Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Finnair tuo lentokoneruoan kauppoihin!

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset käsittelee tällä viikolla muun muassa kaupasta ostettavia lentokoneaterioita. Lisäksi mukana tuttuun tapaan eläimellistä meininkiä.

Tällä kertaa Listafriikin viikon oudoimmat uutiset kertoo muun muassa siitä, miten Finnair tuo lentokoneruoan myyntiin kauppoihin.

On jälleen se aika viikosta, kun Listafriikki julkaisee viikon oudoimmat uutiset.

Tällä kertaa meille on tarjolla lentokoneruokaa ruokakaupoissa, käsityskyvyn yli menevä tatuointi, tiikeriksi paljastunut lemmikkikissa, erikoisvalmisteiset lasit sotakoirille sekä Pompeijin rauniokaupungista varastetut, kirotut esineet.

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Tatuointi, joka näyttää kuin päässä olisi syvä kuoppa

Advertisement

Joillekin tatuoinnit ovat elämäntapa: näin asiaa kuvaili esimerkiksi yksi Duudsoneista ja Posse-ohjelman kaartiin lukeutuva HP eli Hannu-Pekka Parviainen, kun häneltä kysyttiin hänen tatuoinneistaan, jotka peittävät lähestulkoon koko hänen vartalonsa sekä pään alueen.

Mutta se HP:sta.

Yhdysvaltalainen tatuoija Matt Pehrson julkaisi huhtikuussa valokuvan Instagram-tilillään, mutta syystä tai toisesta se on saanut merkittävästi huomiota vasta nyt – tatuointien ystävien oltua haltioissaan miehen huikeasta työstä.

Tuossa valokuvassa (yläpuolella) on hänen ystävänsä Ryan, jolle Pehrson tatuoi uskomattoman näköisen tatuoinnin – tatuointi menee kategoriaan ”optiset illuusiot”. Ryanin takaraivossa oleva tatuointi saa eittämättä silmät ja aivot sekaisin, sillä lopputulos näyttää aivan siltä kuin hänen takaraivossaan olisi syvä kuoppa.

Valokuvaan liittyvästä päivityksestä on toistaiseksi tykännyt Instagramissa lähes 11 800 ihmistä.

Advertisement

Lienee päivänselvää, että näin upean lopputuloksen myötä Utahissa sijaitsevassa The Zion Tattoo Company -tatuointistudiossa riittää asiakkaita jonoksi asti ja heistä eittämättä valtaosa haluaa Pehrsonin käsittelyyn – etenkin, mikäli aikeissa on tatuoida omaan kehoon jotain vastaavanlaista optista illuusiota.

Pompeijin ”kirotut” esineet palautettiin vuosien jälkeen

Pompeiji on, tai oli, kuuluisa Rooman valtakunnan aikainen kaupunki, joka hautautui kokonaan Vesuvius-tulivuoren purkauduttua vuonna 79. Tässä Unescon maailmanperintökohteessa on tehty paljon arkeologista tutkimusta ja se on myös suosittu turistikohde. Sanomattakin lienee selvää, että tällaisista paikoista ei pitäisi ottaa mitään matkamuistoksi, paitsi tietysti siihen tarkoitetusta myymälästä rahalla ostamalla.

Tämä ei kuitenkaan ollut täysin selvää kanadalaiselle, nykyään 36-vuotiaalle Nicolelle, joka 15 vuotta sitten, ollessaan omien sanojensa mukaan ”nuori ja tyhmä”, nappasi Pompeijin arkeologisesta puistosta mukaansa pari mosaiikkilaattaa ja keramiikkaruukkujen paloja.

Nyt hän on kuitenkin lähettänyt varastamansa esineet anteeksipyyntökirjeen kera takaisin Italiaan. Nicole kirjoitti kirjeessään, että uskoo esineiden olevan kirottuja ja tuoneen vuosien ajan huonoa onnea sekä hänelle itselleen että hänen perheelleen. Nicole on nuoresta iästään huolimatta sairastunut kahdesti rintasyöpään ja hänellä on ollut taloudellisia vaikeuksia koko aikuisikänsä ajan. Hän ei halua siirtää kirousta enää eteenpäin ja toivoo varastettujen esineiden palauttamisen lopettavan jatkuvan epäonnen.

Uskomatonta mutta totta, Pompeijissa on museo, johon on kerätty vuosien mittaan alueelta anastettuja esineitä, jotka on myöhemmin palautettu katuvien varkaiden toimesta. Monissa kirjeissä esineiden on väitetty olevan kirottuja ja tuoneen pelkkää epäonnea.

Lemmikkikissa ei ollut aivan sitä, mitä oli luvattu

Vuonna 2018 Ranskassa tapahtunut lemmikin osto on noussut tällä viikolla uutisotsikoihin, sillä kaksi vuotta kestäneet poliisitutkimukset ovat viimein kulminoituneet yhdeksän ihmisen pidättämiseen.

Muutama vuosi sitten Le Havressa asunut varakas pariskunta etsi lemmikikseen eksoottista, mutta täysin laillista savannikissaa, joka on kesykissan ja afrikkalaisen villikissan, servaalin, risteytys. Uutta perheenjäsentä oli alettu etsiä verkossa toimivalta Craigslist-kauppapaikalta, josta mieleinen pentu olikin löytynyt kirpaisevalla 6000 euron hinnalla.

Advertisement

Kaikki sujui hyvin: kissa toimitettiin sovitusti ja tutustuminen uuteen kotiin alkoi. Noin viikon kuluttua pariskunta alkoi kuitenkin epäillä savannikissassaan olevan jotain vialla. Se ei vaikuttanutkaan olevan aivan sitä, mitä oli tilattu.

Omistajat ilmoittivat epäilyksistään poliisille ja selvisi, että heidän lemmikkinsä oli äärimmäisen harvinaista tiikerin alalajia. Näitä sumatrantiikereitä elää luonnossa, indonesialaisella Sumatran saarella, alle 400 yksilöä. Ylläolevasta kuvasta voi tarkastella kahden kissaeläimen, kröhöm, häikäisevää yhdennäköisyyttä.

Vaikka tapauksesta on kulunut aikaa, ovat viranomaiset tehneet yksityiskohtaisen selvityksen eksoottisten eläinten salakuljetusta organisoineesta verkostosta, ja useita ihmisiä tullaan syyttämään laittomasta myynnistä ja ostamisesta.

