuoden vaihtuessa on perinteiseen tapaan aika listata lukijoiden suosikit. Tässä ovat Listafriikin vuoden 2022 luetuimmat listat.

Se olisi tämä vuosi pulkassa, joten niinpä jo perinteiseen tapaan Listafriikki julkaisee teidän lukijoiden suosikit eli tässä tulevat vuoden 2022 luetuimmat listat.

Listafriikin historian kolmas vuosi päättymässä ja ainakin toimituksessa odotellaan ja suunnitellaan jo innolla tulevaa.

Ennen kuin pistetään ranttaliksi uudenvuoden kunniaksi, niin haluamme esittää nöyrimmän kiitoksen kaikille teille lukijoille. Vaikka listojen tekeminen onkin mielettömän kiinnostavaa ja hauskaa puuhaa, olisi aika tylsää, jos niitä ei kukaan lukisi. Kiitos myös kaikille viestejä lähettäneille! Teidän lukijoiden antamat palautteet lämmittävät aina kovasti mieltä.

Toivottavasti jatkat Listafriikin parissa myös ensi vuonna! Hyvää uutta vuotta kaikille!

10. Top 10 maailman vaarallisimmat maat murhien määrässä mitattuna

Maailman vaarallisimpien maiden listauksessa mennään vahvasti Keski-Amerikkaan ja Karibialle. Mukana ei ole sota-alueita tai luonnonkatastrofeja, vaan lista on kasattu vertailemalla murhien määrää 100 000 asukasta kohden.

Advertisement

Jos mietitään, että Suomessa murhataan vuosittain hieman reilu yksi ihminen 100 000 asukasta kohden, niin El Salvadorissa, joka on listan piikkipaikalla, kyseinen luku on 82,84. Todennäköisyys tulla murhatuksi on siis yksi 1200:sta – ei kuulosta kovin hyvältä!

Lue lista tästä: Top 10 maailman vaarallisimmat maat murhien määrässä mitattuna

9. Miksi kahvi aiheuttaa välittömän kahvihädän?

Tämä lista on viihdettä sieltä parhaimmasta päästä! Toki mukana on ihan tutkittua ja tieteellistä faktaa aiheesta, joka on ilmiönä tuttu varmasti lähes kaikille kahvinjuojille. Eli miksi kahvi laittaa suolen toimimaan niin nopeasti ja vastustamattomasti?

Reaktiota on selitetty erilaisilla aineilla, joita kahvi sisältää, mutta mitään yksittäistä ja tyhjentävää vastausta ei ole olemassa. Se on monen asian summa. Mutta koska lista on yksi vuoden luetuimmista, niin selvästi ”ongelma” on varsin yleinen ja aiheuttaa paljon pohdintaa.

Lue tästä: Miksi kahvi aiheuttaa välittömän kahvihädän?

8. Top 10 maailman suosituimmat drinkit – löytyykö oma vakkarisi listalta?

Vuoden 2022 luetuimpien joukossa tämä maailmanlaajuisesti suosituimmista drinkeistä kertova lista on tuorein. Lokakuun lopulla julkaistu lista ampaisi välittömästi luetuimpien joukkoon ja sille löytyy lukijoita tasaisesti päivittäin.

Löytyykö sinun uudenvuoden tarjoiluistasi Manhattan, Margarita tai Negroni? Jos näin on, niin nautiskelet juuri niitä samoja drinkkejä, kuin kaikki muutkin maailmassa.

Advertisement

Lue lista tästä: Top 10 maailman suosituimmat drinkit – löytyykö oma vakkarisi listalta?

7. Top 10 historian pahimmat kidutusmenetelmät piinapenkistä Juudaksen tuoliin

Helmikuussa 2021 julkaistu lista oli kaikessa karmeudessaan yksi kirjoittajan omista suosikeista, joten luotto on ollut kova myös teihin lukijoihin – eikä muuten ole tarvinnut pettyä! Selvästi meillä kaikilla on samoja (kummallisia) kiinnostuksen kohteita!

Listalla selviää se, mikä on aito ja alkuperäinen piinapenkki, ja mistä Game of Thrones -sarjan sekä 2 Fast 2 Furious -elokuvan tekijät olivat saaneet idean julmaan rottakidutukseen.

Lue lista tästä: Top 10 historian pahimmat kidutusmenetelmät piinapenkistä Juudaksen tuoliin

6. Mandela-efekti: 10 esimerkkiä ihmisten vääristä yhteisistä muistikuvista

Vuoden 2022 luetuimmat -lista ei olisi mitään ilman Mandela-efektiä. Tämä lista on julkaistu helmikuussa 2020, joten se on peräisin aivan Listafriikin alkuajoilta. Tässä täytyy kuitenkin tarkentaa, että nyt tehdään listaa nimenomaan kuluneen vuoden luetuimmista, joten vuosien 2020 ja 2021 tilastot eivät ole mukana tässä.

Mandela-efekti kiinnostaa siis koko ajan tasaisesti ja sitä luetaan joka päivä. Ja paljon. Hämmästyttävä ilmiöhän tämä kerta kaikkiaan on; miten voi olla, että suuri joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä muistaa saman asian väärin!?

Opetettiinko sinulle koulussa, että Yhdysvalloissa on 52 osavaltiota? Oletko satavarma, että Darth Vader sanoo Star Wars -elokuvasarjan tunnetuimmassa repliikissä ”Luke, I’m your father”?

Advertisement

Väärin meni!

Lue lista tästä: Mandela-efekti: 10 esimerkkiä ihmisten vääristä yhteisistä muistikuvista

5. 10 maailman vahvinta alkoholijuomaa – pelkkä ajatuskin korventaa sisuskalut!

Nyt listataan maailman vahvimmat alkoholit vodkista rommeihin ja viskeihin.

Tämä oli erään lukijan toivelista, joka nousi julkaisunsa jälkeen monen muunkin suosikiksi. Eikä kyllä yllättänyt yhtään! Tammikuussa 2022 julkaistu lista on kerännyt lukijoita tasaisesti läpi vuoden ja meno on kiihtynyt näihin päiviin saakka.

Mikään ultimaattinen top 10 lista tämä ei ollut, sillä halusimme ottaa mukaan monia erityyppisiä alkoholeja. Mutta vahvoja ovat tietysti kaikki. Kerrotaan vertailun vuoksi, että Suomen alkoholilain mukaan yli 80 tilavuusprosenttia etanolia sisältäviä valmisteita ei katsota alkoholijuomiksi. Tällä listalla mennään kuitenkin reippaasti tuosta yli!

Lue lista tästä: 10 maailman vahvinta alkoholijuomaa – pelkkä ajatuskin korventaa sisuskalut!

Advertisement

4. Pikku Myy on Nuuskamuikkusen isosisko – 5 hämmentävää faktaa muumeista

Muumit ovat lähellä kaikkien suomalaisten sydämiä, mutta näistä Tove Janssonin luomista satuhahmoista voi aina oppia jotain uutta. Tiesitkö, että Mörkö on naispuolinen hahmo? Tai että monet hahmot perustuvat ihan oikeisiin ihmisiin?

Lokakuussa 2022 julkaistu Muumi-lista ihastutti ja hämmästytti, joten se nousi ryminällä vuoden luetuimpien listojen kärkijoukkoon.

Lue lista tästä: Pikku Myy on Nuuskamuikkusen isosisko – 5 hämmentävää faktaa muumeista

3. Top 10 pahimmat huvipuisto-onnettomuudet

Mennäänkö tässä samaan kategoriaan kidutusmenetelmien kanssa? Ei kai sentään, mutta jostain syystä ihmismieli on sellainen, että kaikki kamala ja pelottava kiinnostaa! Ainakin tämä elokuussa 2022 julkaistu lista pahimmista huvipuisto-onnettomuuksista on kerännyt valtavasti lukijoita.

Toivottavasti se ei kuitenkaan muuttanut kenenkään kesäsuunnitelmia ja estänyt vauhdikkaita hurvittelupäiviä huvipuistoissa! Nyt talven pimeydessä listaa on mukavan turvallista lukea, sillä ehkäpä nämä kamalat tapaukset ehtivät unohtua ensi kesään mennessä.

Lue lista tästä: Top 10 pahimmat huvipuisto-onnettomuudet

Advertisement

2. Suomalaiset sanonnat: Onko näissä mitään järkeä?

Samalla tavalla kuin aiemmin mainittu Mandela-efekti, niin myös suomalaiset sanonnat listattiin aivan Listafriikin alkutaipaleella. Helmikuussa 2020 julkaistu artikkeli käsittämättömistä sanonnoista on pitänyt tiukasti paikkansa luetuimpien kärkijoukoissa. Se on itse asiassa suvereeni ykkönen kaikkien aikojen luetuimpana, mutta vuoden 2022 tilastoissa suomalaiset sanonnat on jäänyt käsimerkkien jalkoihin.

Suomalaisten sanontojen aarrearkku on pohjaton: sieltä löytyy selittämättömiä helmiä, mutta lopulta myös hyvin loogisia sananparsia.

Lue lista tästä: Suomalaiset sanonnat: Onko näissä mitään järkeä?

1. 10 käsimerkkiä – yllättävät alkuperät ja merkitykset

Kesäkuussa 2020 julkaistu lista käsimerkeistä on tehnyt tasaista nousua luetuimpien joukossa. Tänä vuonna se kiilasi suomalaisten sanontojen edelle – niukasti, mutta edelle kuitenkin.

Mukana ovat muun muassa peukuttaminen, natsitervehdys ja käsimerkkien klassikko – keskari. Yllätyksekseni olin ottanut listalle myös kättelemisen, joka ei nyt varsinaisesti ole käsimerkki, mutta liippaa kai tarpeeksi läheltä – en muista, mitä tuolloin on tullut mietittyä.

Loppukevennyskin tällä käsimerkeistä kertovalla listalla on: Ulkomaalaiset sivustot nimittäin varoittelevat eräästä eleestä, jota ei missään nimessä kannata tehdä Suomessa, ellei halua joutua tappeluun.

Lue lista tästä: 10 käsimerkkiä – yllättävät alkuperät ja merkitykset

Advertisement

Onko joku näistä kymmenestä ollut tänä vuonna myös sinun suosikkisi? Vai mikä on ollut lempparilistasi? Kerro meille kommenttikentässä ⬇️⬇️

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat