Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Miten kuulia päätyy virtsarakkoon?

Julkaistu

Tällä viikolla oudoimmat uutiset esittelee tyhmänrohkeita ja uteliaita poikia ja huvipuistossa ilakoivia pehmoleluja.

Listafriikin oudoimmat uutiset käsittelee tällä viikolla turhan uteliaita ja kokeilunhaluisia poikia sekä vuoristoradassa huvittelevia pehmoleluja.

Uutisaiheina myös epäonnistunut maastoutuminen ja vakava, joskin myös hieman huvittava, syytös kahden ydinasevaltion välillä. On se silti vähän huvittavaa.

Ympäri maailman uutiset ovat tällä viikolla (jälleen kerran) olleet lähinnä huonoja ja masentavia, mutta onneksi Listafriikki piristää viikon lopuksi ja kertoo ne uutisaiheet, jotka eivät muihin medioihin mahtuneet. 

Maanantaista lauantaihin Listafriikki julkaisee tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

Advertisement

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt siis viikon oudoimmat uutiset!

Pojat joutuivat sairaalaan, koska halusivat muuttua Hämähäkkimiehiksi

Onneksi suurin osa ihmisistä kykenee erottamaan sadut ja elokuvat todellisuudesta, mutta joillekin, varsinkin lapsille, se voi olla hankalaa. Näin juuri kävi kolmelle epäonniselle 8-12-vuotiaalle pojalle Boliviassa.

Pojat olivat härnänneet maailman vaarallisimpiin hämähäkkeihin kuuluvaa mustaaleskeä saadakseen sen puremaan. Kummalliseen toivomukseen oli syynä se, että pojat uskoivat saavansa pureman seurauksena Hämähäkkimiehen voimat.

He olivat väsymättä tökkineet hämähäkkiä tikulla, minkä seurauksena uhatuksi itsensä tuntenut mustaleski oli purrut jokaista. Kuten arvata saattaa, pojat eivät saaneet supervoimia vaan jonkun ajan päästä heidän äitinsä löysi tyhmänrohkeat, maassa makaavat nuorukaiset itkemässä tuskissaan.

Paikalliselta terveysasemalta pojat siirrettiin pikaisesti La Pazissa sijaitsevaan lasten sairaalaan, josta he kaikki kotiutuivat, kun puremista oli kulunut viikon verran.

Advertisement

Pojat olivat kärsineet kovasta kuumeesta, vapinasta ja lihaskivuista, jotka kaikki ovat tavallisia mustanlesken pureman oireita. Pahimmillaan ja hoitamattomana tämän vaarallisen hämähäkin purema voi johtaa jopa kuolemaan. 

Nerokas naamiointi ei pelastanut laitonta grillaajaa

Tiistaina, kesäkuun 2. päivänä, eteläisessä Englannissa sijaitsevan Studland Beachin poliiseilla oli kiireinen aamu. He käräyttivät tien varressa leiriytyneen ruoanlaittajan, joka grillasi maastokuvioisen kankaan alle naamioituneena. Suojan alta paljastui myös henkilöauto. 

Huomiota ei kuitenkaan ollut herättänyt itse suojaverkko, vaan ohiajavaan poliisiautoon leijaillut maukas aamiaisen tuoksu. 

Toukokuun lopulla Studland Beachin yleisille ulkoilualueille julistettiin tulenteko- ja grillauskielto. Viranomaisten mukaan riski maastopalojen syttymiselle oli suurempi kuin koskaan, joten asukkaita pyydettiin unohtamaan nuotioiden ja kokkojen polttaminen myös omilla kotipihoillaan. 

Advertisement

Ohjeet olivat selvät, mutta kaikkia lain noudattaminen ei kiinnostanut. 

Pehmolelut vuoristoradan kyydissä

Sandiegolaisessa huvipuistossa laitteet pidetään pandemiankin aikaan toiminnassa, ja vaikka puisto on asiakkailta suljettu, on vuoristoradassa silti huvittelijoita.

