Viihde

Nyt jysähtää: Listafriikin vuoden 2020 luetuimmat listat!

Julkaistu

Listafriikin ensimmäinen vuosi alkaa olla lopuillaan ja nyt on aika ottaa katsaus siihen, mitkä ovat olleet vuoden 2020 luetuimmat listat.

Listafriikki tulee kohta vuoden ikään ja sen kunniaksi, näin osuvasti joulun aikana, julkaisemme tässä artikkelissa Listafriikin vuoden 2020 luetuimmat listat.

Listafriikin matka käynnistyi tammikuussa 2020, joskin esivalmisteluja tehtiin totta kai jo vuoden 2019 puolella; itse asiassa ensimmäisiä listojamme me aloimme tekemään jo viime kalenterivuoden puolella, mutta julkaisu tapahtui vasta tänä vuonna.

Me saimme tässä joulun alla kertakaikkisen upean lukijapalautteen, jossa Listafriikin sanottiin olevan ”yksi parhaista asioista, mitä tänä vuonna on tapahtunut” ja sen kerrottiin kääntäneen monta ei-niin-hyvää päivää valoisaksi. Me olimme kertakaikkisen häkeltyneitä ja liikuttuneita tästä uskomattoman upeasta palautteesta.

Häkeltyneitä ja liikuttuneita me olemme myös siitä, miten paljon listafriikkiläisiä eli sivustomme aktiivisia lukijoita, ja jopa faneja, on olemassa tänä päivänä – vain vuoden olemassaolon jälkeen.

Haluammekin toivottaa teistä jokaiselle oikein hyvää, ihanaa ja rauhallista joulua ja teemme sen vuoden luetuimpien listojen muodossa eli olemme koostaneet teille ne listat, joita te olette kaikkein eniten vuonna 2020 lukeneet.

Advertisement

Tässä tulevat siis Listafriikin vuoden 2020 luetuimmat listat!

Tästä voit käydä katsomassa, mitkä olivat Listafriikin historian luetuimmat listat puoli vuotta sitten!

10. 10 faktaa: näin sarjojen ja elokuvien seksikohtaukset tehdään

Seksi myy, vaikkei tässä kenellekään mitään olla myytykään! Lokakuinen faktapaketti televisiosarjojen ja elokuvien seksikohtauksista kiilasi vuoden 2020 luetuimmat -listan kymmenennelle sijalle. Vaikka ruudun välityksellä kaikki näyttää niin luonnolliselta, ovat intiimit kohtaukset kaikkea muuta.

Toisilla ohjaajilla on näyttelijöille yksityiskohtainen koreografia, jota noudattaa, ja toiset luottavat enemmän improvisaatioon – ei siis ole ihme, että näyttelijöiden työehtosopimuksissa on aiheesta hyvin tarkat säännöt. Kaikki määrittelevät itse, mihin ovat suostuvaisia. Jonkun verran naurua aiheuttivat merkinit eli häpykarvaperuukit, joita käyttävät valkokankaalla niin naiset kuin miehetkin.

10 faktaa: näin sarjojen ja elokuvien seksikohtaukset tehdään

9. 10 nerokasta elokuvamokaa, jotka olivat liian hyviä poistettaviksi

Leffat ovat niin Listafriikin tekijöiden kuin lukijoidenkin kestosuosikkeja. Elokuvista on hauska bongailla virheitä, jotka ovat jääneet viimeistelyprosessissa työryhmältä huomaamatta, mutta tällä kesäkuun ensimmäisenä päivänä julkaistulla listalla onkin niitä mokia tai pilalle menneitä kohtauksia, jotka on jätetty viimeiseen versioon aivan tarkoituksella.

Monet näistä ”mokista” ovat elokuvamaailman klassikkokohtauksia; vai mitä olet mieltä Pretty Woman -elokuvassa nähdystä korurasian napsautuksesta tai Rocky Balboan aamulenkistä, jonka tuoksinnassa hänelle heitetään appelsiini. Onneksi kaikki käsikirjoituksesta poikkeavat sattumukset eivät mene blooperseihin!

Advertisement

10 nerokasta elokuvamokaa, jotka olivat liian hyviä poistettaviksi

8. Top 10 urbaanilegendaa, jotka ovat osoittautuneet todeksi

Listafriikin lukijoita kiinnostaa kaikki mystinen ja kummallinen, joten urbaanilegendojen päätyminen vuoden 2020 luetuimmat -listalle ei ollut mikään suuri yllätys.

Helmikuun lopulla julkaistulta listalta jäi itselleni päällimmäisenä mieleen oikea ruumis kummitusjunassa ja sängyn alla piilotteleva sekopää. Kuka muka oikeasti nukkuu (ainakaan tämän jälkeen) niin, että jokin raaja roikkuu sängyn reunan yli? Siellä allahan voi olla vaikka mitä mörköjä!

Top 10 urbaanilegendaa, jotka ovat osoittautuneet todeksi

7. 10 uskomatonta kertaa, kun Simpsonit ennusti tulevaisuuden

Simpsonit on vuosikymmeniä viihdyttänyt katsojia ympäri maailmaa. Ohjelmassa on vuosien saatossa nähty monia tapahtumia, jotka ovat myöhemmin toteutuneet oikeassa elämässä. Katso mitä kaikkea Simpsonit ennusti oikein.

Simpsonien ennustuksia jos hakee Googlesta, niin ensimmäisenä vastaan tulee Listafriikin lista! Ei siis ole yhtään kumma, että se on vuoden 2020 luetuimmat -listalla. Simpsonit on 30-vuotisen historiansa aikana ennustanut uskomattomia asioita; voiko kaikki olla vain sattumaa? Salaliittoteoreetikot, hoi!

