Elämäntapa

10 järjetöntä ruokahaastetta, joiden päihittämiseen harva kykenee – osa 2

Julkaistu

Jatketaan samalla aiheella kuin eilen ja listataan loput järjettömistä mättöhaasteista.

Valtavan kokoiset ruokahaasteet ovat houkuttelevat suursyömäreitä matkustamaan pitkiäkin matkoja testaamaan oman mahalaukun rajoja. Esittelemme tässä järjettömimmät mättöhaasteet.

Periaate ravintoloiden ruokahaasteissa on usein sama: typerryttävän iso annos, joka pitää tuhota tietyn ajan puitteissa. Palkinnoksi on luvassa mainetta, mutta harvoin mammonaa.

Ravitsemuksellisesti ja terveyden kannalta useiden tuhansien kaloreiden mättäminen kerralla ei ole mitenkään hyvästä tai suositeltavaa, joten Listafriikki ei tokikaan kannusta tällaiseen revittelyyn. Ja ovathan nämä ruokahaasteet tietysti myös ikävä esimerkki länsimaisesta ylenpalttisesta yltäkylläisyydestä.

Mutta ei saarnata sen enempää, vaan sukelletaan mässäilyn maailmaan. Ei kuitenkaan liikaa makeaa (tai suolaista) mahantäydeltä, joten lista julkaistaan kahdessa osassa. Tämä on jälkimmäinen osa ja ensimmäisen voit käydä lukemassa tästä: 10 älytöntä ruokahaastetta: Näissä mätöissä ei ole mitään järkeä – osa 1.

Olisiko sinusta näiden annosten syöjäksi?

Advertisement

Aamiainen on päivän tärkein ateria


Jester’s Diner -ravintolassa, Ison-Britannian Lowestoftissa, on mahdollista ottaa osaa järjettömän kokoiseen mättöhaasteeseen. KIDZ Breakfast -niminen annos on kaikkea muuta kuin lastenleikkiä, sillä kaloreita siinä on 10 300. Perinteisen brittiaamiaisen kulmakiviä sisältävä tarjottimellinen riittäisi kevyesti yli kymmenelle hengelle, mutta ruokahaaste on tarkoitettu vain yhdelle.

Ja tuo määrä – yli 4 kiloa rasvassa paistettua ruokaa – tulee kiskoa kurkusta alas alle tunnissa.

Annokseen kuuluu 12 paksua pekonisiivua, 12 makkaraa, 6 paistettua munaa, hash brown -röstiperunoita, kuullotettuja perunoita, papuja, paahtoleipää, tomaattia, herkkusieniä ja munakasta. Onnistuneesta suorituksesta pääsee ravintolan kunniagalleriaan ja tyhjällä lautasella annos on myös ilmainen. Jos ruokaa jää, joutuu siitä pulittamaan 15 puntaa. Suhteellisen edullinen annoksen kokoon nähden!

Jättiläismäinen nyytti

Jos Yhdysvallat on järjettömien ruokahaasteiden mekka, niin Japani koputtelee aivan kannoilla. Yksi hurjimmista Tokion ravintoloiden haasteista on sadan gyoza-nyytin haaste. Gyoza-taikinanyytit ovat suosittua ruokaa Itä-Aasiassa, mutta normaalisti niitä nautitaan kerralla muuta kappale.

Kagurazaka Hanten -ravintolan haasteessa on syötävä vain yksi täytetty gyoza, mutta jättiläismäinen sellainen. Haastenyytti painaa nimittäin 2,4 kiloa ja vastaa sataa tavallista gyozaa.

Advertisement

Asiakkaalla on tunti aikaa tuhota tämä monsteri ja onnistunut suoritus takaa ilmaisen aterian. Kagurazaka Hanten suosittelee, että asiakas pitäisi vain hauskaa eikä ottaisi haastetta turhan vakavasti: ”Ole kiltti, äläkä pakota itseäsi syömään kaikkea.”. Hyvähän se on sanoa, sillä kesken jääneestä ateriasta joutuu pulittamaan reippaat 70 euroa.

Maailman kahdeksas ihme

”8th Wonder” -annos on muihin mättöhaasteisiin verrattuna erityislaatuinen: ruokaa saa olla syömässä 10 henkilöä. Jos kaveriporukka onnistuu haasteessa, tarjoaa ravintola 2000 dollaria käteistä. Listafriikki onnistui löytämään vain yhden porukan, joka on päihittänyt newjerseyläisen Clinton Station Dinerin haasteen, vaikka innokkaita yrittäjiä on riittänyt.

Kahdeksas ihme on amerikkalainen klassikko – hampurilainen. Muuta klassista tässä burgerissa ei kuitenkaan ole, sillä se painaa kokonaista 47,6 kiloa! Perinteisen juustohampurilaisen tapaan rakennetun monsterin halkaisija on reippaat 70 cm ja korkeutta sillä on 30 cm. Ihan kivasti apetta kaikille kymmenelle syöjälle. Lisähaastetta tuo aikaraja, sillä järjetön hamppari on pisteltävä poskeen alle tunnissa, jos mielii saada rahapalkinnon.

Ainoa voittoporukka koostui kymmenestä ammattimaisesta kilpasyöjästä, joten on hyvin vaikea nähdä, että mikään ”tavallinen” kaveriporukka kykenisi syömään koko hampurilaisen. Yhdelle tiimin jäsenelle syötävää tulee lähes viisi kiloa!

Kolmen kilon italialainen

Kanadan Niagarassa sijaitsevan Mick and Angelo’s -ravintolan mättöhaaste on jokaisen italialaisen ruoan ystävän unelma. Kunnes tajuaa, paljonko sitä pastaa oikeasti on. Unelma saattaa muuttua huuto-oksennuksen sävyttämäksi painajaiseksi.

Italialainen ruokahaaste pitää sisällään lähes kaikki mahdolliset italialaiset ruoat.

Advertisement

Puolessatoista tunnissa asiakkaan on ”nautittava” astiallinen spagettia, lasagnea, makkaraa, parmesaanikanaa, juustolla täytettyä putkipastaa, lihapullia, valkosipulileipää, päivän keitto ja Red velvet -kakkua jälkiruoaksi. Yhteensä ruokaa on yli kolme kiloa.

Jos jokaisen ruokalajin onnistuu syömään, on luvassa mainetta seinälle ripustetun kuvan ja ilmaisen T-paidan muodossa. Ellei kaikki uppoa, niin joutuu Wall of Famen sijaan Wall of Shamelle eli häpeän seinälle.

Infernaalinen keittohaaste

Tälle listalle valitut mättöhaasteet ovat sellaisia, joita voi edelleen saada. Floridan St. Petersburgissa sijaitsevan Nitally’s -ravintolan The Inferno Bowl -haaste on kuitenkin ollut koronapandemian vuoksi määrittelemättömän pitkällä tauolla. Mutta ehkä se pian palaa tuottamaan tuskaa kaikille haastetta haluaville.

Nitally’s -ravintolan omistaa aviopari, jonka toinen osapuoli on syntynyt Thaimaassa ja toinen Meksikossa. Ruoka onkin mielenkiintoinen sekoitus kumpaakin keittiötä. Idea infernaalisen keittohaasteen takana kumpuaa ”keittiöiden taistosta”, sillä omistajapari otti usein yhteen siitä, kummanko keittiön ruoka on tulisempaa.

He päättivät lopettaa ”riitelynsä” luomalla maailman tulisimman ruokahaasteen, jossa yhdistetään kummankin kotimaan mausteita ja ruokaperinteitä.

Advertisement

Haasteeseen osallistujalla on 30 minuuttia aikaa lusikoida mahaansa lähes puolitoista litraa keittoa. Eikä keittoa ole maustettu ihan millä tahansa, vaan sitä on terästetty 12 eri chililajikkeella. Mukana ovat Meksikon ja Thaimaan tulisimmat chilit. Vaikka 1,5 litraa keittoa on hurja määrä, ei annoksen koko siis ole tämän haasteen pointti. Ongelmana on tulisuus.

Ei siis ole kumma, että vuosikausiin kukaan ei onnistunut tyhjentämään valtaisan kokoista ja makuista keittokulhollista, mutta kokeilijoita riitti. Tässä haasteessa erikoista on se, että ravintola lupaa ”voittajalle” 800 dollaria käteistä. Vuonna 2018 listan ensimmäisessä osassa mainittu kilpasyöjä Molly Schuyler söi koko annoksen alle viiteen minuuttiin. Sittemmin muutama tulisen ruoan ystävä on onnistunut alittamaan puolen tunnin rajan.

Nitally’s ei siis tosiaankaan joudu vararikkoon 800 dollarin palkintosummalla!

Lue myös:

Suosituimmat