Tiikerinpennun ostanut pariskunta oli myös pidätettyjen joukossa, mutta heidät on sittemmin vapautettu syytteistä. Kyseinen tiikerinpentu, joka ei enää taida olla pentu ollenkaan, voi hyvin ja on asiansa tuntevan tahon, Ranskan biodiversiteettiviraston, huostassa.

Sotakoirat saavat AR-lasit käyttöönsä

Koiria on käytetty armeijan palveluksessa ties kuinka kauan. Ne etsivät räjähteitä sekä muita vaarallisia aineita ja jopa vihollisia. Koirat myös ovat tärkeässä roolissa pelastustehtävissä. Suurin ongelma on se, että sotakoiralle voidaan antaa käskyjä radion kautta, mutta ohjaaminen ja suunnitelmien äkillinen muutos ei eläimen älykkyydestä ja oppineisuudesta huolimatta toimi samalla lailla kuin ihmisten välisen kommunikoinnin tuloksena.

Siksipä Yhdysvaltain armeija on alkanut käyttää apunaan täydennettyä todellisuutta ja koirille on kehitetty erityiset AR-lasit juuri tätä varten

Advertisement

Lisätty tai täydennetty todellisuus, eli augmented reality (AR), muistuttaa virtuaalista todellisuutta monelta osin, mutta kahdella tekniikalla on yksi suuri ero. Nimikin sen kertoo: virtuaalinen todellisuus on täysin tietokoneella luotua, kun taas täydennettyyn todellisuuteen kuuluu aina myös todellinen ympäristö. Esimerkiksi suosittu Pokémon GO -mobiilipeli on hyvä esimerkki AR-tekniikasta.

Takaisin koiriin. Sotatantereella tai missä tahansa ympäristössä liikkuvalle koiralle voidaan lasien kautta antaa ohjeita ja lisätä merkkejä, jolloin sitä voidaan yksinkertaisemmin ohjata etäältä haluttuun suuntaan. (Toim. huom: Laitetaanko vaikkapa mielenkiintoisen rakennuksen eteen virtuaalinen makkara, jolla sotakoira saadaan houkuteltua kohteeseen?)

Menetelmä on hyvin alkuvaiheessa, mutta ainakin lasien suunnittelijan, tohtori Stephen Pepperin Max-koira on osoittanut lasien toimivan juuri kuten oli ajateltukin. 

Finnair tuo lentokoneruoan kauppoihin

Yleisesti ottaen lentokoneruoka koetaan sellaisena välttämättömänä pahana ja vain niissä tilanteissa, kun pilvissä matkustelu on ajallisesti sen verran pitkä, että pakki huutaa ruokaa.

Vaan, tulisiko lentokoneruokaa syötyä, jos sitä olisi saatavilla ruokakaupasta?

Esimerkiksi herkuttelupäivää suunniteltaessa lentokoneruoka ei nyt välttämättä ihan ensimmäisenä tulisi mieleen, mutta toisaalta tavallista tallaajaa saattaa houkuttaa mahdollisuus kokeilla, miltä se lennoilla bisnesluokalle tarjoiltava ruoka oikein maistuu ja nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus, sillä toden totta, Finnair tuo lentokoneruoan kauppoihin tarjolle- tai tässä kohtaa paremminkin sanottuna yhteen ruokakauppaan.

Advertisement

Kyseessä on erittäin hieno ele Finnairilta, sillä päätöksen taustalla ovat koronaviruspandemian aiheuttamat keittiöväen lomautukset. Toisin sanoen Finnair haluaa tuoda keittiötyöntekijöitään takaisin töihin ja siitä lähti idea alkaa myymään ”Taste of Finnair” -aterioita Vantaan Tammistossa sijaitsevassa K-Citymarketissa. Myöhemmin myös muut Keskon kaupat voivat ottaa ateriat myyntiin.

”Me haluamme tarjota mahdollisuuden Finnair-kokemukseen ja arkipäiväiseen luksukseen kotona, nyt kun matkustamista on rajoitettu niin monilla tavoin. Samaan aikaan tämä tarjoaa meille uuden bisnesmahdollisuuden ja työllistää kokkimme Vantaalla. Tässä on erityisen mahtavaa se, että kun valtaosa Finnairin keittiötyöntekijöistä on lomautettu, me pystymme luoda töitä heille uudenlaisen kokemuksen kautta”, Finnairin keittiöjohtaja Marika Nieminen iloitsee Keskon tiedotteessa.

Mutta mitäs ruokaa Finnair sitten tarjoilee kyseisessä Citymarketissa? Ainakin se tiedetään, että tarjolla oleva ruoka vaihtuu päivittäin ja menu kahden viikon välein.

”Ateriat ovat suomalaisen ja japanilaisen makumaailmojen ja kausittaisten ainesosien inspiroimia. Menu pitää esimerkiksi sisällään suomalaista poroa, kuten myös naudanlihaa teriyaki-retiisi-kastikkeessa, joka perustuu Tokion katuruokakulttuuriin”, toteaa puolestaan Finnairin keittiön tuotepäällikkö Juha Stenholm.

Lähteekö kokeiluun?

Advertisement

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

 

Advertisement

Oudot uutiset

Kiinan Changshan alueella aviopari saa hallinnolta rahaa, jos morsian on tarpeeksi nuori

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan kiinalaisesta alueesta, joka antaa avioparille rahaa, kunhan morsian on tarpeeksi nuori.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa matkataan tänään Kiinaan, jossa eräs piirikunta alkaa jakaa rahallista kannustinta aviopareille, mutta vain, jos morsian on tarpeeksi nuori.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Changshan alueella aviopari saa rahallisen kannustimen, jos morsian on tarpeeksi nuori

Pelihousuja ei kuitenkaan kannata nyt repiä, sillä kyse ei ole lapsiavioliittojen tukemisesta. Kannustin on luvassa kaikille niille avioon astuville pariskunnille, joissa morsian on enintään 25-vuotias. Changshan alueella myönnettävä palkkio on 1000 juania, joka tämänhetkisellä kurssilla on noin 126 euroa.

Syy tähän hieman kyseenalaiseen kannustimeen on se, että avioliittoja solmitaan Kiinassa nyt ennätyksellisen vähän, ja samaan aikaan syntyvyys on laskussa. Tarkoitus on siis saada parhaassa hedelmällisessä iässä olevat naiset innostumaan perheen perustamisesta.