Maaliskuun puolesta välistä saakka kiinni olleen Belmont Park -huvipuiston The Giant Dipper -vuoristorata on ollut käytössä päivittäin, jotta se kunnioitettavaan 95 vuoden ikään päässeenä pysyisi edelleen toimintakuntoisena.

Työntekijät olivat kuitenkin kyllästyneet pyörittämään vuoristorataa tyhjänä, joten he päättivät täyttää sen vaunut pehmoeläimillä. Ja huvipuistostahan niitä löytyi: matkustajiksi valittiin pelikojujen palkintoja.

Advertisement

Puiston toiminnasta vastaava Steve Thomas on kertonut tympääntyneiden työntekijöiden halunneen pitää vähän hauskaa, ja onneksi nettiin ladatut kuvat ja videot alkoivat viihdyttää myös ulkopuolella. Kun puisto jossain vaiheessa aukeaa, aiotaan osa hiteiksi muodostuneista pehmoeläimistä pitää vaunuissa, jotta asiakkaat saadaan pysymään tarpeeksi etäällä toisistaan.

Intian viranomaiset väittävät napanneensa pakistanilaisen vakoojakyyhkyn

Intian ja Pakistanin välinen raja on ollut yksi maailman kiistanalaisimmista rajoista maiden vuonna 1947 tapahtuneen itsenäistymisen jälkeen. Erityisesti pohjoisella Kashmirin alueella on levottomuuksia ja verisiä konflikteja aivan jatkuvasti.

Nyt Intian viranomaiset väittävät Kashmirissa, lähellä rajaa, sijaitsevan Manyarin kylän asukkaiden ottaneen kiinni pakistanilaisten kouluttaman vakoojakyyhkyn. Poliisin mukaan kyyhkyllä oli jalkansa ympärillä rengas, jossa oli numeroita ja pieni anturi. (Kuvan kyyhky ei liity tapaukseen.)

Syytös voi kuulostaa hullulta, mutta kirjekyyhkyillä on pitkä historia tehokkaina lähetteinä. Egyptissä kirjekyyhkyjä tiedetään käytettäneen viestinviejinä jo 5000 vuotta sitten ja linnut ovat olleet merkittävissä rooleissa molemmissa maailmansodissa.

Nyt Intian kansallisen turvallisuusviraston agentit yrittävät ratkaista koodattua viestiä, vaikka joidenkin mukaan numeroitu rengas on Pakistanissa yleinen tapa merkitä omat linnut.

Syytös ei ole niin hullu ja täysin tuulesta temmattu kuin voisi olettaa, sillä vuonna 2016 Pathankotissa (jälleen lähellä rajaa) löydettiin kyyhky, joka kantoi Intian pääministeri Narendra Modille kohdistettua uhkausviestiä.

Advertisement

Utelias poika laittoi magneetteja sisään virtsaputkeensa

Etelä-Kiinassa sijaitsevassa Dongguanin lastansairaalassa koettiin ihmetyksen hetkiä, kun 11-vuotiaan pojan virtsarakosta poistettiin 20 magneettista kuulaa.

Pojan virtsa oli jo yli viikon verran ollut veristä ja hän oli kärsinyt kovista vatsakivuista uskaltamatta kertoa vanhemmilleen tilanteesta. Kivut olivat kuitenkin äityneet niin pahoiksi, että nuori mies oli lopulta viety lääkärintarkastukseen. Siellä oli selvinnyt, että pojan virtsarakossa oli paha tulehdus, jonka syynä olivat magneettiset BuckyBalls-kuulat.

Vaikka poika oli saanut alle puoli senttiä halkaisijaltaan olevat kuulat sisään virtaputkestaan, ei niitä saatu kystoskopialla eli virtsarakon tähystyksellä turvallisesti samaa kautta ulos. Lääkärit suorittivat leikkauksen, jossa jo ruostumaan alkaneet kuulat saatiin poistettua.

Sairaalan johtavan urologin Li Honghuin mukaan esineiden tunkeminen virtsaputkeen ei ole kovinkaan harvinaista, vaan sitä tavataan uteliailla pojilla kahdessa ikäryhmässä: 5-6-vuotiaina sekä juuri ennen puberteetin alkamista 10-13-vuotiaina.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat