Viihde

Mielen lukeminen: 10 temppua, joilla hämmästytät ystäväsi!

Julkaistu

Mielen lukeminen ei välttämättä ole mahdollista, mutta näiden 10 tempun avulla ihmiset voi saada uskomaan siihen, että se toden totta on mahdollista.

Mielen lukeminen on äärimmäisen kiehtova aihe, mutta pystyykö joku siihen oikeasti? Sitä me emme tiedä (todennäköisesti ei), mutta tässä tulee 10 temppua, joilla hämmästytät ystäväsi.

Tämän listan luettuasi et välttämättä opi lukemaan ihmisten ajatuksia, mutta sen me voimme taata, että tehdessäsi nämä kymmenen temppua, tai ainakin jonkin niistä – esimerkiksi ystävillesi tai perheenjäsenillesi – saat ihmisten leuat loksahtamaan ja aiheutat vähintäänkin hämmennystä.

Näillä tempuilla voit varastaa huomion vaikkapa illanistujaisissa: esimerkiksi jouluaatto, jota mahdollisesti vietät perheesi kanssa, on oikeinkin oiva ajankohta näiden toteuttamiseen.

Mutta sen pidemmittä puheitta Listafriikki esittelee sinulle kymmenen temppua, joita olemme tässä edellä muutaman kappaleen verran hehkuttaneet.

Tietosanakirja-temppu

Ensimmäinen temppu, joka on omiaan luomaan ihmisissä illuusion siitä, että mielen lukeminen on mahdollista, on niin sanottu tietosanakirja-temppu.

Näin temppu toteutetaan:

Advertisement
 1. Ennen kuin aloitat tempun tekemisen, avaa tietosanakirjan (tai minkä tahansa kirjan, jos sinulla ei ole tietosanakirjaa) sivu 108, katso sieltä yhdeksäs sana ja paina se mieleesi.
 2. Pyydä kaksi vapaaehtoista henkilöä. Anna toiselle heistä tietosanakirja, toiselle laskin.
 3. Pyydä laskimen omaavaa henkilöä miettimään mitä tahansa kolminumeroista lukua, jossa jokainen numero on eri. Tämän jälkeen pyydä samaista henkilöä järjestämään luku päinvastaiseksi (esimerkiksi 123 muuttuu muotoon 321).
 4. Nyt, kun laskimen omaavalla henkilöllä on kaksi lukua (esimerkkiluvut 123 ja 321), pyydä häntä vähentämään isommasta luvusta pienempi (321-123).
 5. Pyydä edelleen tätä samaa henkilöä kääntämään tuosta vähennyslaskusta saatu summa päinvastaiseksi (321-123=198 ja käännettynä se on 891). Tämän jälkeen pyydä henkilöä laskemaan nuo numerot yhteen (198+891=1089).
 6. Sillä, minkä luvun tuo laskimen omaava vapaaehtoinen valitsee, ei ole mitään merkitystä, sillä vastaus tulee olemaan aina tuo sama 1089 – kunhan alkuperäisessä kolminumeroisessa luvussa olevat numerot eivät ole keskenään samoja.
 7. Kysy vapaaehtoiselta hänen tekemän yhteenlaskun (1089) kolme ensimmäistä numeroa; koska vastaus on aina tuo edellä mainittu 1089, myös kolme ensimmäistä numeroa ovat 108.
 8. Pyydä sanakirjan ottanutta vapaaehtoista avaamaan sanakirjasta sivu 108.
 9. Kysy laskimen omaavalta vapaaehtoiselta loppuluvun (1089) viimeinen numero. Kun hän vastaa ”yhdeksän”, pyydä tietosanakirjaa hallussaan pitävää vapaaehtoista katsomaan kyseisen sivun (108) yhdeksäs sana.
 10. Tästä hetkestä eteenpäin valinta siitä, millaisen show’n rakennat vastauksesi ympärille on täysin sinusta kiinni, mutta tässä kohtaa siis tiedät, että oikea vastaus on se aivan alussa tietosanakirjan sivulta 108 mieleesi painama yhdeksäs sana.

Musta esine

Mielen lukeminen on jälleen mahdollista, kiitos tämän listan toisen tempun, joka kulkee nimellä ”Musta esine” – tai niin voit ainakin uskotella yhtä läsnäolijaa lukuun ottamatta jokaiselle muulle paikallaolijalle.

Tämän tempun suorittamiseen tarvitset siis toisen henkilön, jonka tulee olla mukana tempussa. Kun käytte temppua läpi, pitäkää huoli siitä, etteivät muut kiinnitä huomiota keskusteluunne. Kerro avustajallesi, että tunnusesineesi on väriltään musta.

Näin temppu toteutetaan:

 1. Pyydä kaikki paikallaolijat kokoontumaan yhteen ja samaan huoneeseen.
 2. Kerro kaikkien edessä, että tulet poistumaan huoneesta ja pyydä heitä valitsemaan sillä aikaa mikä tahansa huoneessa oleva esine.
 3. Pyydä ryhmää informoimaan sinua siinä vaiheessa, kun he ovat valinneet esineen ja palaa sen jälkeen huoneeseen.
 4. Huoneeseen palatessa informoi ryhmää, että kykenet lukemaan heidän ajatuksensa ja siten päättelemään, minkä esineen he ovat valinneet.
 5. Kohdista huomio avustajaasi ja pyydä nimenomaan häntä, esittäen kuitenkin valinneesi hänet sattumalta, luettelemaan huoneessa olevia esineitä. Kun hän sanoo mustan esineen, tiedät tässä vaiheessa, että sitä seuraava esine on se, jonka ryhmä on valinnut.
 6. Tehdäksesi tempusta entistä vaikuttavamman, voit sopia jo etukäteen avustajasi kanssa, että hän jatkaa esineiden luettelemista kuultuasi jo oikean vastauksen; halutessasi voit pyytää myös muita paikallaolijoita luettelemaan esineitä tämän jälkeen.
 7. Siltä varalta, että ryhmä päätyy valitsemaan mustan esineen, sovi avustajasi kanssa jo etukäteen jokin tietty signaali, jolla hän tällaisessa tilanteessa paljastaa sinulle, että ryhmä on valinnut hänen mainitseman mustan esineen; avustaja voi tehdä tämän esimerkiksi etukäteen, huoneeseen saapuessasi.

Punainen vasara

Vaikka mielen lukeminen ei mitä todennäköisimmin onnistu keneltäkään meistä, jos se ylipäätään onnistuu keneltäkään tällä planeetalla, asioiden istuttaminen mieleen on sen sijaan täysin oma lukunsa ja tämä seuraava temppu demonstroi sen erinomaisella tavalla.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä tempussa on kyse psykologiasta ja siitä, miten meidän aivomme sekä toimivat että pyrkivät aina yhdistelemään asioita.

Varoituksen sanasena on kuitenkin todettava se, että tämä temppu ei aina toimi, joskin kyse on äärimmäisen harvinaisesta tilanteesta.

Näin temppu toteutetaan:

Advertisement
 1. Kirjoita esimerkiksi paperille, tai vaikka rintakehääsi, sanapari ”punainen vasara” ennen tämän tempun tekemistä; tee tämä siis jo etukäteen. Jos käytät paperilappua, voit asettaa sen jo valmiiksi pöytään niin, ettei siihen kirjoitettu vastaus näy kenellekään.
 2. Kysy henkilöltä, jolle teet tätä temppua, minä päivänä joulua vietetään.
 3. Kysy, mistä hampurilaiset valmistetaan.
 4. Kysy, millainen hallitus Neuvostoliitolla oli.
 5. Kysy, millä puolella tietä Euroopassa ajetaan.
 6. Pyydä kyseistä henkilöä miettimään jotain väriä ja työkalua.
 7. Pyydä henkilöä kertomaan väri ja työkalu ääneen, joita hän mietti: valtaosa vastaa tähän kysymykseen punainen vasara, koska johdatit heidät tähän vastaukseen esittämällä punaiseen väriin liittyviä kysymyksiä (joulu, Neuvostoliitto) sekä tuomalla esiin Neuvostoliiton, jonka lipun väri oli punainen ja siinä oli vasara.
 8. Näytä tämän jälkeen jo etukäteen kirjoittamasi vastaus.

Tähän temppuun on olemassa myös vaihtoehtoinen tapa, joka saattaa hyvinkin perustua seuraavaan yhtälöön (tähän ei ole löydetty täydellistä selitystä): ensimmäinen väri, jonka lapsi elämässään näkee, on punainen ja nopean vastauksen vaatiminen tuo mieleen nopean työkalun eli vasaran.

Vaihtoehtoinen tapa tempun toteuttamiseen:

 1. Kirjoita esimerkiksi paperille, tai vaikka rintakehääsi, sanapari ”punainen vasara” ennen tämän tempun tekemistä; tee tämä siis jo etukäteen.
 2. Anna henkilölle, jolle teet tätä temppua, ratkottavaksi yhteenlaskuja. Näillä yhteenlaskuilla ei ole itsessään mitään merkitystä, vaan ne ovat vain hämäämässä kohdettasi:
  1. 13+6=
  2. 4+55=
  3. 87+2=
  4. 12+52=
  5. 75+26=
  6. 25+52=
  7. 63+32=
 3. Viimeisen yhteenlaskun päätteeksi käske henkilön kertoa nopeasti mikä väri ja mikä työkalu hänelle tulee ensimmäisenä mieleen. Joidenkin lähteiden mukaan vastaus on 98 prosentissa tapauksista ”punainen vasara”.
 4. Näytä tämän jälkeen jo etukäteen kirjoittamasi vastaus.

Hammasta purren

Nyt ollaan taas tempun parissa, johon sanapari ”mielen lukeminen” ei istu sitten niin millään tavalla, vaan kyse on puhtaasti tempusta, jossa saat esittämääsi kysymykseen vastauksen avustajaksesi pyytämältäsi henkilöltä – totta kai niin, että kukaan ei tule sitä huomaamaan.

Näin temppu toteutetaan:

 1. Valitse itsellesi avustaja, jolle selität tempun etukäteen niin, ettei kukaan muu huomaa teidän kahden käyvän temppua läpi.
 2. Istu esimerkiksi pöydän ääreen ja pyydä avustajaasi istumaan toiselle puolen pöytää.
 3. Pyydä jotakuta paikalla olevista henkilöistä kuiskaamaan numero väliltä 1-20 avustajasi korvaan ja kerro, että tulet lukemaan tuon kyseisen numeron avustajasi päästä (älä kuitenkaan käytä nimitystä avustaja).
 4. Aseta kätesi avustajasi ohimolle; olet jo etukäteen ohjeistanut tätä puremaan hampaita yhteen niin monta kertaa kuin hänen korviinsa kuiskattu vastaus oli (tässä ei ole kiirettä eli pitäkää huoli, ettei kukan huomaa ainakaan mitään tiivistahtista hampaiden puremista yhteen). Kun ihminen puristaa hampaansa yhteen, hänen ohimot liikkuvat ja voit sitä kautta laskea kuiskatun numeron.
 5. Kerro numero ääneen muille.

Huom! Tässä voi käyttää hampaiden puremisen sijaan esimerkiksi silmien räpsyttelyä – oikean numeron jälkeen voi tulla hieman pidempi tauko räpsyttelyssä – joskin tämä tulee toteuttaa järkevällä tahdilla. Jos joku temppua seuraava nostaa esille silmien räpsyttelyn, sen jälkeen voit pyytää avustajaasi sulkemaan silmänsä ja vakuuttaa, että olet lukenut tämän mieltä, toteuttamalla tempun edellä mainitulla tavalla (hampaiden pureminen yhteen).

Kolmio ympyrän sisällä

Kuinka moni teistä muistaa televisiosarjan Mentalist, jota esitettiin televisiossa vuosina 2008-2015? Kyseisen sarjan päähenkilö Patrick Jane osoitti monen monta kertaa, miten mielen lukeminen on mahdollista – ilman, että sitä mieltä oikeasti luetaan. Toisin sanoen hänellä oli tapana johdatella ja ohjata ihminen siihen suuntaan, mihin hän halusi.

Itse asiassa tämä seuraava temppu on tuttu juuri tuosta kyseisestä sarjasta (katso video täältä). Se on hyvin yksinkertainen, mutta vaikuttava, kun se toteutetaan oikein.

Näin temppu toteutetaan:

 1. Pyydä henkilöä, jolle olet temppu tekemässä, kuvittelemaan väliinne pleksi. Piirrä samalla ilmaan neliön muotoinen kuvio ja pyydä häntä kuvittelemaan pleksin sisään jokin kuvio, kuten esimerkiksi neliö, mutta ei kuitenkaan neliötä; aseta puhuessasi sormesi kolmiomaiseen muotoon, pitäen molemmista käsistä kolmea sormea eli peukaloa, etusormea ja keskisormea ylhäällä, ja kahta muuta sormea alhaalla.
 2. Kysy tässä kohtaa ymmärsikö henkilö, mitä hänen tulee tehdä, ja käske häntä painamaan valitsemansa kuvio mieleen.
 3. Pyydä henkilöä kuvittelemaan seuraavaksi kuvittelemansa kuvion ympärille toinen kuvio ja tee samalla käsilläsi nopea ympyrän muotoinen kuvio ilmassa.
 4. Seuraavaksi pyydä henkilöä keskittymään, katsomaan sinua silmiin ja piirtämään kuvittelemansa kuviot ikään kuin mielesi läpi sinun takaraivoon saakka.
 5. Ota oma aikasi, tarinoi, miten kuvio alkaa hiljalleen muodostua mieleesi, ja sitten kerro vastauksesi: ”Se on ympyrän sisällä oleva kolmio.”
 6. Tempun salaisuus piilee siinä, että suljet neliön pois pelistä, kuvioita on olemassa ylipäätään hyvin vähän ja ehdotuksesi siitä, että henkilön tulee miettiä jotain muuta kuin neliötä, johtaa lähes poikkeuksetta kolmion miettimiseen – etenkin, kun ohjaat häntä sormillasi. Tämän jälkeen vaihtoehdot toisen kuvion osalta ovat hyvin vähissä ja useimmiten seuraavaksi mietittävä kuvio on ympyrä, mikä saadaan kaiken kukkuraksi istutettua henkilön mieleen piirtämällä ilmaan ympyrän muotoinen kuvio.
 7. Voit katsoa videon tempusta Patrick Janen tekemänä yläpuolelta löytyvästä linkistä.

Valitse mitkä tahansa kaksi, eliminoi yksi

P.A.T.E.O. Force -temppu on suositun taikurin Roy Bakerin keksimä temppu. P.A.T.E.O. on lyhenne sanoista ”pick any two, eliminate one” eli suomennettuna ”valitse mitkä tahansa kaksi, eliminoi yksi”.

Tämän tempun tehtävänä on ikään kuin osoittaa, että mielen lukeminen on mahdollista, koska ennen tempun alkua kirjoitat esimerkiksi paperille ennustuksen tulevasta.

Advertisement

Näin temppu toteutetaan:

 1. Kerää esimerkiksi pöydälle tai lattialle esineitä, vähintään 5-6 ja mieluusti enintään 11-12.
 2. Kirjoita jokin esineistä paperilapulle tyylillä ”sinä tulet valitsemaan kellon” ja laita tuo lappu esimerkiksi taskuusi.
 3. Mikäli esineiden määrä on pariton (5, 7, 9, 11), sinä aloitat osoittamalla kahta esinettä (voit ottaa itsellesi ensimmäisen vuoron kertomalla, että sinä aloitat, koska haluat ikään kuin näyttää, miten peli toimii). Jos taas esineiden määrä on parillinen (6, 8, 10, 12), toinen osapuoli aloittaa (voit esimerkiksi sanoa, että hän saa ensimmäistä kertaa pelaavana aloittaa). Tällä tavoin varmistat, että jäljelle jäävä esine on sinun valitsema.
 4. Homman nimi on siis tämä: sinä ja kohdehenkilö osoitatte vuorotellen kahta esinettä. Se, joka ei osoita, saa aina eliminoida toisen osoitetuista esineistä: pidä siis huoli, että aina kun on sinun vuorosi osoittaa, et osoita paperilapulle kirjoittamaasi esinettä – kun taas on toisen henkilön vuoro osoittaa kahta esinettä, jos hän osoittaa valitsemaasi esinettä, eliminoi se toinen esine.
 5. Esitä pelin aikana, että sinulla on vaikeuksia päästä toisen osapuolen mieleen ja hankaluuksia valita eliminoitava esine.
 6. Kun jäljellä on yksi esine, voit näyttää paperilapun. Tsadam!

Mikä numero tai sana tahansa

Ja näin, jälleen kerran se mielen lukeminen on mahdollista, tosin se tapahtuu heijastuksen kautta ja apuvälineitä käyttäen eli todellisuudessa kukaan ei ole lukemassa kenenkään mieltä – niin me vain esitämme.

Tämä seuraava temppu vaatii hieman enemmän tarkkuutta – kenties jopa kuivaharjoittelua – kuin muut tällä listalla aiemmin esitellyt temput. Ja meidän suosituksemme on se, että käytätte nimenomaan lautasliinaa, nenäliinaa tai muuta vastaavaa; tässä ei siis kannata käyttää kirjoituspaperia, koska henkilö(t), jo(i)lle temppua teet, saattavat kyetä herkemmin huomaamaan mitä todellisuudessa teet, jos sinulla on käytössäsi kova ja äänekäs paperi.

Näin temppu toteutetaan:

 1. Pyydä henkilöä, jolle teet temppua, miettimään mitä tahansa numeroa tai sanaa maailmassa ja sen jälkeen kirjoittamaan sen lautasliinalle tussilla, katsoessasi itse samaan aikaan toiseen suuntaan.
 2. Pyydä henkilöä asettamaan lautasliina käteesi niin, että siihen kirjoitettu numero/sana jää alapuolelle.
 3. Pidä huoli siitä, että teet tempun sellaisessa paikassa (esimerkiksi keittiön pöytä), johon voit helposti asetella esineitä, joista ainakin yksi omaa heijastavan pinnan; muut esineet ovat hämäämässä. Kun saat lautasliinan käteesi, pystyt erittäin hienovaraisesti katsomaan tuosta heijastuksesta, mikä sana lautasliinassa lukee tai mikä numero siinä on.
 4. Kun olet nähnyt heijastuksen, tässä kohtaa voit tehdä lautasliinalla aivan mitä tahansa – vaikkapa rytätä sen käteesi – kunhan et vain katso sille puolelle, jossa numero/sana on.
 5. Esitä seuraavaksi hiljalleen saavasi aistimuksen siitä, mitä lautasliinassa lukee tai mikä numero siinä on: jos kyseinen sana on vaikkapa kenkä, lähde liikenteeseen jalasta, etene varpaisiin ja lopulta paljasta kyseisen sanan olevan kenkä – voit toteuttaa tämän vaiheen millä tavoin tahansa, jos haluat tehdä siitä esimerkiksi spektaakkelimaisen show’n.

Valitse korttipino, mikä tahansa korttipino

Mielen lukeminen ei voisi olla kauempana tässä ”Valitse korttipino, mikä tahansa korttipino” -tempussa (ja ei, suomennos ei nyt välttämättä ole tässä tapauksessa ytimekkäin mahdollinen), mutta myös tässäkin tempussa annetaan ymmärtää, että osaat lukea kohdehenkilön mielen.

Itse asiassa tämä on yksi kaikkein helpoimmista tempuista toteuttaa ja täysin idioottivarma eli se toimii aina, kunhan vain noudatat alla olevia ohjeita.

Näin temppu toteutetaan:

Advertisement
 1. Järjestä korttipakka niin, että ensimmäisessä nipussa on mitä tahansa kolme korttia, toisessa on kaikki neljä kolmosta ja kolmannessa mitkä tahansa viisi korttia: laita nämä kasat korttipakan päällimmäisiksi tässä järjestyksessä. Luonnollisesti sinun tulee järjestää kortit etukäteen niin, että näin tapahtuu.
 2. Kun on aika ottaa kortit esille ja tehdä itse temppu, jaa kortit yksi kerrallaan neljään kasaan eli ensimmäinen kortti ensimmäiseen kasaan, toinen toiseen, kolmas kolmanteen, neljäs neljänteen, viides ensimmäiseen ja niin edelleen: jokaiseen neljään kasaan tulee kolme korttia. Tämän myötä jokaisesta kasasta löytyy yksi kolmonen.
 3. Ota esille paperinpala ja pyydä kohdehenkilöä valitsemaan yksi korttikasa. Tee selväksi, ettei henkilö saa koskea kortteihin, osoittaa valitsemaansa korttikasaa tai kertoa/näyttää millään tavalla valintaansa. Kerro nyt, että aiot lukea henkilön mieltä ja siten saada ongittua tiedon siitä, minkä kasan he ovat valinneet.
 4. Voit käskeä kohdehenkilöä keskittyä mielessään valitsemaansa kasaan oikein kovasti, samalla kun kirjoitat itse numeron kolme paperille.
 5. Lopulta pyydä kohdehenkilöä kertomaan, minkä kasan he ovat valinneet ja näytä, että olet kirjoittanut paperille numeron kolme. Sen jälkeen käännätte kohdehenkilön valitsemassa kasassa olevat kortit ja tuo numeron kolme omaava kortti löytyy kyseisestä kasasta.
 6. Ota mieluusti muut kasat nopeasti haltuusi tempun jälkeen ja ala vaikka sekoittamaan kortteja takaisin yhteen; muutoin kohdehenkilö saattaa alkaa käännellä kortteja ja huomata, että jokaisesta kasasta löytyy kolmonen.

Mielen lukeminen: numero 37

Myönnetään, edellä oleva väliotsikko on hieman harhaanjohtava, sillä tässä(kään) tapauksessa kyse ei ole millään muotoa mielen lukemisesta, vaan puhtaasti todennäköisyyksistä.

Ei muuta kuin tempun kimppuun.

Näin temppu toteutetaan:

 1. Pyydä henkilöä, jolle tempun teet, valitsemaan pariton luku väliltä 1-50, jossa numerot eivät saa olla keskenään samat (esimerkiksi 33 ei käy valinnaksi, vaan sen tulisi olla vaikkapa 37), ja lisäksi molempien luvun numeroiden tulee olla parittomat.
 2. Pyydä henkilöä painamaan luku mieleensä ja visualisoimaan se.
 3. Tässä vaiheessa kerro, että kyseessä on luku 37 ja enemmän kuin usein osut oikeaan.

Miten ihmeessä sitten kohdehenkilö valitsee numeron 37?

Ensinnäkin jo pelkästään se, että luvun tulee olla pariton, karsii puolet mahdollisista luvuista pois. Koska kyseessä on kaksinumeroinen luku, myös yhden digitaalin luvut eli 1-9 jäävät pois. Vielä helpommaksi tempun tekee se, että luvun molempien numeroiden tulee olla parittomia. Jäljelle jäävät enää vaihtoehdot 13, 15, 17, 19, 31, 35, 37 ja 39. Käytännössä ottaen ihminen ei valitse koskaan ykkösellä alkavaa numeroa, joten tarjolle jää kolme vaihtoehtoa. Syystä tai toisesta ihminen valitsee näistä luvuista 37.

Tuhka paljastaa totuuden

Nyt pääsemme käsiksi eittämättä koko listan visuaalisesti näyttävimpään temppuun, joskin lähes poikkeuksetta jokaisesta edeltävästäkin listan tempusta on mahdollista rakentaa visuaalisesti näyttävä.

Tämä saattaa olla myös listan tempuista se haastavin toteutettava – toki sekin on yksilöllistä – mutta, kun vedät tämän tempun esimerkiksi joissain juhlissa, saat eittämättä jokaisen katsojan leuan loksahtamaan lattiaan.

Näin temppu toteutetaan:

Advertisement
 1. Valitse etukäteen yksi kortti, jonka haluat kohdehenkilön valitsevan. Kirjoita huulirasvalla käteesi kyseinen kortti; voit vetää hihasi kirjoituksen päälle, jos vain saat pidettyä huolen, ettet hinkkaa sitä hihalla pois, mutta tämä ei ole välttämätöntä, koska huulirasva ei näy kenellekään.
 2. Kun olet tehnyt edellisen vaiheen salassa, tule kohdehenkilön eteen korttipakan kanssa. Levitä kortit kohdehenkilön eteen, mutta pidä ne kaikki käsissäsi, kuvapuolet alaspäin. Aseta etukäteen valitsemasi kortti pakan pohjimmaiseksi eli se pysyy koko ajan alimpana levittäessäsi kortteja käsissäsi.
 3. Pyydä kohdehenkilöä osoittamaan pakasta kohta, josta hän haluaa valita kortin. Tässä vaiheessa saat pakan alla liutettua alimman kortin kyseiseen kohtaan, hajotat siitä kohtaa pakan kahtia ja valitsemasi kortti on alimpana. Nyt näytät kortin kohdehenkilölle ja pyydät häntä painamaan sen mieleensä.
 4. Seuraavaksi otat esiin paperilapun, johon kirjoitat tarkoituksella väärän kortin. Näytä paperilappu kohdehenkilölle, kysy, onko tämä oikea kortti, ja totta kai vastaus on ”ei ole”.
 5. Ota paperilappu käteesi, laita se esimerkiksi tuhkakuppiin tai lautaselle ja sytytä se palamaan. Kun tuli on sammunut, ota tuhkaa käsiisi ja ripottele sitä käsivarteesi – siihen kohtaan, johon olet ennakkoon kirjoittanut huulirasvalla kyseisen kortin. Sen jälkeen hinkkaa tuhkaa käteesi, ja kun nostat kätesi, paljastuu sieltä se kortti, jonka kohdehenkilö oli ”valinnut”. Voit myös vaihtoehtoisesti jättää ripottelun pois ja alkaa suoraa hinkata tuhkaa käteesi.

🤷‍♂️ Mielen lukemin on äärimmäisen kiehtova aihe: kerro kommenttikentässä ⬇️ ⬇️  tai somekanavissamme, aiotko sinä toteuttaa jonkin näistä tempuista jollekin sukulaisellesi tai ystävällesi, ja jos aiot, niin minkä?

Advertisement

Suosituimmat