Vuonna 2022 Kiinassa solmittiin 6,8 miljoonaa avioliittoa, mikä on alhaisin määrä sitten vuoden 1986. Se on myös 800 000 avioliittoa vähemmän kuin vuonna 2021. Syntyvyys on jo pitkään ollut Kiinassa yksi maailman alhaisimmista, ja vuonna 2022 hedelmällisyysluku oli ennätyksellisen matala: vain 1,09. Tämä tarkoittaa siis lapsimäärää, jonka naiset keskimäärin saavat elinaikanaan.

Vuosi 2022 oli Kiinassa väestön kannalta erityinen myös siksi, että silloin ensimmäistä kertaa yli kuuteen vuosikymmeneen väkiluku pieneni – kuolleisuus oli siis korkeampi kuin syntyvyys.

Kannustimesta tiedotettiin Changshan piirikunnan virallisella tilillä pikaviestintäpalvelu WeChatissa. Julkaisussa kerrottiin, että palkkion on tarkoitus tukea ”oikeassa ja sopivassa iässä solmittuja avioliittoja ja siten myös raskauksia”.

”Häälahjan” lisäksi pakettiin kuuluu muun muassa mahdollisiin hedelmällisyyshoitoihin liittyviä avustuksia sekä rahallista tukea niin lastenhoitoon kuin koulutukseenkin niille pariskunnille, jotka myöhemmin saavat lapsia.

Mutta ainakin Hunanin maakunnassa sijaitsevalla Changshan alueella hallinnon tukema aikaikkuna naimisiinmenolle on kapea. Nimittäin Kiinan lain mukaan avioliiton solmimisen alaikäraja on naisilla 20 vuotta ja miehille 22 vuotta. Naiset ovat siis erityisesti tällä tietyllä alueella ”sopivassa” naimaiässä vain viiden vuoden ajan.

Nyky-yhteiskunnassa kuitenkin monet naiset haluavat opiskella ja tehdä uraa, joten perheen perustaminen ei ole parikymppisellä päällimmäisenä mielessä; useat eivät halua perinteiseksi katsottua perhettä ollenkaan.

Nykyistä ongelmaa lisää entuudestaan se, että naimattomille ja varsinkin yksineläville naisille lapsen hankkimisesta on tehty äärimmäisen vaikeaa, eikä sille löydy hyväksyntää varsinkaan virallisilta tahoilta.

Väestöön liittyvien ongelmien kanssa on Kiinassa painittu jo vuosikymmenten ajan. Vuonna 2015 lakkautettu pahamaineinen yhden lapsen politiikka on jättänyt syvät arvet, eikä kontrolloidussa yhteiskunnassa siirrytä sormia napsauttamalla tiukasta syntyvyyden säännöstelystä suurperheiden perustamiseen.

Nähtäväksi jää, saako kannustin mieliä muuttumaan.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Gorillaa luultiin vuosien ajan urokseksi – synnytti kaikkien yllätykseksi poikasen

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tänään iloinen yllätys eläintarhassa: Urokseksi arveltu uhanalainen gorilla synnytti poikasen.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa aiheena on tällä kertaa iloinen yllätys yhdysvaltalaisessa eläintarhassa: Vuosien ajan urokseksi luultu Sully-gorilla synnytti hiljattain poikasen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Yllätysten aamu


Yhdysvaltain Ohiossa sijaitsevassa Columbuksen eläintarhassa heräiltiin eräänä heinäkuisena aamuna suuren suureen yllätykseen: Gorillalaumaan oli yön aikana syntynyt poikanen. Kukaan ei kuitenkaan ollut tiennyt Sully-gorillan raskaudesta – sen oli vuosien ajan oletettu olevan uros.

Eläintarhan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että gorillojen hoitajat löysivät varhain eräänä aamulla Sullyn pitelemässä vastasyntynyttä poikastaan ja yllätys oli ollut melkoinen. Nyt 8-vuotias Sully oli tullut eläintarhaan vuonna 2019 ja oli aina ollut todella hyväkuntoinen – se ei koskaan ollut tarvinnut lääketieteellistä hoitoa, joten todellinen sukupuoli ei ollut aiemmin paljastunut.

Miten gorillan sukupuoli ja raskaus eivät olleet tiedossa?

Mutta hetkinen; eivätkös uros- ja naarasgorillat ole aivan erinäköisiä?

Eläintarhan mukaan sukupuolten välinen ero on huomattava vasta eläimen myöhemmällä iällä. Ensinnäkin gorillojen ulkoiset sukuelimet eivät ole hyvin erottuvat varsinkaan kauempaa tarkasteltuna.

Toisekseen urosgorillojen kasvu uljaaseen ulkomuotoonsa alkaa vasta noin kahdeksan vuoden ikäisenä, joten kukaan ei Sullyn kohdalla ollut epäillyt, etteikö tämä olisikaan uros. Vasta noin vuosikymmenen elon jälkeen urokset kasvavat huomattavasti naaraita kookkaammiksi, saavat selkäpuolen karvoitukseen tunnusomaisen hopeisen hehkun ja niille kehittyy voimakas kohouma päälaelle.

Sullyn todellinen sukupuoli olisi siis paljastunut muutaman vuoden kuluessa, kun sille ei olisi ilmestynyt näitä ominaisuuksia. Totuus kuitenkin valkeni iloisella tavalla, kun maailmaan saatiin uusi äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltu läntinen tasankogorilla.

Gorillan raskaus kestää normaalisti 8,5 kuukautta, mutta Sullyn ei missään vaiheessa havaittu kantavan. Meillä ihmisillä raskausvatsa on hyvin näkyvä varsinkin viimeisten kuukausien aikana, mutta gorilloista harvoin näkee mitään merkkejä ulospäin. Niiden vatsaontelo on kookas, joten kehittyvä pienokainen mahtuu sinne ilman vatsan pullistumista. Gorillavauvat ovat syntyessään myös ihmisvauvoja pienempiä.

Gorillojen hoitajat ja eläintarhan eläinlääkärit eivät ole vielä lähestyneet Sullya ja tämän vastasyntynyttä poikasta, sillä kaksikko vaikuttaa pärjäävän oikein mainiosti ja koko lauma on ottanut uuden tulokkaan hyvin vastaan. Terveystarkastus on toki tulossa ja samalla poikaselle tehdään DNA-testi, jotta sen isä saadaan selville. Hopeaselkäinen 39-vuotias Mac on lauman johtaja, mutta porukkaan kuuluu myös kaksi muutakin täysikasvuista urosta.

Pienokaista on sen verran seurailtu etäältä, että hoitajat uskovat sen olevan naaras. Sukupuoli kuitenkin varmistuu myöhemmin eläinlääkärin tarkastuksessa, sillä kuten tämä tarina osoittaa: arvailut voivat mennä joskus päin mäntyä.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

”Liian nätti ryöstettäväksi” – Aseella uhannut varas pyysi uhriaan Facebookissa treffeille

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään aseellisesta ryöstöstä, joka johti yksipuoliseen ihastumiseen ja treffikutsuun.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään erikoisesta aseellisesta ryöstöstä, joka johti pakotetun Facebook-kaveripyynnön kautta treffikutsuun. Mikäs sen romanttisempaa!?

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Pelottava ryöstö ja kaveripyyntö

Yhdysvaltain Indianapolisissa asuva Amber Beraun oli toukokuun alussa palaamassa töistä kotiin, kun hänen matkansa keskeytti varas. Mies uhkasi Beraunia aseella ja vaati tältä rahaa. Tilanteessa tapahtui erikoinen käänne, sillä naisen ulkonäkö teki rosvoon lähtemättömän vaikutuksen ja niinpä hän pakotti uhrinsa lähettämään itselleen Facebookissa kaveripyynnön.

Kello oli neljä aamulla, kun Beraun kohtasi tuntemattoman miehen postilaatikollaan. Mies veti aseen esiin ja vaati päästä Beraunin asuntoon. Tähän Beraun ei tilanteen uhkaavuudesta huolimatta suostunut ja sanoi, että hänellä on autossaan hieman käteistä.

Ajoneuvostaan Beraun kaivoi sata dollaria, jotka rosvo otti ilomielin vastaan. Mies ei kuitenkaan lopettanut siihen. Hän esitteli itsensä ja rupesi kyselemään onko Beraunilla poikaystävää. Sitten rosvo kehotti Beraunia laittamaan itselleen kaveripyynnön Facebookissa.

Henkensä puolesta pelännyt Beraun teki työtä käskettyä ja laittoi pyynnön menemään Damien Boycelle, joka samaan aikaan osoitti häntä käsiaseella. ”Ajattelin, että jos lähetän pyynnön, hän lähtisi. Ja niin sitten kävikin”, kertoo Beraun.

Kun ryöstö oli ohi ja Beraun pääsi uhkaavasta tilanteesta turvaan kotiin, huomasi hän ryöstäjän hyväksyneen pyynnön. Mutta ei hän Boycesta eroon päässyt.

Epätoivoista piiritystä Facebookissa

Boyce rupesi lähettelemään uhrilleen viestejä ja ilmaisi katuvansa ryöstöä. Mutta vain sen vuoksi, että Beraunin ulkonäkö oli miellyttänyt häntä. Oikeuden papereista käy ilmi, minkälaisia viestejä Boyce lähetteli. Hän oli varsin hullaantunut uhristaan. Hän muun muassa kirjoitti Beraunille, että tämä oli ”liian nätti ryöstettäväksi” ja lupasi maksaa kaikki anastamansa rahat takaisin.

Boyce kyllä ymmärsi myös oman tekonsa, mutta se ei kuitenkaan häntä hidastanut. ”Tiedän, että tämä on täysin sekopäinen tapa tavata, mutta olit vain liian nätti ryöstettäväksi”, kirjoitti asetta heilutellut ryöstäjä, joka siis kuitenkin oli uhriltaan vienyt rahaa. Romantiikkaa parhaimmillaan! Hän myös lupasi maksaa varastamansa summan takaisin.

Hieman yllättäen Beraun vastasi ryöstäjänsä viesteihin. Vaikuttaa hölmöltä, mutta kuka tahansa olisi ehkä tehnyt samoin. Mies tiesi, missä Beraun asuu ja oli jo aiemmin heilutellut asetta tätä ryöstäessään. Beraun arveli, että mies ei ainakaan tulisi hänen kotiinsa, jos hän vastaa kohteliaasti tämän viesteihin.

Uskon sinua ja vaikutat ihan mukavalta kaverilta. Tiedän, että ajat vaikeat”, kirjoitti Beraun kosiskelijalleen. Boyce innostui vastauksesta ja kysyi, olisiko Beraun kiinnostunut joskus hengailemaan hänen kanssaan. Treffejä ei kuitenkaan koskaan tullut.

Vuosisadan rakkaustarina jäi syntymättä

Olisihan tässä ollut ainekset erikoisimpaan rakkaustarinaan koskaan, mutta tunteet eivät yllättäen olleet molemminpuoliset. Beraun ei luonnollisesti ihastunut ryöstäjään, joka uhkasi hänen henkeään, vaan tunteet olivat aivan jotain muuta – hänelle jäi pahoja pelkotiloja eikä hän tunne oloaan turvalliseksi edes kotonaan.

Boycen ritarillinen liehittely loppui onneksi lyhyeen, sillä kesäkuun puolivälissä mies pidätettiin epäiltynä useista ryöstöistä. Amber Beraun selvisi kohtaamisesta onneksi ”vain” henkisillä kolhuilla, sillä yksi Boycen ryöstö päättyi siihen, että hän ampui uhrejaan. Toisella kertaa hän nuiji uhriaan tiilellä päähän.

Miestä syytetään monien lievempien laittomuuksien ohella muun muassa aseellisista ryöstöistä ja törkeistä pahoinpitelyistä.

Damien Boycelle alkukesä toi siis muutakin kuin särkyneen sydämen, sillä kakkua ja sakkoa on epäilemättä luvassa.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Erikoinen sopimuskiista peukkuemojin takia: Maanviljelijä joutuu maksamaan kymmenien tuhansien korvaukset

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään sopimuskiistasta, joka lopulta ratkesi siihen, että peukkuemojin todettiin olevan validi allekirjoitus sopimukselle.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan kanadalaisessa tuomioistuimessa tehdystä päätöksestä, jossa peukkuemojin todettiin olevan yhtä validi sopimuksen vahvistaja kuin allekirjoitus.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Peukkuemoji – kaiken pahan alku ja juuri

Kuva: Pixabay

Kanadalainen maanviljelijä joutuu oikeuden määräyksellä maksamaan 82 000 dollaria (56 295 euroa) sopimusrikkomuksen vuoksi. Kiista lähti liikkeelle peukkuemojista – mitä sillä tarkoitettiin ja miten sitä voi tulkita? Tuomarin mukaan peukkuemoji on aivan yhtä pätevä kuin allekirjoitus, ja kehottaa päätöksen myötä myös muita oikeusistuimia sopeutumaan ”uuteen todellisuuteen”, jossa ihmiset kommunikoivat modernilla tavalla.

Vaikka oikeus on antanut asiasta päätöksen tällä viikolla, lähti kaikki liikkeelle maaliskuussa 2021 käydystä viestinvaihdosta. Maatalouteen liittyviä palveluita ja tuotteita myyvä ja välittävä South West Terminal -yritys halusi ostaa ison kasan pellavaa ja lähetti tuolloin useille asiakkailleen tekstiviestin. Yritys kertoi haluavansa osaa 86 tonnia pellavaa hintaan 17 dollaria (11,67€) per busheli.

Busheli ei tilavuusmittana kuulu meille tuttuun SI-järjestelmään, mutta sitä käytetään Pohjois-Amerikassa varsinkin maataloustuotteiden mittayksikkönä. Yksi busheli pellavaa painaa 25,4 kilogrammaa.

Ostosta vastannut Kent Mickleborough oli tehnyt pitkään sujuvaa yhteistyötä Saskatchewanin provinssissa maatilaa pitävän Chris Achterin kanssa ja hän oli mielissään, kun Achter vastasivat viestiin. Osapuolet keskustelivat pellavan hinnasta ja määrästä myös puhelimitse. Keskustelun jälkeen Mickleborough lähetti Achterille tekstiviestillä kuvan sopimuksesta, jossa pellavan toimitus oli aiemmin puhutun perusteella merkitty marraskuulle. Mickleborough kirjoitti vielä viestiin, että ”varmistathan pellavasopimuksen”.

Achter vastasi Mickleborough’n viestiin pelkällä peukkuemojilla.

Väärinymmärryksiä ja venyvää tulkintaa

Kuva: Pixabay

Tuli marraskuu ja South West Terminalissa odotettiin sovittua toimitusta, joka ei kuitenkaan koskaan saapunut. Siihen mennessä pellavan hinta oli myös noussut tuntuvasti – hinta oli jo 41 dollaria bushelilta.

Mickleborough otti yhteyttä Chris Achteriin kysellen sovitun lastin perään ja vedoten kuukausia aiemmin käytyyn viestinvaihtoon. Ostajapuolen mukaan Achterin lähettämä peukku tarkoitti sitä, että tämä hyväksyy sopimuksen ja asia on sillä selvä.

Achterin mukaan peukkuemoji oli tarkoittanut sitä, että hän on lukenut Mickleborough’n tekstiviestillä lähettämän sopimuksen. Hän ei ollut hyväksynyt sopimusta, vaan vain kuitannut sen vastaanotetuksi.

Oikeuden papereista käy ilmi, että osapuolet olivat aiemmin sopineet ainakin neljästä eri toimituksesta tekstiviestien välityksellä ja aina ennemmin ilman ongelmia. Achter oli viesteissään varsin vähäsanainen ja hänellä oli ollut tapana vastata sopimuksen saatuaan lyhyesti ja ytimekkäästi ”jep”, ”ok” tai ”näyttää hyvältä”.

Ja näillä kuittauksilla sopimukset oli aiemmin lyöty lukkoon ja toimitukset oli hoidettu sovitun mukaisesti. South West Terminalin mielestä peukkuemoji vastasi täysin näitä edellisiä myöntäviä vastauksia.

Achter on kuitenkin täysin toista mieltä. ”Kiistän sen, että Mickleborough olisi voinut hyväksynyt peukkuemojin digitaalisena allekirjoituksena keskeneräiseen sopimukseen.”, kertoo Achter oikeudelle antamassaan todistuksessa. ”Minulla ei ollut aikaa käydä sopimusta läpi ja halusin vain nopeasti ilmaista, että olen vastaanottanut tekstiviestin.”.

Peukkuemojin merkitystä metsästämässä

Oikeudessa käytiin pitkänsitkeästi ja perusteellisesti läpi peukkuemojin merkitystä. Achterin asianajajan mukaan mies ei ole emojien asiantuntija ja peukkuemojin merkitys ei välttämättä ole kaikille sama.

Tuomari Timothy Keene käytti hyväkseen nettisanakirja dictionary.com:n määritelmää peukkuemojista, ja sekä puolustus että syyttäjä kaivoivat kissojen ja koirien kanssa esiin kaiken mahdollisen, mikä selvittää kyseisen emojin merkitystä. Nettisanakirjan määritelmän mukaan peukkuemoji kuvaa muun muassa suostumusta ja hyväksyntää.

Sopimuskiista päättyi peukkuemojia puoltavaksi ja maanviljelijälle tuli rutkasti maksettavaa

Tuomari Keene kirjoittaa päätöksessään tuomioistuimen olevan ehdottomasti sitä mieltä, että 👍 ei todellakaan oli perinteinen tapa allekirjoittaa sopimusta. Mutta olosuhteet huomioonottaen emojin katsottiin olevan täysin pätevä tapa ilmaista sopimuksen lukkoon lyöminen ja toimia allekirjoituksena. Se rinnastettiin vähintäänkin sanalliseen sopimukseen, joka on lain silmissä pitävä.

Keene myös hylkäsi puolustuksen huolen siitä, että peukkuemojin kelpuuttaminen hyväksynnän osoituksena saattaisi ”murtaa padot” ja avata tien sille, että muitakin emojeita ruvettaisiin tulkitsemaan uudella tavalla. Puolustus mainitsi esimerkkeinä muun muassa kättelyä 🤝 ja nyrkkitervehdystä 👊 kuvaavat emojit. Oikeus ei kuitenkaan nähnyt asiaa samalla tavalla.

Tuomarin mukaan peukkuemojin hyväksyminen tarkoittaa sitä, että ”tuomioistuin ei voi, eikä sen pitäisikään, pyrkiä jarruttamaan teknologian vyöryä ja arkipäiväiseksi muodostunutta emojien käyttämistä”.

Tämä vaikuttaa olevan uusi todellisuus kanadalaisessa yhteiskunnassa ja tuomioistuinten on valmistauduttava haasteisiin, joita emojit ja muuta vastaavat saattavat tuoda vastaan.”, kirjoittaa tuomari Keene päätöksessään ja lähettää siinä kollegoilleen tärkeän viestin.

Chris Achter määrättiin maksamaan South West Terminalille 82 000 dollaria sopimusrikkomuksesta ja toimittamattomasta pellavasta koituneista kustannuksista.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Koolla ei ole väliä: Mikroskooppinen ”Louis Vuitton” -käsilaukku myytiin huutokaupassa lähes 60 000 eurolla

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa aiheena on tänään mikroskooppinen käsilaukku, joka koostaan huolimatta on myyty huutokaupassa lähes 60 000 eurolla.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään mikroskooppisesta käsilaukusta, joka koostaan huolimatta myytiin huutokaupassa jäätävään hintaan. Eikä Louis Vuitton -luksusbrändin monogrammilla varustettu käsilaukku ollut edes aito.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mikroskooppinen käsilaukku myytiin yli 60 000 dollarilla

Newyorkilainen taidekollektiivi MSCHF on valmistanut pientäkin pienemmän käsilaukun. Siis niin pienen, että sitä ei paljaalla silmällä tunnista käsilaukuksi. Ja nyt tuo ”laukku” on myyty huutokaupassa railakkaalla yli 63 000 dollarin hinnalla, mikä tämänhetkisellä kurssilla on noin 58 000 euroa. Mistä ihmeestä oikein on kyse?

MSCHF kertoo Instagramissa, että laukku on ”merisuolakidettä pienempi ja mahtuu neulansilmän läpi”. Laukku on läpimitaltaan noin 0,8 millimetriä, joten sen yksityiskohtaiseen tarkasteluun tarvitaan mikroskooppia.

Järjetön ”laukku” on kannanotto ja hienoinen näpäytys suuria muotitaloja kohtaan. MSCHF:n luova johtaja Kevin Wiesner sanoo, että tietyt tahot luovat tuotteita, jotka eivät ole enää millään tavalla käytännöllisiä, vaan ne ovat vain brändin esittelyä.

Perinteisellä käsilaukulla on tietty käyttötarkoitus eli pitää sisällään tavaroita, mutta jatkuva pienentäminen vie siitä toiminnallisuuden pois. Käsilaukku ei ole enää laukku, vaan ainoastaan merkki, jota kannetaan mukana. ”Luksustuotteissa käytännöllisyys on täysin sivuseikka, usein kokonaan poissa, ja Mikroskooppinen Käsilaukku vie tämän suuntauksen äärimmilleen”, kerrotaan tuotteen esittelyssä.

Laukku on nyt myyty Joopiter-verkkohuutokaupassa ja sen tarkka myyntihinta oli 63 750 dollaria. Ostajaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Neonvihreän miniveskan tarina

Neonvihreä minilaukku valmistettiin hartsista 3D-tulostimella ja sen mallina toimi ranskalaisen luksusbrändin Louis Vuittonin suosittu OnTheGo-laukku. Jos minimaalista käsilaukkua katsoo mikroskoopilla, on sen pinnassa selvästi nähtävissä Louis Vuittonin tunnettu LV-monogrammi. Kyseinen OnTheGo-laukku valittiin mikroskooppisen kopion malliksi siksi, että sen kulmikas muoto oli verrattain helppo toisintaa tulostimella minimaalisessa koossa.

Wiesner kertoo, että Louis Vuittonilta ei kyselty lupaa kopion tekemiseen, vaikka yrityksen logoa käytettiin häpeilemättä. MSCHF on viime vuosina tullut tunnetuksi siitä, että se käyttää tunnettuja brändejä hyväkseen tekijänoikeuksista välittämättä. Esimerkiksi Niken ja Vansin kanssa taidekollektiivi on puinut asioita oikeudessa asti. Wiesnerin mukaan MSCHF:n periaate on aina ollut ”pyydä anteeksi, älä lupaa”.

Ehkäpä Louis Vuittonin kanssa ei tarvitse oikeuteen mennä, sillä käsilaukulla on yhteys tunnettuun muotitaloon. Kuten jo edellä mainittiin, niin mikroskooppinen käsilaukku myytiin Joopiter-huutokaupassa, joka on muusikko Pharrell Williamsin perustama.

Musiikin ohella Williams on tehnyt uraa muotisuunnitteliijana ja valittiin tämän vuoden helmikuussa Louis Vuittonin miesten muodin luovaksi johtajaksi. Lupaa ei kuitenkaan Wiesnerin kertoman mukaan kyselty myöskään Williamsilta, mutta todennäköisesti muotitalo ja herra itse suhtautuvat asiaan suopeasti – onhan laukku myyty hänen verkkohuutokaupassaan.

Wiesner paljastaa, että itse asiassa mikroskooppinen käsilaukku suunniteltiin juuri Williams mielessä, sillä miehen tiedetään olevan suurten hattujen ystävä: ”Pharrell rakastaa isokokoisia hattuja, joten teimme hänelle käsittämättömän pienen laukun”.

Mainittakoon vielä, että yksikään tuotannossa ollut aito Louis Vuitton -laukku ei ole liikkeessä maksanut yhtä paljon kuin MSCHF:n minimaalinen kopio.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Kiinanharjakoira Scooter syntyi takajalat taaksepäin – voitti nyt Maailman rumin koira -tittelin

Julkaistu

Oudoimpien uutisten aiheena on tänään maailman rumin koira Scooter, jonka takajalat osoittavat taaksepäin.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään kiinanharjakoira Scooterista, joka on voittanut hieman kyseenalaisen tittelin: Se on maailman rumin koira.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Scooter voitti vaikeudet


Jo puolen vuosisadan ajan kalifornialaisessa Petaluman kaupungissa on järjestetty kilpailu siitä, kuka on maailman rumin koira. Tänä vuonna tittelin voitti kiinanharjakoira Scooter, jonka elämä on ollut poikkeuksellisen hankala. Kehityshäiriön vuoksi Scooter syntyi takajalat taaksepäin osoittaen.

Scooterin omistaja on Arizonan Tucsonissa asuva Linda Elmquist, joka on kertonut lemmikkinsä elämän vaikeasta alusta. Kun Scooter seitsemän vuotta sitten syntyi, kiikutti kasvattaja sen eläinsuojeluyhdistykseen lopetettavaksi. Koiralla oli vaikea kehityshäiriö, sillä sen takajalat osoittivat taaksepäin. Kukaan ei uskonut, että Scooter pystyisi koskaan kävelemään. Se kuitenkin pelastettiin vapaaehtoisjärjestön toimesta ja vuosien ajan se on odottanut sitä loppuelämän kotia.

Vihdoin tuo koti on löytynyt, kun Elmquist adoptoi sen järjestöltä seitsemän kuukautta sitten. Vaikka Scooterin takajalat ovat epämuodostuneet, niin sinnikkään hoidon ja erikoiskärryjen ansiosta se kykenee kävelemään.

Scooterille kärryjen kanssa liikkuminen on täysin normaalia, ja kilpailijoiden esittelytekstissä kerrotaankin, ettei se itse koe olevansa yhtään erilainen kuin muut koirat.

Eikä Scooter aina tarvi edes kärryjä, sillä se oppi jo varhain kävelemään niillä tassuillaan, jotka toimivat: Scooter tasapainoilee ja liikkuu kahden etujalkansa varassa.

Maailman rumin koira -kisan voitto


Petalumassa pidettävien suurten messujen yhteydessä on jo viidenkymmenen vuoden ajan järjestetty koirien kauneuskilpailu, mutta vastakkaisessa merkityksessä. Hauvat – tai paremminkin heidän omistajansa – kisaavat siitä, kuka on kaikkein rumin koira.

Tavoitteena ei kuitenkaan ole ilkkua karvaisille kavereille, vaan tämä maailmankuulu tapahtuma tukee ja edistää koirien adoptiota ja esittelee erityislaatuisia lemmikkejä. Nämä ainutlaatuiset koirat ovat kaikki jollain tavalla selvinneet kiperistä olosuhteista ja tarkoitus on juhlia niiden täydellisiä epätäydellisyyksiä.

Viime perjantai järjestetyssä kilpailussa voittajaksi valikoitui Scooter. Se voitti tuomareiden ja yleisön puolelleen elämänilollaan ja päättäväisyydellään.

Elmquist kertoo medialle olevansa tietenkin hyvin iloinen ja äärimmäisen ylpeä lemmikistään, joka uhmannut kaikkia todennäköisyyksiä ja vastoinkäymisiä.

Toivottavasti Scooter saa kotona osakseen paljon herkkuja ja hellyyttä, sillä palkinto ei varmasti itsessään sitä lämmitä – pokaalin lisäksi voittaja sai palkinnoksi 1500 dollaria.

Sillä toki saa aikamoisen määrän namupaloja!

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Mies ampui unissaan itseään jalkaan – näki unta, että joku murtautui hänen kotiinsa

Julkaistu

Mies näki unta, että joku tunkeutui hänen kotiinsa. Unessaan hän ampui murtautujaa, mutta todellisuudessa kohde oli oma jalka.

Listafriikin oudoimpien uutisten aiheena on tänään hyvin epätavallinen välikohtaus, jossa nukkuva mies ampui itseään jalkaan. Hän näki unta murtautujasta ja unessaan hän ampui kohti tunkeilijaa. Todellisuus oli toinen, mutta luoti löysi joka tapauksessa kohteen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Uni murtautujasta keskeytyi, kun luoti lävisti jalan

Kuva: Pixabay

Muutama kuukausi sitten yhdysvaltalainen Mark Dicara koki käsittämättömän onnettomuuden, kun hän ampui unissaan itseään jalkaan. Tapaus on noussut esiin vasta nyt, sillä mies on pidätetty tämän viikon alussa. Kävi nimittäin ilmi, että hänellä ei ollut tarvittavia dokumentteja pitää hallussaan asetta, jolla itseään ampui.

Huhtikuun 10. päivän iltana Dicara oli nukkumassa Lake Barringtonin kaupungissa sijainneessa kodissaan ja näki unta. Uni ei kuitenkaan ollut mikään mukava, sillä Dicara uneksi jonkun murtautuvan kotiinsa. Nukkuessaan hän tarttui .357 Magnum -revolveriinsa ja ampui kohti tunkeilijaa.

Luonnollisesti hän havahtui siinä vaiheessa hereille, sillä tunsi hirvittävää kipua. Herättyään hän tajusi ampuneensa itseään jalkaan. Murto ja tunkeilija olivat olleet pelkkää unta. Ampumahaava omassa jalassa sen sijaan oli täyttä totta.

Virkavalta hälytettiin nopeasti paikalle ja poliisit antoivat loukkaantuneelle ensiapua ennen sairaalaan kuljettamista. Poliisiraportin mukaan Dicara oli menettänyt ”merkittävän määrän verta”. Jalasta läpi mennyt luoti oli päätynyt sängyn vuodevaatteisiin, joten kukaan muu ei onneksi ollut loukkaantunut.

Sairaalahoidosta Dicara pääsi kotiin, mutta tämän viikon maanantaina hänet otettiin poliisin haltuun. Tapauksen selvittelyssä oli käynyt ilmi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa aseenomistajan henkilöllisyystodistusta, joka muistuttaa hieman Suomen aseenkantolupaa. Illinoisin osavaltion lain mukaan sellainen on oltava, jos omistaa aseen.

Dicara oli menettänyt henkilöllisyyskorttinsa aiemmin, mutta syytä tähän poliisi ei ole kertonut julkisuuteen. Niinpä Dicara pidätettiin ja häntä tullaan syyttämään laittoman aseen hallussapidosta ja ampuma-aseen huolimattomasta käytöstä.

Dicaralle asetettiin 150 000 dollarin takuut ja hän on niitä vastaan päässyt vapaalle jalalle odottamaan kesäkuun 29. päivälle asetettua oikeudenkäyntiä.

Mitä kaikkea unissaan voi tehdä?

Kuva: Unsplash

Niin käsittämätön kuin edellä mainittu tarina onkin, niin kyse ei ollut ainutlaatuisesta uneksimisesta. Listafriikki uutisoi viime kesänä ghanalaisesta Kofi Attasta, joka näki unta vuohen teurastamisesta ja leikkasi nukkuessaan oman peniksensä irti.

Atta kertoi heränneensä järkyttävään kipuun ja tajusi viiltäneensä sukuelimensä katki. ”Olin nukahtanut nojatuoliin ja jotenkin kävellyt unissani hakemaan veitsen”, kertoi mies medialle itsekin tapahtuneesta hämmentyneenä.

Ainut, mitä Atta muistaa, on uni juuri ennen kovaan kipuun heräämistä: ”Muistan nähneeni unta vuohen teurastamisesta ja unessa leikkasin edessäni ollutta lihaa.”.

Atta kykeni hälyttämään apuun naapurit, jotka saivat yhteyden hänen vaimoonsa. Adwoa Konadu riensi kotiin ja löysi kovista kivuista kärsineen aviomiehensä istumasta verta täynnä olevalla potalla – penis kädessään. Konadu laittoi Attan vaippoihin ja vei tämän sairaalaan silvottu elin mukana.

Vaikka 42-vuotiaan Attan vammat olivat vakavat, ei hänen henkensä ollut vaimon nopean toiminnan ansiosta uhattuna. Valitettavasti irtileikattua jäsentä ei saatu pelastettua, joten Atta rupesi keräämään varoja peniksen rekonstruktioon.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Varas murtautui kauppaan pahvilaatikko päässään – erikoinen naamio osoittautui varsin epäkäytännölliseksi

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tänään aiheena murtovaras, joka valitsi naamiokseen pahvilaatikon; huonoin seurauksin.

Listafriikin oudoimpien uutisten aiheena on tänään floridalainen murtovaras, joka käytti naamionaan pahvilaatikkoa. Valvontakamerat tallensivat miehen puuhat ja lopulta myös sen, miten epätavallinen maski ei ollutkaan erityisen käytännöllinen valinta.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Murtovaras turvautui tavanomaiseen naamioitumiseen, mutta myös pahvilaatikkoon


Yhdysvaltalaisessa Miami Gardensin kaupungissa sattui viime viikonloppuna erikoinen murtovarkaus, kun pitkäkyntinen valitsi naamiokseen pahvilaatikon. Hyvin omituisen koko tilanteesta teki se, että mies tunkeutui puhelinliikkeeseen kolmesti samana yönä, mutta vain yhdellä visiitillä hän oli sonnustautunut pahvilaatikkoon. Kaksi muuta ryöstöreissua hän teki ”normaalissa” varkaan asustuksessa eli aurinkolaseissa ja huppu syvälle päähän vedettynä.

Vuorokauden vaihduttua kesäkuun 3. päivän puolelle, murtautui 33-vuotias Claude Vincent Griffin Jr. puhelimia huoltavaan iRepair Tech -liikkeeseen. Vaikka liikkeessä oli murtohälytin, ei se kuitenkaan aktivoitunut. Mutta valvontakamerat olivat toiminnassa ja tallensivat koko spektaakkelin.

Kun Griffin ensimmäisen kerran tunkeutui liikkeeseen takaoven kautta, oli hänellä huppu päässään ja aurinkolasit silmillään. Lisäsuojaa henkilöllisyydelleen hän haki hanskoista, jotka löytyivät liikkeessä olleesta kaapista. Mies piti huolen, ettei jättänyt jälkeensä sormenjälkiä.

Sitten Griffin suuntasi kaupan tiskille, nappasi mukaansa kourallisen raaputusarpoja ja useita kartonkeja tupakkaa, ja suuntasi sen jälkeen ulos.

Henkilöllisyys paljastui toisella ryöstöreissulla

Raaputusarvat ja tupakka eivät kuitenkaan Griffinille riittäneet, sillä hän palasi rikospaikalle tuntia myöhemmin. Syystä tai toisesta tavanomainen naamioituminen oli jäänyt ja murtovaras oli laittanut päähänsä pahvilaatikon.

Laatikko päässään Griffin suuntasi kaupan tiskille ja rikkoi sen lasin, jonka alla oli näytillä älypuhelimia. Hän rupesi liippaamaan puhelimia laukkuunsa. Pahvilaatikko olisi voinut olla hyvä naamio, jos mies olisi tajunnut tehdä siihen reiät silmille. Kauhoessaan puhelimia rajoitetun näkökentän varassa Griffin huitaisi epähuomiossa laatikon päästään, jolloin hänen kasvonsa paljastuivat kameroille.

Kun liikkeen omistaja Jeremias Berganza myöhemmin seurasi varkaan puuhia tallenteelta, oli hänen reaktionsa yllättävä. ”Minua nauratti ja olin jopa hieman harmissani, että varkaalle kävi sellainen moka.”, kertoi myötätuntoinen kauppias paikallismedialle.

Kun Griffin oli saanut laatikon takaisin päähänsä, hajotti hän toisen lasin ja anasti sen alla säilytettyjä kelloja.

Tämän jälkeen hän poistui jälleen paikalta.

Ei kahta ilman kolmatta

Ja tarinahan ei pääty tähän, sillä Griffin tuli takaisin vielä kolmannen kerran.

Tällä viimeisellä ryöstöretkellä mies oli jälleen turvautunut tavallisempaan murtovarkaan asustukseen – pahvilaatikko oli osoittaunut varsin kehnoksi ja kömpelöksi maskiksi.

Viimeinen reissu oli nopea pyrähdys, mutta mies ehti silti napata mukaansa muutaman iPhonen ja tuhansia dollareita käteistä liikkeen kassalippaasta.

Pakomatka loppui lyhyeen

Kovinkaan kauaa Griffin ei pakosalla ehtinyt varastettujen tavaroidensa kanssa olla, sillä hän oli valvontakameroiden tallenteilta helposti tunnistettavissa.

Kun omistaja Berganza lauantaiaamuna tuhot nähtyään tarkisti valvontanauhat, ilmoitti hän oitis poliisille miehen tuntomerkit. Videolta erottuivat Griffinin kasvojen tatuoinnit ja poskessa ollut epätavallinen kyhmy. Berganza lupasi myös levittää tietoa saman kiinteistön muille liikkeille ja tämän ansiosta varas sitten jäikin kiinni.

Lauantaina iltapäivällä eräs parturi huomasi tuntomerkkeihin sopivan miehen läheisen viinakaupan edessä. Poliisit olivat nopeasti paikalla ja Griffin pidätettiin lyhyen takaa-ajon jälkeen ilman sen suurempaa estelyä. Hänen hallustaan löytyi yksi anastettu iPhone sekä kokaiinia. Mies tunnusti syyllisyytensä mukisematta.

Syytelista on mittava ja pitää sisällään muun muassa murron, varkauden ja huumeiden hallussapidon.

Liikkeen omistaja Berganza on kertonut paikallisille medioille, että yöllisen ryöstön – tai ryöstöjen – vuoksi hänelle aiheutui noin 30 000 dollarin vahingot. Kaupasta hävisi muun muassa yli 8 000 dollaria käteistä rahaa ja 19 kappaletta iPhone -älypuhelimia. Lisäksi Griffin hajotti liikkeen irtaimistoa muutaman tuhannen dollarin edestä.

Lue myös:

Continue Reading

Suosituimmat