The Shard -pilvenpiirtäjän ilmestyminen Lontoon kaupunkikuvaan vuosia Simpsoneiden jakson jälkeen saa epäilemään arkkitehtien inspiraation lähdettä. Ja mites tuo Donald Trumpin presidenttiys vuonna 2000 esitetyssä jaksossa? Sarjan luojien mukaan se oli vitsi, jossa Yhdysvaltain presidentiksi oli valittu absurdein mahdollinen henkilö…

Advertisement

10 uskomatonta kertaa, kun Simpsonit ennusti tulevaisuuden

6. Top 10 parhaat suomalaiset keksinnöt kautta aikain

Moniko tiesi, että Molotovin cocktail on suomalaista käsialaa? Se ja kaikki tämän listan kohdat ovat muokanneet maailmaa melkoisesti. Syyskuun puolivälissä julkaistu lista oli hurraahuuto upeille suomalaisille keksinnöille!

Kannattaa muuten painaa mieleen Askel Healthcaren kehittämä biohajoava istute – siitä meinaan tullaan vielä kuulemaan!

Top 10 parhaat suomalaiset keksinnöt kautta aikain

5. Top 10 maailman erikoisimmat kissarodut

Eikös se ole todistettu juttu, että kissat ovat internetin suosituimpia kohteita!? Ainakin Listafriikin erikoisimmat kissarodut -lista lokakuun lopulta kiinnosti kovasti, joten ihmisten suosikkilemmikit ovat suosikkeja myös verkossa.

Kissojen rotukirjo alkaa olla jo aika valtava, vaikkei se vielä vedäkään vertoja koirille. Kirjoittajaa kiinnosti erityisen paljon afrikkalaisesta villikissasta jalostettu savannikissa, joka itseasiassa toimikin inspiraationa koko listalle. Myös kuvassa oleva american curl on metka erikoisine korvineen.

Top 10 maailman erikoisimmat kissarodut

Advertisement

4. 10 valokuvaa, jotka vahingoittivat tai tuhosivat uran ja elämän

Tämä lista oli mielettömän mielenkiintoinen tehdä; toivottavasti myös lukea! Ja mitä ilmeisimmin toiveeni on toteutunut, sillä lokakuun puolessa välissä tehty lista keräsi heti julkaisupäivänään valtavan määrän lukijoita.

Itselleni päällimmäisinä mieleen jäivät Miss Irakin ja Miss Israelin yhteiskuva, joka johti tappouhkauksiin ja maastakarkotuksiin, sekä yllä olevassa kuvassa vasemmalla seisova Peter Norman, jonka ura ja elämä hajosivat täysin Meksikon olympialaisten jälkeen.

10 valokuvaa, jotka vahingoittivat tai tuhosivat uran ja elämän

3. Suomalaiset sanonnat: onko näissä mitään järkeä?

Helmikuun puolessa välissä Listafriikin lukijoita huvittivat erikoiset suomalaiset sanonnat. Saimme myös kommenttikenttään ja Facebookiin ilahduttavan määrän lukijoiden omia suosikkisanontoja. Yhdessä me pohdimme, mitä kaikkea nämä suomen kielen helmet voivat tarkoittaa, ja kyllä kaikkiin sananlaskuihin löydettiin järkevä selitys.

Joka pieremättä kusee, se naimatta kuolee on ehkäpä yksi sanontojen kruununjalokivistä.

Suomalaiset sanonnat: onko näissä mitään järkeä?

2. Mandela-efekti: 10 esimerkkiä ihmisten vääristä yhteisistä muistikuvista

Mandela-efektit kiinnostavat päivästä toiseen. Helmikuun alussa julkaistu lista löytyy Googlen hakutuloksissa kärkipaikalta, joten ei ole kumma, että se on kerännyt lukijoita läpi vuoden.

Yhdysvaltojen osavaltioiden määrä herätti keskustelua Facebookissa ja Listafriikille kaikkein shokeeraavin listan kohta oli James Bond -pahis Rautahampaan ihastuksen kohteen leveä hymy. Oliko Dollylla niitä hammasrautoja vai ei?

Advertisement

Jännityksellä seurasimme, löytyykö Mandela-efektille päihittäjää, ja kyllä löytyi. Mutta oletettavaa on, että nämä virheelliset muistikuvat tulevat pysymään vielä pitkään yhtenä lukijoidemme suosikkilistoista.

Mandela-efekti: 10 esimerkkiä ihmisten vääristä yhteisistä muistikuvista

1. Kyllä meilläkin osataan! 10 asiaa, joista Suomi tunnetaan maailmalla

Lokakuun lopulla julkaistu Suomi-lista pompsahti välittömästi, heti ensimmäisenä päivänä suosituimpien listojen joukkoon. Selvästikin Listafriikin lukijat pitävät Suomi-aiheisista listoista, koska niitä mahtuu vuoden 2020 luetuimmat -listalle kokonaista kolme.

Kaikki suomalaisetkaan eivät välttämättä tiedä, kuka Simo Häyhä oli, mutta ulkomailla hänet tunnetaan enemmän kuin hyvin. Useammin kuin Kimi Räikkönen tai vaikkapa Teemu Selänne, nousee Häyhän nimi esiin, kun on kertonut olevansa Suomesta kotoisin. Ja vaikka nimi ei muistuisi, niin kommentti ”teillähän oli maailman paras tarkka-ampuja” on kuultu useaan otteeseen.

Kyllä meilläkin osataan! 10 asiaa, joista Suomi tunnetaan maailmalla

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentässä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme mikä on ollut sinun suosikkilistasi.

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat